30.06.2011. / 11:54

Autor: Totalsport

Tomic: Imam igru za osvajanje Grand Slam turnira

Nisam u trećem setu bio na istoj razini koncentracije kao u drugom setu - analizirao je Tomic

Bernard TomicBernard TomicMladi, 18-godišnji australski tenisač Bernard Tomic dokazao je u Wimbledonu svoj veliki talent. Nakon poraza u četvrtfinalu od Novaka Đokovića, pokazao je i da mu ne nedostaje samopouzdanja.

Sjajno je Tomic odigrao ovaj Wimbledon. Prošao je kvalifikacije i stigao do četvrtfinala glavnog turnira, svladavši na tom putu i petog tenisača svijeta, Robina Söderlinga. U četvrtfinalu ga je sa 6-2, 3-6, 6-3, 7-5 zaustavio drugi tenisač svijeta Novak Đoković.

Započeo je mladi igrač hrvatskih korijena ovaj turnir kao 158. tenisač svijeta, a na sljedećoj rang-ljestvici bit će blizu 70. pozicije i smijenit će Lleytona Hewitta s pozicije broj 1 kada su u pitanju australski igrači.

- Prošle noći nisam baš dobro spavao. Moj imunološki sustav nije bio kakav je trebao biti u prvom setu, u prvih četiri-pet gemova - rekao je Tomic nakon poraza od Đokovića.

Kod 1-1 u setovima imao je 3-1 u trećem setu, samo da bi izgubio sedam gemova zaredom.

- Imao sam svoje šanse. Da sam bio malo pametniji, neke stvari bih vjerojatno drukčije učinio. Nisam u trećem setu bio na istoj razini koncentracije kao u drugom setu - analizirao je Tomic, a onda je rekao ono što su vjerojatno novinari najviše željeli čuti.

- Mislim da imam igru s kojom mogu osvojiti Grand Slam turnir. Nadam se, u sljedeće dvije godine. Samo ako ću biti mentalno dovoljno jak.

- Ne krećem se tako dobro kao Novak Đoković. Volio bih popraviti svoj retern i vraćati servise tako dobro kao on. Time bih stavio još veći pritisak na moje protivnike.

- Kada napravite ovakve rezultate, to vam govori da vam treba još samo nekoliko mečeva do osvajanja titule. Znam koji su sada moji ciljevi. Odmor je jedan od njih - zaključio je Tomic.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika