02.07.2011. / 11:06

Autor: Nacional.hr

Koštunica: Srbija je trebala tužiti države koje su priznale Kosovo

"Greška je što se pitanje Kosova iz Vijeća sigurnosti, gdje smo zahvaljujući principijelnom stavu Rusije kontrolirali sve odluke o KOsovu, premjestilo u Generalnu skupštinu, u kojoj je prihvaćena bruxelleska rezolucija o uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa", pojašnjava Koštunica

Vojislav KoštunicaVojislav KoštunicaPredsjednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica sumnja u brz ulazak Srbije u Europsku uniju. Svoj stav temelji prije svega na činjenici da EU od Srbije zahtjeva rješenje pitanja Kosova, koje po njegovom mišljenju ne može biti riješeno na zadovoljstvo Srbije.

"Srbija se nema čemu dobrom nadati od sadašnjih pregovora", rekao je Koštunica za beogradski dnevnik "Danas" i dodao kako sve upućuje na to da će rješenje koje bude po volji EU biti protuustavno i protivno Rezoluciji 1244 (o Kosovu).

Ističe kako je aktualna vlast napravila nekoliko grešaka prije početka pregovora između Beograda i Prištine. Prije svega pritom misli na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa zemljama koje su međunarodno priznale Kosovo.

Kao još jednu grešku, Koštunica ističe činjenicu da Srbija nije tužila niti jednu zemlju zbog priznavanja Kosova, već je tražila savjetodavno mišljenje UN-a.

"Greška je što se pitanje Kosova iz Vijeća sigurnosti, gdje smo zahvaljujući principijelnom stavu Rusije kontrolirali sve odluke o KOsovu, premjestilo u Generalnu skupštinu, u kojoj je prihvaćena bruxelleska rezolucija o uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa", pojašnjava Koštunica.

Optužio je i aktualnu vlast u Srbiji da obmanjuje javnost informacijama o Europskoj uniji.

"Istina je da ulazak Srbije u Eu neće biti na dnevnom redu do kraja ovog desetljeća. A što će biti sa EU za deset godina, nitko sa sigurnošću ne može reći", dodao je na kraju Koštunica.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
26/9/09

Sulc, 02.07.11. 11:30

Svima je poznato da je Vojislav Koštunica u Srbiji "ruski čovek" i njegovi pogledi kao i pogledi njegovih istomišljenika dobro su svima poznati. Zanimljivo je da oni neprestano lamentiraju nad sudbinom EU pokušavajući da navedu javnost na pomisao da EU "samo što se nije raspala" kao da je Srbija "najstabilnija država na svetu".


registracija
26/11/09

CH2710, 02.07.11. 11:34

Sanjaroš..!!!


registracija
24/5/09

Sharp, 02.07.11. 12:05

Tebe debila treba tuzit, jer upravo tvoja vlada skrivala Mladica i Hadzica godinama i tako obmanjivala svijetsku javnost.... tebe idiota treba spremit u Den Haag ! Samo ti tuzi SAD, UK, Francuzku pa i Hrvatsku.... sanse su jako velike da uspijes...velike kao celi Srbistan !


registracija
31/1/10

STTony, 02.07.11. 12:23

Opet srpska mitomanska budala, takvih im očito ne nedostaje.


registracija
7/1/11

djani, 02.07.11. 13:07

Šta ovaj četnik radi u našim novinama,vidite mu frankeštajn facu


registracija
20/8/10

McCoy, 02.07.11. 17:10

Nemojte da se palite, pa uskoro će izbori, kojekakvi će ispuzati ispod kamenja gde su se godinama krili. Uostalom, isto kao i u Hrvatskoj....


registracija
25/6/10

vidra, 03.07.11. 07:15

Što ste bježali pred Turcima i ostavili svoju "Svetu zemlju". Neminovno je da je naseli netko drugi, a vama je uvijek tuđe slađe, pa ste stalno u potrazi za novim i tuđim teritorijama. To vaše "šetanje" kroz balkanske prostore nije bilo bez posljedica za ostale narode. Dovodili ste svoje popove, koji su prekrštavali domaće u pravoslavne i to je "srbska zemlja". Znamo iz povijesti, Njemcima je isto bilo tijesno pa su se razmilili po EU, ali ih je netko doveo u red, pa će i vas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika