03.07.2011. / 20:06

Autor: Totalsport

Wimbledon: Đoković novi slavljenik na "svetoj travi"

Nadal je time ostao na brojci od deset osvojenih Grand Slam turnira. Đoković ih ima tri, ali uz ovakvu igru definitivno očekuje US Open kao prvi favorit i šansu za četvrtu Grand Slam krunu u karijeri

Novak ĐokovićNovak ĐokovićSrpski tenisač Novak Đoković nastavio je s iznimnim igrama i predstavama u 2011. godini. U finalu Wimbledona je pobijedio Rafaela Nadala sa 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 i time je kompletirao nova savršena dva tjedna.

Pobjedom u polufinalu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge je osigurao dolazak na prvo mjesto ATP ljestvice u ponedjeljak, a dan kasnije je dobio velikog suparnika Nadala za treći Grand Slam naslov u karijeri. Nakon dva puta što je bio slavljenik na Australian Opena, osvojio je i Wimbledon, čime je dokazao da je ove godine uistinu najbolji na svijetu.

S Nadalom je na središnjem terenu All England Cluba odigrao peti finale ove godine na raznim turnirima. Dobio ga je Đoković na tvrdim podlogama Indian Wellsa i Miamija, bio je bolji od njega u finalima Rima i Madrida, turnirima na zemljanoj podlozi, a sada je dokazao veliku kvalitetu i na travi.

Nadal je u finalni meč ušao kao aktualni pobjednik Wimbledona i kao dvostruki slavljenik na "svetoj travi", no sada je sasvim očigledno da se Nadalu itekako trese ruka kada s druge strane stoji Đoković. U prva dva seta je srpski tenisač dominirao, ali i poprilično zbog toga što Nadal nije nudio isti tenis kao protiv Del Potra, Fisha ili Murraya ove godine.

U prvom setu je kod vodstva 5-4 Đoković napravio break, dok je u drugom setu potpuno "razoružao" suparnika. Prvu break-loptu uopće u meču je Nadal imao početkom trećeg seta. Šansu je i zgrabio, te je tu dionicu odigrao kako se i očekuje od njega. Nepogrešivo je došao do 6-1 u trećem setu, te je nagovijesti nastavak velike finalne drame.

Početkom četvrtog seta je Nadal imao jednu break-loptu, ali ju nije iskoristio. Đoković je uzvratio breakom, ali je Španjolac uspio nadoknaditi taj zaostatak. No, kako je trajao četvrti set, tako je i rasla nervoza Nadala koji je sve više griješio.

Đoković je, vidjevši takav razvoj događaja, pustio Nadala da "igra", odnosno, da - griješi. Đoković je opet došao do breaka prednosti kojeg do kraja meča više nije ispustio.

Nadal je time ostao na brojci od deset osvojenih Grand Slam turnira. Đoković ih ima tri, ali uz ovakvu igru definitivno očekuje US Open kao prvi favorit i šansu za četvrtu Grand Slam krunu u karijeri.

Recimo da su oba tenisača u finalu imala po šest break-prilika, ali ih je Đoković sjajno koristio (pet), a Nadal tri.

Wimbledon, finale:

Đoković (2) - Nadal (1) 6-4, 6-1, 1-6, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

registracija
30/6/11

exyuman, 04.07.11. 01:25

Najnoviji wallpaper Novaka Djokovica : http://adf.ly/237936/www.xaboom.com/NOVAK-DJOKOVIC-WALLPAPER-1440x900.jpg ( posle 5 sekundi klik na skip ad )


registracija
9/4/10

imela, 04.07.11. 09:04

Bravo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika