04.07.2011. / 19:09

Autor: Totalsport

ATP Challengeri: Pobjeda Mektića, poraz Mesaroša

Mektić je u Italiji, na turniru koji se igra na zemljanoj podlozi, nadigrao domaćeg predstavnika Marca Trungellitija 7-6(5), 5-7, 7-5 namučivši se u maratonu dugom 3.5 sata, dok je Mesaroš u prvom kolu Oberstaufena, također na zemlji, izgubio od Srbina Nikole Ćirića 4-6, 6-2, 7-6 (6) nakon 2.5 sata igre

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaObojicu je hrvatskih tenisača, Nikolu Mektića i Kristijana Mesaroša, tanka linija dijelila između poraza i pobjede u dvobojima prvog kola ATP-ovih Challengera u talijanskom San Benedettu odnosno njemačkom Oberstaufenu.

Mektić je u Italiji, na turniru koji se igra na zemljanoj podlozi, nadigrao domaćeg predstavnika Marca Trungellitija 7-6(5), 5-7, 7-5 namučivši se u maratonu dugom 3.5 sata, dok je Mesaroš u prvom kolu Oberstaufena, također na zemlji, izgubio od Srbina Nikole Ćirića 4-6, 6-2, 7-6 (6) nakon 2.5 sata igre.

Mektić je iskoristio svoju tek sedmu meč-loptu, s tim da je prve dvije propustio još u devetom gemu drugog seta pri servisu za meč kod 5-3 vodstva. Talijan je, međutim, spasio meč-lopte i vezao četiri gema za 7-5 pobjedu.

U odlučujućem je setu 22-godišnji Zagrepčanin poveo 4-2 breakom u šestom gemu da bi mu suparnik uzvratio istom mjerom već u sedmom. U desetom gemu propustio je Mektić dvije nove meč-lopte na Talijanovu servisu. Nakon još dvije propuštene u 12., iskoristio je napokon treću za 7-5 konačnu pobjedu.

U drugom će kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između šestopostavljenog Francuza Benoita Pairea i austrijskog kvalifikanta Maxa Raditschnigga.

Kristijan Mesaroš je u Oberstaufenu osvojio prvi set protiv sedmospotavljenog Srbina Nikole Ćirića. Drugi je uvjerljivo izgubio, da bi u trećem spasio meč u 10. gemu pri serviranju Ćirića za meč.

Poveo je Hrvat 4-1 u tie-breaku odlučujućeg seta, Srbin je okrenuo na 5-4, da bi pri 6-5 vodstvu Mesaroš propustio jedinu svoju meč-loptu. Ćirić je vezao tri poena za 8-6 pobjedu u 13. igri.

Na istom turniru Borut Puc svoj meč prvog kola igra sutra (utorak) protiv Nijemca Dietera Kindlmanna.

ATP Challenger San Benedetto, 1. kolo:

Mektić - Trungelliti 7-6(5), 5-7, 7-5

ATP Challenger Oberstaufen, 1. kolo:

Ćirić (7) - Mesaroš 4-6, 6-2, 7-6(6)

Vezane vijesti

Zagreb Indoors: Haase bolji od Mesaroša

Zagreb Indoors: Haase bolji od Mesaroša

Nizozemac Robin Haase, 62. tenisač svijeta, svladao je našeg Kristijana Mesaroša 6-2, 6-3 u srazu 1. kola Zagreb Indoorsa. Mesaroš na ATP ljestvici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika