06.07.2011. / 13:18

Autor: Nacional.hr

Zeonbud izabrao Astru za distribuciju prve ukrajinske digitalne zemaljske TV mreže

Izabrali smo SES Astru zbog velikog poznavanja tržišta i izvrsnih tehničkih mogućnosti i znanja, objavili su iz Zeonbuda

SES AstraSES AstraSES ASTRA objavila je da je ukrajinski operater digitalne zemaljske televizijske mreže Zeonbud izabrao Astru za distribuciju prve ukrajinske digitalne zemaljske televizijske mreže. Zeonbudu je dodijeljena licenca za četiri multipleksa te je ugovorio kapacitet na Astrinoj orbitalnoj poziciji 31,5 stupnjeva istočno kako bi započeo s pružanjem usluge digitalne zemaljske televizije u rujnu 2011. Tvrtka će koristiti kapacitet za distribuciju televizijskog signala mreži vlastitih digitalnih zemaljskih tornjeva omogućujući uslugu digitalne televizije kućanstvima diljem Ukrajine.

Ferdinand Kayser, izvršni direktor prodaje i marketinga kompanije SES, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni što ćemo pridonijeti početku digitalne zemaljske televizije u Ukrajini. Predstavljanje nove mreže značajno će doprinijeti razvoju digitalizacije i potvrditi ključnu ulogu Astre kao tvrtke koje omogućuje i pruža najbolju digitalnu infrastrukturu za emitiranje televizije. S jedinstvenim mogućnostima uključujući veliki protok i domet, satelit je idealna dopuna svim zemaljskim infrastrukturama".

„Satelit je oduvijek bio snažan pokretač digitalizacije u Ukrajini. Izabrali smo SES Astru zbog velikog poznavanja tržišta i izvrsnih tehničkih mogućnosti i znanja. Zajedno s SES Astrom ubrzat ćemo proces digitalizacije u Ukrajini s ciljem da do kraja godine osiguramo pokrivenost 95 posto ukrajinskih TV kućanstava s uslugama digitalne televizije najviše kvalitete", izjavio je zamjenik direktora tvrtke Zeonbud, Andriy Shumilov.

Vezane vijesti

Digitalizacijom do programa: Gotovo 50 posto Europljana digitalnu TV gleda...

Digitalizacijom do programa: Gotovo 50 posto Europljana digitalnu TV gleda preko satelita

Prelazak televizijskog signala s analognog na digitalni prijem predstavlja logički nastavak razvoja televizije. Radi se o najvećem skoku u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika