09.07.2011. / 13:25

Autor: Totalsport

Federer: Ovo je uistinu bilo malo komplicirano

Ovom prilikom je, pak, morao prilično raditi ne bi li slomio daleko slabijeg od sebe Machada, inače specijalista za zemljanu podlogu.

ArhivaArhivaNakon 2009. godine i meča protiv Italije napokon su švicarski teniski ljubitelji mogli uživati u igranju Rogera Federera za švicarsku Davis Cup reprezentaciju, koja igra u skupini 1 euro-afričke zone... U Bernu, pred 8000 bučnih gledatelja, Federer je zaigrao, te pobijedio Ruija Machada sa 5-7, 7-3, 6-4, 6-2 čime je donio Švicarskoj vodstvo 2-0 nakon prvog dana protiv Portugala. Prije toga je Stanislas Wawrinka u dvorani pobijedio Frederica Gila u tri seta. - Najbitnije od svega je to da imamo vodstvo od 2-0 i samo nam još jedna pobjeda nedostaje za prolaz dalje - rekao je Federer.

Inače, pobjednik tog ogleda osigurat će kvalifikacijski meč za Svjetsku skupinu protiv jedne od reprezentacija poraženih u 1. kolu, a među njima je i Hrvatska. Federer je, pak, prije ovog nastupa u Bernu odigrao 49 mečeva u Davis Cupu (pojedinačno i parovi), te dobio 38. Ovom prilikom je, pak, morao prilično raditi ne bi li slomio daleko slabijeg od sebe Machada, inače specijalista za zemljanu podlogu. - Na treningu mi je sve izgledalo odlično, no kada je došao meč našao sam se na sto muka. Stvarno je bilo komplicirano. Teško sam kontrolirao loptu i namučio sam se ne bi li došao do pobjede. No, ponavljam, na kraju dana je jedino bitno da imamo dva boda.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika