14.07.2011. / 17:42

Autor: Martina Čizmić

Svjetsko prvenstvo u američkom nogometu ulazi u završnicu

Nakon razigravanja po skupinama u finale su se plasirale momčadi SAD-a i Kanade koje će svoje snage odmjeriti u subotu u Beču

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaProteklih tjedan dana Austrija je bila centar svijeta za ljubitelje američkog nogometa. Naime, u Grazu, Innsbrucku i Beču odigravale su se utakmice Svjetskog prvenstva u američkom nogometu. Osam momčadi borilo se za ulazak u finale i šansu za osvajanje titule prvaka svijeta u američkom nogometu.

Za razliku od europske inačice, američki nogomet nema toliko međunarodnih susreta, pa je ovogodišnje 4. Svjetsko prvenstvo bila prava poslastica. Pred prepunim stadionima momčadi SAD-a, Meksika, Njemačke, Australije, Kanade, Japana, Francuske i domaćina Austrije pokazale su svo svoje znanje i vještinu.

Očekivano, momčad SAD-a slovi kao favorit za titulu prvaka, ne samo zbog činjenice da je Amerika koljevka ovog sporta, već i jer su prošle godine osvojili titulu prvaka.

Nakon razigravanja po skupinama u finale su se plasirale momčadi SAD-a i Kanade koje će svoje snage odmjeriti u subotu u Beču.

Zanimljivo je da je Kanadi ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, a odmah su si postavili visok cilj plasmana u finale. Visoko motivirani igrači žele se upisati u povijest kao momčad koja je pobijedila Amerikance u "njihovom sportu".

Spomenimo još i da će se za brončanu medalju boriti dvostruki prvak Japan i Meksiko.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika