16.07.2011. / 19:25

Autor: Totalsport

ATP Bastad: Idealni finale umjesto lanjske reprize

Ferrer će u nedjeljnom finalu loviti treću, a Söderling četvrtu ovosezonsku titulu

Robin SoderlingRobin SoderlingPrva dva nositelja, Šveđanin Robin Söderling i Španjolac David Ferrer, igrat će u finalu ATP turnira u švedskom Båstadu, koji se igra na zemljanoj podlozi uz nagradni fond od 450.000 eura.

Prvopostavljeni Söderling deklasirao je trećepostavljenog Čeha Tomaša Berdycha 6-1, 6-0 nakon 70 minuta igre, došavši do sedme pobjede u desetom dvoboju protiv osmog igrača svijeta.

Treći je put zaredom peti tenisač svijeta izborio finale turnira pred svojom publikom. U nedjeljnom finalu pokušat će povratiti titulu iz 2009. godine, ali će propustiti revanš za lanjski poraz od Nicolasa Almagra. Španjolca, četvrtog nositelja, pobijedio je sunarodnjak David Ferrer, drugi nositelj i šesti tenisač svijeta, s podjednako uvjerljivih 6-1, 6-3. U drugom je setu Ferrer vodio 4-0.

Ferrer će u nedjeljnom finalu loviti treću, a Söderling četvrtu ovosezonsku titulu. Šveđanin trenutačno vodi 9-4 u međusobnim ogledima. Tri su puta dosad igrali u Båstadu, a Söderling je slavio dva puta, pa tako i prošle sezone u polufinalu.

ATP Båstad, polufinale:
Söderling (1) – Berdych (3) 6-1, 6-0

Ferrer (2) – Almagro (4) 6-1, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika