25.07.2011. / 11:48

Autor: Totalsport

ATP Umag, kvalifikacije: Marcan bolji od prvog nositelja

Podsjećamo, hrvatski tenisači koji se nalaze u glavnom ždrijebu turnira u Umagu su Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Mate Delić i Antonio Veić

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDino Marcan jedini je od četvorice hrvatskih tenisača ostvario pobjedu u programu 2. kola kvalifikacija za ATP turnir u Umagu (zemljana podloga).

U iscrpljujućem meču dugom dva sata i 47 minuta igre Marcan (499. igrač svijeta) je savladao prvog nositelja kvalifikacija, Talijana Simonea Bollelija (119. igrač svijeta) sa 4-6, 6-3, 7-6(1).

Marcan je u meču stvorio čak 16 break-prilika, a iskoristio ih tek četiri, isto kao i Bolelli iz devet break-prilika. Ipak, na kraju je pokazao više koncentracije u tie-breaku odlučujućeg seta u kojem je izgubio tek jedan poen, te će u 3. kolu kvalifikacija protiv još jednog Talijana Gianluce Nasa (251. na ATP ljestvici) tražiti plasman u glavni turnir.

Podsjećamo, hrvatski tenisači koji se nalaze u glavnom ždrijebu turnira u Umagu su Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Mate Delić i Antonio Veić.

ATP Umag, kvalifikacije, 2. kolo:

Marcan - Bolelli (1) 4-6, 6-3, 7-6(1)

Lajović (6) - Androić 6-3, 6-7(3), 7-5

Ramirez Hidalgo (3) - Franjičević 6-2, 6-4

Fabbiano (8) - Puc 6-4, 6-0

Vezane vijesti

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Lučić prošla 1. kolo, Tomljanović predala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić postavljena je u kvalifikacijama za Wimbledon za 12. nositeljicu. U 1. kolu pobijedila je Rumunjku Elenu Bogdan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika