26.07.2011. / 13:35

Autor: Hina

Tri ministarstva osigurala novac za barokomore

Za potrebe zbrinjavanja unesrećenih ronioca, ministarstva mora, turizma i zdravstva ove će sezone osigurati potrebna sredstva za osiguranje pripravnosti barokomora izvan radnog vremena u Puli, Crikvenici i Dubrovniku, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ravnatelj poliklinike Mario Franolić (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Ravnatelj poliklinike Mario Franolić (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Za potrebe zbrinjavanja unesrećenih ronioca, ministarstva mora, turizma i zdravstva ove će sezone osigurati potrebna sredstva za osiguranje pripravnosti barokomora izvan radnog vremena u Puli, Crikvenici i Dubrovniku, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U priopćenju stoji da je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu mora, kojeg je vodio državni tajnik za more Mario Babić, zaključeno da će se potrebna sredstva za pripravnost barokomora izvan radnog vremena, s obzirom da ih nije osigurao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, osigurati u okviru proračunskih stavki triju ministarstava.

Ugovore o plaćanju pasivnog dežurstva u barokomorama sklapat će Ministarstvo zdravstva.

Na sastanku, kojem su nazočili predstavnici ministarstava mora, zdravstva, obrane i turizma te pulske Poliklinike OXY, predstavnici Ministarstva obrane kazali su da rade na punoj pripravnosti barokomore u Splitu za potrebe ronioce u ovoj sezoni.

Ministarstva zdravstva i obrane će u okviru postojećeg sustava hitnih intervencija, koje uključuju prijevoz unesrećenih ronioca vojnim helikopterima, utvrditi optimalni broj i lokacije barokomora koje moraju biti u sustavu pripravnosti, vremenski period pripravnosti, te iznos sredstava koji je potrebno osigurati za pasivno dežurstvo svih stručnih osoba nužnih za zbrinjavanje unesrećenih ronioca u barokomorama, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Na sjednici saborskog Odbora za obranu, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra otkrila je kako se u Hrvatskoj vojsci nalazi 31 djelatna vojna osoba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika