27.07.2011. / 13:48

Autor: Nacional.hr

Službeni dokument? U Sjevernoj Koreji se zbog gladi pojavio kanibalizam

Do izvještaja o kanibalizmu u Sjevernoj Koreji došla je Misija Caleb iz Južne Koreje i u jednom slučaju navedenom u ovom dokumentu, stražar je zbog gladi ubio kolegu, a nakon što se najeo, ostatke njegovog tijela je prodao kao janjetinu

ArhivaArhivaIzvještaj iz Sjeverne Koreje otkriva da se u ovoj zemlji zbog nedostataka hrane i zbog gladi, pojavio kanibalizam, prenosi Weird Asia News.

Do izvještaja o kanibalizmu u Sjevernoj Koreji došla je Misija Caleb iz Južne Koreje i u jednom slučaju navedenom u ovom dokumentu, stražar je zbog gladi ubio kolegu, a nakon što se najeo, ostatke njegovog tijela je prodao kao janjetinu.

Ovaj dokument pod imenom "Priručnik za zaposlenike koji su zaduženi za provođenje zakona" ima 791 stranicu i opisuje preko 700 kriminalnih djela od kojih je 5 povezano sa kanibalizmom. Iako neki sumnjaju u vjerodostojnost ovog dokumenta, većina vjeruje da je riječ o originalu.

Američki dužnosnici upoznati sa stanjem u Sjevernoj Koreji tvrde da hrane u nekim dijelovima Sjeverne Koreje nema dovoljno, no da stanje ipak nije kritično.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 27.07.11. 13:50

Nosonju tamo otpremiti,tamo je bolje.


registracija
16/6/10

nosonja, 27.07.11. 15:40

A naš đani jede samo govna.............vidite da se može i od govana živjeti...
Đani......jebem ti ženu....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika