10.08.2011. / 11:01

Autor: Totalsport

ATP Montreal: Izletio Andy Murray

U turniru više nema niti devetog nositelja, Francuza Gillesa Simona

Andy MurrayAndy MurrayDvostruki branitelj naslova na ATP-ovu turniru Masters 1000 kategorije u kanadskom Montrealu, britanski tenisač Andy Murray, u prvom je nastupu ove godine, u prvom meču drugog kola, izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona 6-3, 6-1.

Trebalo je sjajnome 25-godišnjem serveru iz Južne Afrike, trenutačno 35. tenisaču svijeta, samo 69 minuta igre da deklasira četvrtog nositelja turnira i četvrtog tenisača svijeta. U drugom je setu Anderson oduzeo Murrayju tri od četiri gema na servisu osvojivši točno dvostruko više poena od Škota (28-14).

Britančev poraz šokira jer se baš n atvrdoj podlozi u Montrealu dosad odjećao najugodnije. Rogers Cup je Murray jedini osvojio dva puta trijumfiravši prošle i pretprošle godine. Došao je ove godine u Montreal s omjerom 18-3 i namjerom da postane prvi trostruki uzastopni pobjednik u Kanadi nakon Ivana Lendla s kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

U jedinome njihovu dosadašnjem meču Anderson je skupio četiri gema u trima setovima na Australian Openu prošle godine. Bilo je 6-1, 6-1, 6-2 za Murrayja.

U turniru više nema niti devetog nositelja, Francuza Gillesa Simona. Od njega je u dvama setovima bolji bio njemački kvalifikant Philipp Petzschner. Bio je to sraz prvog kola.

ATP Montreal, 2. kolo:

Anderson - Murray (4) 6-3, 6-1

1. kolo:

Petzschner - Simon (9) 7-5, 6-2

Gasquet (10) - F. Mayer 6-3, 6-2

Vezane vijesti

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Roland Garros: Murray unatočv ozljedi dobio Nieminena

Britanski tenisač Andy Murray, četvrti nositelj Roland Garrosa, uz dosta je muke prošao u 3. kolo u meču protiv Finca Jarkka Nieminena, te je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika