13.08.2011. / 17:15

Autor: Totalsport

ATP Cincinnati: Čilić na Tsongu u 1. kolu

Čilić i Tsonga su dosad međusobno igrali samo jednom na ATP turnirima, bolji je 2007. u londonskom Queen's Clubu bio naš tenisač

Marin ČilićMarin ČilićAmerički Cincinnati sljedeći će tjedan biti domaćin sedmog ovogodišnjeg ATP turnira iz serije Masters 1000. U ždrijebu glavnog turnira su i trojica hrvatskih tenisača.

Najtežeg je suparnika u 1. kolu dobio naš prvi reket Marin Čilić. Međugorac će na startu turnira igrati protiv 15. nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge, koji je u sjajnoj formi što potvrđuje i njegov plasman u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Montrealu koji je u tijeku. Čilić i Tsonga su dosad međusobno igrali samo jednom na ATP turnirima, bolji je 2007. u londonskom Queen's Clubu bio naš tenisač. Tsonga je, pak, dvaput slavio na Challengerima.

Ivan Dodig, senzacionalni pobjednik protiv Rafaela Nadala u 2. kolu Montreala, na startu turnira u Cincinnatiju će igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede ga čeka šesti nositelj, Francuz Gaël Monfils.

Ivo Karlović će, pak, u 1. kolu na Nijemca Floriana Mayera od kojeg je izgubio na ovogodišnjem turniru u Miamiju. Pobijedio ga je prije pet godina na Challengeru u Sunriseu.

Istovremeno će se u Cincinnatiju igrati i veliki WTA turnir, a kroz kvalifikacije će nastup pokušati izboriti dvije hrvatske tenisačice. Petra Martić će u 1. kolu na Španjolku Carlu Suarez Navarro, a Mirjana Lučić na Rumunjku Monicu Niculescu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika