22.08.2011. / 16:26

Autor: Nacional.hr

Nova studija - Crveno meso povećava rizik za dijabetes tipa 2

Istraživanje je otkrilo da 50 grama prerađenoga mesa svaki dan za 51 posto povećava rizik od dijabetesa, dok 100 grama neprerađenoga mesa svaki dan rizik za dijabetes povećava za 19 posto

IlustracijaIlustracijaVelika američka studija je pokazala da crveno meso povećava rizik od dobivanja dijabetesa tipa 2, prenosi Yahoo.

Istraživanje o utjecaju mesa na zdravlje, koje je provela Škola za javno zdravstvo sa Harvarda, je najveće studija ove vrste i objavljena je u časopisu American Journal of Clinical Nutrition. Istraživanje je otkrilo da 50 grama prerađenoga mesa svaki dan za 51 posto povećava rizik od dijabetesa, dok 100 grama neprerađenoga mesa svaki dan rizik za dijabetes povećava za 19 posto. Ovi rizici su smanjeni nakon što je osoba meso zamijenila sa orašastim plodovima, bijelim mesom i mliječnim proizvodima sa malim postotkom masti.

Od dijabetesa na svijetu pati oko 350 milijuna odraslih osoba. Dijabetes tipa dva je često uzrokovan pretilošću, nedostatkom fizičke aktivnosti i nezdravim prehrambenim navikama.

Vezane vijesti

Kod pretilih djevojčica povećan je rizik obolijevanja od srčanih bolesti

Kod pretilih djevojčica povećan je rizik obolijevanja od srčanih bolesti

Nova istraživanja su pokazala kako kod pretilih djevojčica postoji veći rizik da će oboljeti od neke bolesti srca ili dijabetesa kada odrastu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika