24.08.2011. / 11:42

Autor: Totalsport

WTA New Haven: Vesnina se odhrvala potresu i Janković

Pobijedila sam u meču nakon potresa i osjećaj je sjajan - komentirala je Ruskinja, trenutno 43. igračica svijeta, kojoj je to bila prva pobjeda nad Janković u šestom međusobnom ogledu

Elena Vesnina (Wikipedia)Elena Vesnina (Wikipedia)Ruska tenisačica Elena Vesnina savladala je favoriziranu Srpkinju Jelenu Janković već u 1. kolu WTA turnira u New Havenu sa 6-4, 2-6, 6-4.

Bio je to meč koji je prekinut zbog podrhtavanja tla pri 2-0 vodstvu Vesnine i 15-40 u trećem gemu na servis Ruskinje. Potres jačine 5.8 stupnjeva Richterove ljestvice imao je epicentar stotinjak kilometara južno od Washingtona, ali se osjetio skroz do Toronta, pa tako i u Saveznoj državi Connecticut, u kojoj se održava turnir. Navijači su nakon podrhtavanja tla hitno evakuirani sa stadiona, a s igrom se nastavilo dva sata kasnije.

Nakon što se igra nastavila Vesnina je uspjela sačuvati prednost u prvom setu, drugi je glatko izgubila, da bi u trećem odlučujućem breaknula Janković u desetom gemu.

- Pamtit ću ovaj dan do kraja života. Ne znam što bih rekla. Pobijedila sam u meču nakon potresa i osjećaj je sjajan - komentirala je Ruskinja, trenutno 43. igračica svijeta, kojoj je to bila prva pobjeda nad Janković u šestom međusobnom ogledu.

Janković, sedma nositeljica i 12. igračica svijeta, došla je u New Haven nakon finala prošlotjednog turnira u Cincinnatiju i rekla je nakon susreta da je bila vrlo umorna i emocionalno ispražnjena.

Najbolja tenisačica svijeta Caroline Wozniacki, koja je poražena na prethodna dva turnira u Torontu i Cincinnatiju na samom startu, savladala je u 2. kolu Slovenku Polonu Hercog s 6-3, 6-0 u meču koji je s tribina pratio njen dečko, poznati golfer Rory McIlroy.

U turniru više nije peta nositeljica Agnieszka Radwanska. Bolja od Poljakinje bila je Čehinja Petra Četkovska 6-4, 5-7, 6-3.

WTA New Haven, 1. kolo:

Vesnina - Janković (7) 6-4, 2-6, 6-4

2. kolo:

Wozniacki (1) - Hercog 6-3, 6-0

McHale - Suarez Navarro 6-2, 6-2

Schiavone - Niculescu 6-2, 6-1

Četkovska - A. Radwanska (5) 6-4, 5-7, 6-3

Vezane vijesti

Oudin od kvalifikacija do naslova

Oudin od kvalifikacija do naslova

Američka 20-godišnja tenisačica Melanie Oudin u ponedjeljak je u finalu WTA turnira koji se igrao na travi u Birminghamu nadigrala Srpkinju Jelenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika