26.08.2011. / 15:38

Autor: Hina

Josipović: Rast BDP-a treba biti puno veći

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirajući danas objavljene podatke o rastu BDP-a i izlasku iz recesije rekao je da taj rast nije dovoljan kako bi smo mogli reći da izlazimo iz krize te da bi volio da je on puno veći i da bi trebao biti puno veći.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirajući danas objavljene podatke o rastu BDP-a i izlasku iz recesije rekao je da taj rast nije dovoljan kako bi smo mogli reći da izlazimo iz krize te da bi volio da je on puno veći i da bi trebao biti puno veći.

Na traženje novinara komentirao je i izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je u Dubrovniku na tribini o spomen-danu na žrtve totalitarnih režima kazao da nije samo antifašist nego i antikomunist, Josipović je istaknuo kako je "antifašizam što i Ustav kaže, uz Domovinski rat temeljna odrednica naše povijesti i naše države. Ponosan sam na antifašizam i Domovinski rat i na sve ljude koji su časno sudjelovali i u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu. Bilo je stvari koje se nisu trebale dogoditi u okviru antifašističke borbe i Domovinskog rata, ali to ne umanjuje povijesni značaj niti antifašističke borbe niti Domovinskog rata", naglasio je predsjednik Josipović u izjavi novinarima po završetku dodjele nagrade Orlando u Kneževu dvoru.

O izjavama premijerke Jadranke Kosor da Hrvatska više ne mora pitati Beograd, Predsjednik je kazao kako je potpuno jasno da Hrvatska vodi principijelnu vanjsku politku koja želi sa susjedima imati što bolje odnose, pa i sa Srbijom. S druge strane mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo i mislim da je cjelokupna vanjska politika koju vodimo i ja i vlada na tom tragu tako da nema razloga da bi itko bio nezadovoljan, smatra predsjednik Republike Ivo Josipović.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.08.11. 17:21

Predlažem Ivu Josipovića, sina Ante, za Nobelovu nagradu za ekonomiju!

Citiram: "Rast BDP-a treba biti puno veći".


registracija
20/6/11

AntePorkas, 26.08.11. 18:23

Ni za glavu ni za rep... svaka cast, pravi politicar...


registracija
8/8/09

tovar62, 26.08.11. 20:25

Cini mi se da Jadra ima muda a Ivo suknjicu,jedina koja se suprostavila novom naletu Srbova,,,i jasno porucila Pupovcu i ekipi postivat ce te zakone i ustav RHe ili opet na traktore,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika