29.08.2011. / 15:25

Autor: Totalsport

Džeko: Samo sam se trebao priviknuti na engleski nogomet

Tek je početak godine, imamo maksmalnih devet bodova, ali sezona je duga i još se puno toga ima se za odigrati - zaključio je Džeko

Edin Džeko Edin Džeko Bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko uništio je Tottenham s četiri pogotka na White Hart Laneu, u 5-1 pobjedi svoje momčadi.

- Nikad nisam sumnjao u sebe. Kada sam stigao u Premiership u siječnju nisam bio potpuno fit. Sada se osjećam puno bolje nakon što sam prošao kompletne pripreme s momčadi. Bilo mi je teško prilagoditi se u početku, ali sada poznajem bolje engleski način nogometa i igrače protiv kojih igram - rekao je bosansko-hercegovački reprezentativac.

Džeko nije postigao više od dva pogotka na jednoj utakmici pune dvije godine, točnije od susreta njemačke Bundeslige kada je za Wolfsburg postigao hat-trick Hannoveru.

- Zaista je poseban osjećaj postići četiri gola u Premiershipu. Danas smo igrali kao prava momčad i nadam se da ćemo nastaviti u tome ritmu kroz cijelu sezonu. Tek je početak godine, imamo maksmalnih devet bodova, ali sezona je duga i još se puno toga ima se za odigrati - zaključio je Džeko.

Menadžer Manchester Cityja Mancini bio je iznimno zadovoljan predstavom svoje momčadi, a posebno učinkom toliko osporavanog Edina Džeke.

- Bio sam siguran da će Edin zabijati ove sezone jer sada bolje osjeća engleski način nogometa. Džeko je zabijao i prije, nije zaboravio, samo je trebao priviknuti se na novu ligu - rekao je Roberto Mancini.

Menadžer "građana" nije se previše zanosio pobjedom od 5-1 shvaćajući da to ne mora ništa značiti s obzirom da je još daleko kraj sezone.
- Smatram da je sezona jako, jako duga. Bilo je vrlo bitno da dobro otvorimo sezonu, ali sada imamo puno igrača koji idu igrati za svoje nacionalne vrste, te ih nećemo imati na rasplaganju za uigravanje. Vjerujem da će stoga iduća utakmica biti vrlo zahtjevna za nas pogotovo sada kada svi misle da svaku utakmicu možemo zabiti tri ili četiri pogotka kao od šale. Moramo nastaviti igrati kao protiv "spursa", pa ćemo na kraju sezone vidjeti što smo napravili - zaključio je Talijan.

Vezane vijesti

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Tottenham otpustio Harryja Redknappa

Potpuno iznenađujuće, u noćnim satima sa srijede na četvrtak, Tottenham je putem vlastite web-stranice objavio prekid suradnje s dosadašnjim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika