29.08.2011. / 20:07

Autor: Hina

U Tripoli stiže pomoć dok borbe jenjavaju

Za bolnice u Tripoliju najgore je prošlo nakon što je prekid borbi u glavnom libijskom gradu otvorio put dopremi pomoći i omogućio da se medicinsko osoblje vrati na svoja radna mjesta, objavile su u ponedjeljak predstavnici svjetskih humanitarne agencije.

Mustafa Abdel DžalilMustafa Abdel DžalilZa bolnice u Tripoliju najgore je prošlo nakon što je prekid borbi u glavnom libijskom gradu otvorio put dopremi pomoći i omogućio da se medicinsko osoblje vrati na svoja radna mjesta, objavile su u ponedjeljak predstavnici svjetskih humanitarne agencije.

Čak i ozloglašena bolnica Abu Salim, u kojoj je nakon dolaska ustanika otkriveno 75 leševa, ponovno dočekuje pacijente, rekao je glasnogovornik Međunarodnog Crvenog križa Robin Waudo u Tripoliju.

Organizacije poput Međunarodnog crvenog križa, Liječnika bez granica i Svjetske zdravstvene organizacije objavile su protekloga tjedna kako međunarodna pomoć što prije treba stići u grad kako bi se izbjegla katastrofa, no tada je još bilo preopasno kretati se ulicama Tripolija.

Iako nasilje još uvijek nije potpuno okončano, razmjeran mir omogućio je agencijama da uđu u glavni grad, izbave zatočene strance, opskrbe bolnice medicinskom opremom i zamijene iscrpljene liječnike.

Iako je zračna luka još uvijek zatvorena, pomorska luka funkcionira pa se preko nje doprema pomoć i evakuiraju stranci.

Predsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća Mustafa Abdel Džalil rekao je protekloga tjedna da su zalihe hrane, koje su ustanici zatekli u Tripoliju, dovoljne da prehrane dvostruko veći grad od libijskog glavnog grada u kojem živi dva milijuna stanovnika i dovoljno lijekova za cijelu zemlju za godinu dana.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika