30.08.2011. / 16:14

Autor: Hina

Josipović u četvrtak i petak u Srbiji i kod Tadića

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će u četvrtak predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srijema u Republici Srbiji, a u petak će sudjelovati na regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Europe u arheološkom nalazištu pokraj Požarevca te se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

Ivo Josipović i Boris TadićIvo Josipović i Boris TadićHrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će u četvrtak predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srijema u Republici Srbiji, a u petak će sudjelovati na regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Europe u arheološkom nalazištu pokraj Požarevca te se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

Josipović će u četvrtak posjet istočnome Srijemu započeti u Kukujevcima ispred razrušene katoličke crkve, gdje će se susresti s predstavnicima lokalne vlasti, s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem i biskupom srijemskim msgr. Đurom Gašparovićem.

Nakon toga, hrvatski predsjednik susrest će se s predstavnicima lokalne vlasti, predstavnicima hrvatskih udruga i hrvatske zajednice u Crkvenoj kući u Šidu, nakon čega će dati izjavu za medije.

U petak 2. rujna, predsjednik Josipović sudjelovat će na IX. regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Europe, čiji su suorganizatori UNESCO i Vijeće Europe, na temu "Suvremena umjetnost i pomirba u jugoistočnoj Europi".

Regionalni summit se održava na arheološkom nalazištu Viminacium (pokraj Požarevca), a očekuje se dolazak osmorice šefova država iz jugoistočne Europe, glavne direktorice UNESCO-a Irine Bokove, europske povjerenice za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Androulle Vassiliou te glavne direktorice za obrazovanje, kulturu, kulturno nasljeđe, sport i omladinu Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni.

Na marginama regionalnog summita, hrvatski predsjednik održat će bilateralni susret s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem u četvrtak poslijepodne u Beogradu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 30.08.11. 17:00

Izborni slogani Ive Josipovića na prošlogodišnjim izborima glasili su: "PravDa" i "ili plati, li vrati". I, glasači su zagrizli.

Danas, nakon 1,5 godina mandata za Ivu se može reći da osim silnih sastanaka sa Tadićem, koji već postaju degutantni, ako se ima u vidu blamaža, kojom je počašćen od strane Ljubina sina, nije ostalo ništa a ponajmanje ima "pravde".

Koliki je Ivo ispao bedak najbolje govori prošlogodišnji posjet Vukovaru kada mu je Ljubin sin uručio bibliju Zenitizma i par povijesti bolesti iz 14. stoljeća vukovarske golubice. Nije to bilo dovoljno pa se vrli Ivo usudio pozvati Ljubina sina i na proslavu Škrabalova a on mu uzvratio sutradan daćom svog djeda nad Šaranovom jamom. Bila je tu i buduća spisateljica romana "Kako smo rušili Hrvatsku" Vesna Pusić. Kakvi su njih dvojica prijatelji najbolje je pokazao Boris kada je namjesto svoje ekselencije, na rođendansku proslavu u Dubrovnik, poslao elselenciju "prestolonasljednika" Karađorđevića Juniora. Nisam čuo da je potpisana bula kojom Ivo Markov trg, pod hipotekom Domovinskog rata, daje kruni kralja ali nisam čuo niti da nije. Narod uglavnom dozna kad sve bude gotovo.

Usporedbom Ivinih slogana i svakodnevnog nazovi-rada predsjednika ostaje samo zaključak da je Ivo svjesno bacao prašinu u oči javnosti, obećavajući stvari koje ni po ustavu a ni po zakonu nije mogao ispuniti, te time potvrdio onu staru da za "lijeve" glasa građanština i inteligencija a za "desne" kandidate seljo i budala.

U ovih 4 578 398 susreta sa Borisom, nisam nikada čuo da je Ivo spomenuo povrat hrvatskih prognanika u Srbiju i Vojvodinu, obnovu njihove imovine i naknadu izgubljenog, konvalidaciju radnog staža, zaštita jezika i pravo na kulturni razvoj, ali smo zato redovito obasipani širinom razloga zbog kojih Hrvatska treba povući optužnicu za genocid protiv nam tako dragih susjeda.

Isprika, ovo je ipak 4 578 399. susret!


registracija
31/8/11

zuh, 31.08.11. 08:17

Gospodine Josipoviću,da li će te se raspitati kod kolege Tadića za događaje u Sremu avgusta 95,ukoliko i on upšte zna šta se dešavalo, obzirom da je to tabu tema u Srbiji.Do danas ni jednom rečju u medijima nije ni spomenuto nasilno isterivanje Hrvata iz svojih kuća kada su kolone Srba posle Oluje stigle u Srbiju. "Akcija" je bila vrlo smišljena i organizovana, sa sve spiskovima imenima, prezimenima i adresama hrvatskih kuća. Na udaru su naravno prvo bili Kukujevci (ono što je ostalo posle 92), Gibarac, Ruma,Golubinci Beška........Svet je obišao snimak neke strane televizije, jedne kuće na kojoj piše "zauzeto",pravi vlasnici izbačeni na ulicu, novi unutra. Nije to bio sporadičan slučaj, o ne, vrlo vrlo organizovano i smišljeno. Molim Vas raspitajte se, mada su tragovi i dokazi, vrlo vešto uništeni, a narod UPLAŠEN i dan danas. (meni je dokument u službenim prostorijama policije istrgnut iz ruku kako ne bih mogao dokazati da je nečijom odlukom moja kuća dodeljena proteranom ih Hrvarske).Svedočanstva su potresna i ISTINITA.
Da li znate šta o tome, ili ćete izreći uobičajenu floskulu da svaka država mora da brine o svojim građanima.Kako izgleda kada ne brine


registracija
22/6/10

Konstantinos, 31.08.11. 10:25

Zasto sluzbena Srbija nije pozvala i predstavnike Kosova? Ako zeli biti u EU (ne samo deklarativno) trebala je pokazati znak dobre volje i pozvati kosovske predstavnike. Ovo je jos jedan vanjsko-politicki minus za Tadica i Srbiju. Josipovic treba obici Hrvate u Srijemu ali bi Tadicu trebao dati kosaricu kao sto mu je ovaj dao kada je dosao u Jadovno (bez prisustva Josipovica)... ako cemo bas o reciprocitetu....


registracija
4/6/11

VladSerbia, 31.08.11. 11:34

@konstantinos
Zanimljivo. Kada bi to neko iz Srbije napisao za Vaseg predsednika, odmah Biste nas napali kako se mesamo u hrvatske stvari i kako imamo imperijalisticke ambicije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika