31.08.2011. / 16:21

Autor: Nacional.hr

Antifašisti najavili kaznenu prijavu protiv Karamarka

Ministar policije nedavno je kazao kako ga vrijeđa kad mu se kaže da je antifašist, zatraživši promjenu Ustava, odnosno da se izbaci 'antifašizam' a ubaci 'antitotalitarizam'

Tomislav Karamarko (Pixsell)Tomislav Karamarko (Pixsell)Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga antifašista Dubrovnik i Društvo Tito Dubrovnik najavili su danas podnošenje kaznene prijave protiv ministra policije Tomislava Karamarka zbog njegovih recentnih izjava u Dubrovniku o antifašizmu i 'najavi uhićenja istaknutih sudionika Narodno oslobodilačke borbe', odnosno Josipa Boljkovca.

"Najavu uhićenja istaknutih sudionika Narodno oslobodilačke borbe, prije prethodno provedenih zakonom propisanih istražnih radnji i odluka nadležnih pravosudnih organa, ocjenjujemo grubim kršenjem vladavine prava i zloupotrebom položaja i ovlasti ministra unutrašnjih poslova, s ciljem zastrašivanja građana Republike Hrvatske", navodi se u posebnom priopćenju spomenutih udruga, u kojem se osuđuju 'neprimjerene i neutemeljene politikantske optužbe koje je prilikom nedavnog boravka u Dubrovniku javno iznio ministar Tomislav Karamarko, o Josipu Brozu Titu, antifašizmu, Narodno oslobodilačkoj borbi, njezinim sudionicima i obilježjima pod kojima je položeno stotine tisuća života i Hrvatska svrstana među zemlje pobjednice nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu". Prema njihovom mišljenju, Karamarko je odgovoran za 'otvoreni poziv na linč i progone, kako dužnosnika bivšeg sistema, tako i preživjelih boraca NOR-a i njihove djece'. "To je povreda ljudskih prava što samo po sebi predstavlja kazneno djelo", stoji u priopćenju.

Dubrovački antifašisti još dodaju kako je neprihvatljivo da tako visoku i odgovornu dužnost u Vladi Republike Hrvatske obavlja osoba ovakvih moralnih i stručnih kvaliteta, koja se srami antifašizma, poistovjećujući ga s bivšim sistemom. Karamarko je, smatraju u ovim udrugama, osoba spremna da u cilju zadovoljavanja osobnih frustracija i ostvarivanja osobnih političkih ambicija svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi u pitanje pravni i ustavni poredak, kojeg bi po svojoj funkciji trebala štititi.

Ministar policije nedavno je kazao kako ga vrijeđa kad mu se kaže da je antifašist, zatraživši promjenu Ustava, odnosno da se izbaci 'antifašizam' a ubaci 'antitotalitarizam'. Karamarko je najavio i da će istraživanje komunističkih zločina biti prioritet policije

Vezane vijesti

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Državni vrh slavi Dan antifašističke borbe

Dan antifašističke borbe Hrvatske, 22. lipnja, danas se obilježava središnjom svečanosti u Brezovici, nedaleko Siska, na kojoj su nazočni… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 31.08.11. 17:02

Predlažem antifašistima da pokušaju zajedno sa Radmanom s pomoću eliksira života oživjeti neponovljivog Jakova Blaževića. Koliko ljudski um prati povijesna zbivanja iz pisanih i nepisanih izvora te usmene predaje nije poznato da je dužnost državnog policajca obavljala humanija, poštenija i ljudskija osoba.

Šta reći još, kad mu se i sam Alojzije Stepinac zahvalio na kraju svog postupka rekavši da ne želi na slobodu nego da ide u pritvor uz zatvorsku hranu obogaćenu kadmijem, olovom, arsenom i kromom.

Neprikosnoveni Jakov se nije imao šta drugo doli složiti.
Ostalo je povijest!

Da postoji kakova emisija tipa vjerovali ili ne, ova priča sa tužbom komunista definitivno bi ušla na prvo mjesto stogodišnjeg pregleda svih emitiranja.

Jesu li ti ljudi normalni? Onemogućavaju rad državnih institucija i pravne države? Ma kakva god da je, i država i pravosuđe, onaj tko opstruira progon ratnih zločinaca je i sam ratni zločinac!

Nek institucije rade svoj posao! Pa to su njihove riječi, ne babe moje!


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.08.11. 17:06

Jedan, ako ne i ponajbolji osvrt na komunističko opstriranje procesuiranja ratnih zločina partizana i četnika nakon WWII dao je Galović na sljedećem linku:

http://dalje.com/hr-hrvatska/antifasizam-se-ne-moze-braniti-fasistickim-metodama/379432


registracija
12/1/11

bozhidar, 31.08.11. 17:59

neznam za osobu u u.s koja sad zahtjeva sudjenje trumanu za ratne zlocine pocinjene u hioroshimi i nagasaki ili predsjednicima koji su cinili razna [po nekim povjesnicarima] zlocinstva protiv indigena u danasnjoj u.s?
kazu, da je u americi bilo [po procjeni] oko 12mln, od kojih je bilo pobijeno oko 11mln.

pa i sami japanski politicari nezahtjevaju da se sudi posmrtno trumanu ili clanovima njegove vlade poradi tog zlocina.

a zasto karamarko; t.j., crni marko crni borce za slobodu, jednakost, i cjelovitost hr a ne one borce za hr sa bosnom, ali bez oko pola danasnje hr?

je li zato, sto je on uzviseniji, plemenitiji, pravedniji, vise bozhanski, itd., nego neki odvratni, nekulturni, okrutni, neobrazovani hrvati, koji su se borili za ono sto sad imamo?

dakle radi i misli bas onako kako vragoboshki popi misle i rade. hvala


registracija
17/12/10

zmaj, 31.08.11. 18:47

Šta će sve Jadrovan Kosoravljević zajedno sa ovom ogavnom policajčugom načiniti, još ovo malo dana što su na vlasti, to neće lako saprat bog božji!


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.08.11. 19:18

Bozhidar, ti si se malo pogubio. Ratni zločini ne zastarjevaju. Ne radi se o krađi bicikla ili šljiva nego o tisućama pobijenih ljudi. Za niti jednu jedinu žrtvu nije nitko odgovara. Niti jedna jedina optužnica nije podignuta i niti jedan komunist, partizan ili antifašist, kako god, nije osuđen.

Rad Simona Wiesenthala dokazuje koliko su godine u korelaciji s abolicijom.
Gdje su sad svi kojima su puna usta pravde, istine, odgovarnosti za svaki zločin? Nema ih. Nemaju šta reći! Oni ipak čekaju da se spomene koji branitelj da bi se iživljavali svojim moraliziranjem!

To je čisti dokaz da Domovinski rat nije njihov nego samo NOB!


registracija
30/6/09

jebivjetar, 31.08.11. 20:28

Jebeš zemlju koja HDZ ima ! Remetinečki sinovi majku im nabijem lopovsku !


registracija
30/12/08

csiki, 31.08.11. 20:35

zvonko nemojte mesati Stepinca i antifasiste. Partizani nisu ubijali ni cigane ni jevreje nisrbe ni hrvate oni su likvidirali samo naoruzane odrasle cetnike i ustase ( nema razlike ) a sveti Stepinac samo zahtevao veci konfor za prebacinje ljude u gasne komore


registracija
9/3/11

ajme3meni, 31.08.11. 20:54

Csiki,
molim vas navedite mi izvor u kojem ste pročitali da partizani nisu ubijali civile bez obzira na nacionalnost. Hvala


registracija
30/12/08

csiki, 31.08.11. 21:09

Sigurno bilo je i ubistava a zar u zadnjem ratu nije bilo i zbog toga jos niko nije osudjen. Kako se kaze u svakom zitu ima kulolja. Zar nije bilo ubistva i paljeza posle PRAVEDNE Oluje?


registracija
9/3/11

ajme3meni, 31.08.11. 21:48

Csiki,
niste mi odgovorili na postavljeno pitanje, već uobičajenom floskulom, prebacivanjem teme na 90-te.

Nitko nije osuđen samo iz razloga što su partizani bili na strani pobjednika, a ne zbog toga što zločini nisu počinjeni. Grobnice masovnih partizanskih zločina otkrivaju se još i danas. Zašto nisu procesuirani. Pa o tome se nije smjelo do raspada Jugoslavije. Tko će ih procesuirati?

Kopajte malo po knjigama i internetu, pa ćete doći i do saznanja o partizanskim zločinima nad civilima, samo iz razloga što je dio muškaraca bio na neprijateljskoj strani.

Kada mi navedete izvore gdje pište da nije bilo partizanskih masovnih zločina, tada ćete dobiti od mene odgovor za 90-te.


registracija
12/1/11

bozhidar, 31.08.11. 22:17

zvonko,
nisam ja ikada rekao da je bilo koji ratni, osobni, partijski, vjerski, drzavni ili ideoski zlocin zastario.

pazimo malo takodjer na ono sto ustase [stare i nove] i crni marko ne kazu. to ce ti sve reci ne samo o [ne]jednakosti medu osobama, vjeri/vjernicima, drzavnosti hr naroda, pravdi, pravosudju, nego i za razloge ustasa, karamarka, i njegovih istomisljenika da oni sada zele suditi prezivjelim borcima drugog sjvestkog rata za hr.

ako su hr supremacisti [razni facsisti, nacisti, svecenici, et al], borci za bosnu bez pola hr, toliko gung-ho da se ispuni pravda, zasto onda karamarko netrazi da se kazni [posmrtno] tudjman i njegovi clanovi vlade, koji su, izgleda namjerno propustili da uspostave zakon i red u oslobodjenim djelovima hr nakon sto su ratnici prosli kroz kninske krajeve i otisli dalje?

dodaj k tomu cinjenicu da su gotovina i markac takodjer osudjeni za izgon srba [jos vjerujem da su skoro sasvim nevini], onda se jasno vidi koliko je tadasnja hr vlast bila kriminalna i stetna nasem ugledu i probitku.

ta je naredila--ako je zbilja bilo namjernog izgona--izgon ili je tu bilo nesto kimanje glavom.

pa bilo koja druga vlada neke nejake i od mnogo svijeta omrazene zemlje kao sto je hr, pobjesnila bi kad bi doznala da su generali krivi za izgon gradjana hr drzave. hvala


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.08.11. 23:06

ajme3meni,
ti si dokaz da se ulje u vodi otapa, odnosno se mješaju. Kritički promatraš partizansku ostavštinu a Vesnicu Pusić dižeš u nebesa?!?
Neki bi rekli kontroverzna osoba!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 01.09.11. 06:32

Zvonko, a vi kritički promatrate komuniste, a Tuđmana dižete u nebesa. Osuđujete Tita ali ne i Tuđmana. Ja sam sin partizana, ali osuđujem zločine koji su počinjeni nakon oba rata, i one na Blajburgu kao i one nakon Oluje. Jer zarobljenici, bez obzira na uniformu, se ne smiju mučiti i ubijati, a civili pogotovo. Nisam primijetio da se vi kritički odnosite prema zločinima iz Domovinskog rata, osim naravno ako su počinjeni od strane Srba. Što neki kazu za takve osobe?

Ovdje se komentiraju zločini partizana. Po mome to ne stoji. Iza tih zločina ne stoje partizani. Oni su bili samo borci protiv fašista. Naredbe su stizale od KP. A Tuđman je tad visoko kotirao.


registracija
28/7/10

jurefrancetić, 01.09.11. 06:59

Zbog ovakvih mi je krivo što se 1995 godine nisam ponašao kao oni 1945 godine.Kako bi Mesić rekao,osveta je normalna stvar.


registracija
30/12/08

csiki, 01.09.11. 07:10

Sigurno da je bilo zlocina narocito u Vojvodini gde je ubijeno oko 60.000 madjara ali isto tao bilo i sa madjarske strane ubijeno 1941-42 ali to ne opravdava zacutkavanje zlocina ustasa i svih paravojne vojske i podrzavanje katolicke crkve (ja sam katolik). Ove cinjenice uvek se iznese ispred izbora i mislim da u RH nije ovo najveci problem ali sa ovim odvuce paznja glasaca od stvarnih poteskoca danasnjice. Ne vracati se u proslost treba da se vidi sadasnjost jer od toga se zivi.


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 01.09.11. 07:47

Kako ne, pizda vam materina, treba gledati u budućnost i zaboraviti, a kad treba nekom Ustaši suditi može biti i 150 g. star vi bi mu sudili.Popušite mi moj ustaški kurac svi doreda.
Nisam pobornik Fašizma ali kad bi se moro odlučiti između fašizma i komunizma bez imalo dvoumljenja odlučio bi se za fašizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika