01.09.2011. / 18:50

Autor: Hina

Clinton se sastala sa Sarkozyjem i dužnosnicima NTC-a

Američka državna tajnica Hillary Clinton sastala se u četvrtak poslijepodne u Parizu s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem a zatim i s dužnosnicima libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) uoči međunarodne konferencije o Libiji.

NIcolas Sarkozy i Hillary ClintonNIcolas Sarkozy i Hillary ClintonAmerička državna tajnica Hillary Clinton sastala se u četvrtak poslijepodne u Parizu s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem a zatim i s dužnosnicima libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) uoči međunarodne konferencije o Libiji.

Clinton se u Elizejskoj palači sastala s francuskim predsjednikom i zatim s predsjednikom NTC-a s Mustafom Abdeldžalilom i drugim čovjekom NTC-a Mahmudom Džibrilom.

Pokušavajući postići širi konsenzus u vezi s Nacionalnim prijelaznim vijećem, čelnom instancom libijskog ustanka, Nicolas Sarkozy je s britanskim premijerom Davidom Cameronom za podršku ustanicima.

Na konferenciji će sudjelovati 13 predsjednika država, 18 šefova vlada i 18 ministara i visokih dužnosnika 49 zemalja i dužnosnika međunarodnih organizacija.

Točno 42 godine nakon što je Moamer Gadafi preuzeo vlast u zemlji i šest mjeseci nakon summita kada je pokrenuta vojna intervencija protiv libijskog vođe, taj sastanak bi trebao donijeti nove smjernice za Libiju.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 01.09.11. 22:49

Međunarodna konferencija o Libiji == međunarodno krčmarenje Libije - račun stiže pobunjenicima na naplatu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika