02.09.2011. / 11:09

Autor: Totalsport

Capirossi se odlučio povući nakon 22 godine

Najveći dio vlastitog života proveo sam na motociklu i vrijeme je, s obzirom na sve veći broj nadirućih mladih vozača, da se okrenem drugim stvarima u životu - rekao je Talijan

Loris Capirossi (Wikipedia)Loris Capirossi (Wikipedia)Veliki talijanski motociklist Loris Capirossi, s 38 godina trenutačno najstariji vozač u Moto GP klasi, objavio je da se na kraju godine povlači u sportsku mirovinu.

- Prestajem u pravom trenutku, nakon 22 godine u natjecanju. Najveći dio vlastitog života proveo sam na motociklu i vrijeme je, s obzirom na sve veći broj nadirućih mladih vozača, da se okrenem drugim stvarima u životu - rekao je Talijan priznavši ipak:

- Ovo je bila najteža odluka u mom životu.

Počeo je 1990. godine u klasi do 125 kubičnih centimetara kao velika talijanska nada osvojivši naslov odmah u debitantskoj sezoni, što je ponovio 1991. U dvostruko jačoj klasi osvojio je samo jedan naslov, dok u kraljevskoj disciplini svoj talent nikad nije razvio do kraja.

Skupio je 324 nastupa u svim klasama i 29 pobjeda, pri čemu devet u Moto GP-u odnosno 500 ccm. Posljednji je put slavio na svom Ducatiju, čiji je i danas član, u Japanu 2007. godine.

Najbolje plasmane na kraju sezone u kraljevskoj klasi ostvarivao je 2001. i 2006. godine. Oba je puta bio treći.

Vezane vijesti

Rossi: Volio bih odraditi još tri sezone

Rossi: Volio bih odraditi još tri sezone

Valentino Rossi, 32-godišnji talijanski motociklist i najtrofejniji vozač svih vremena u svom sportu, poželio je po završetku nadolazeće sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika