03.09.2011. / 18:58

Autor: Hina

Vatikan: Nismo prikrivali svećenička zlostavljanja djece, ali nas je sram

"Glede toga Sveta Stolica želi jasno reći da nije ni na koji način ometala ili se nastojala uplitati u bilo koju istragu slučajeva spolnog zlostavljanja djece u biskupiji Cloyne", kaže se u priopćenju Vatikana

ArhivaArhivaVatikan je u subotu odbacio optužbe iz irskog parlamenta da je nastojao prikriti slučajeve svećeničkog zlostavljanja djece i omalovažiti zakone o zaštiti djece.

U svom prvom službenom odgovoru na kritike irskog parlamenta Vatikan ističe da "žali i srami se" zbog svećeničkog zlostavljanja djece ali i dodaje da su optužbe "neutemeljene".

"Glede toga Sveta Stolica želi jasno reći da nije ni na koji način ometala ili se nastojala uplitati u bilo koju istragu slučajeva spolnog zlostavljanja djece u biskupiji Cloyne", kaže se u priopćenju Vatikana.

"Osim toga ni u kojem trenutku se Sveta Stolica nije pokušala uplitati u irsko građansko pravo ni priječiti građanske vlasti u obavljanju njihovih dužnosti".

"U duhu poniznosti, Sveta Stolica, iako odbacuje neutemeljene optužbe, pozdravlja sve objektivne i korisne primjedbe i sugestije kako bi se odlučno borilo protiv užasnog zločina spolnog zlostavljanja maloljetnika", kaže Vatikan.

Irski parlament je u srpnju usvojio deklaraciju u kojoj se Sveta Stolica optužuje da "potkapa zakonski okvir za zaštitu djece" jer je u svom pismu upućenom još 1997. godine irskim biskupima umanjila irske zakonske smjernice o obveznom prijavljivanju zlostavljanja djece. U pismu su se te smjernice nazivale "studijskim" odnosno tek "načelnim smjernicama" što se protumačilo kao poziv na zanemarivanje irskih zakona.

Sukob je potaknulo izvješće o seksualnom zlostavljanju djece od strane svećenika u biskupiji Coyne. U izvješću se naime zaključilo da su irske katoličke vlasti "neprikladno i neprimjereno" reagirale te da su prikrivale seksualno zlostavljanje djece.

Irski premijer Enda Kenny u svom je govoru osudio Svetu Stolicu, rekavši da je »silovanje i mučenje bilo podcijenjeno ili je umanjena važnost toga kako bi se sačuvala institucija Crkve, njezina moć i ugled«.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 03.09.11. 17:44

Danebi kojim slučajem priznali !?

Sve zlonamjerne insinuacije koje dolaze sa strane nevjernika "U duhu poniznosti......" bi trbalo milostivo i najoštrije sankcionirati, kako se nikada više nebi osudili govoriti neutemeljene izmišljotine protiv presvijetle Matere Crkve

Laudatiću, očekujem tvoje premilostivo javljanje !
(Ako nisi kojim slučajem na tromjesečnom besplatnom ladovanju, salaveći Njega na visinama.)


registracija
1/3/11

Laudate, 03.09.11. 20:21

@ siziffe,
ovo što si napisao bi pretpostavljam trebao biti uvod u jednu ozbiljniju raspravu?


registracija
12/1/11

Patricija13, 03.09.11. 21:34

Ne, moj Laudate ovo je trebao da bude nekakav vic, ili tko će ga znati??? Samo, tema je preozbiljna da bi se bilo tko s njom "šalio". Ali kad sam se već javila moram priznati da me je jako pogodilo sve ovo o čemu se piše u zadnje vrijeme. Iskreno me je sram radi ovakvih ružnih afera koje potresaju našu crkvu. Onim svećenicima koji su se ogriješili o maloljtnike želim doživotnu robiju. Iskreno se nadam da će svi drugi svećenici koji bilo što znaju o sličnim situacijama stati ispred nedužne djece!!!


registracija
12/1/11

siziff, 03.09.11. 22:25

LAUDATE@
PATRICIJA@

Kada se Patriša zgraža nad NAŠOM nemoralnom Crkvom, onda je sigurno vic.
Samo, u tome vicu najsmješnije je to; šta ona uporno nevidi kako se taj jedan te isti vic prepričava dva tisučljeća.
Popadali svima zubi od smijanja, ali Sveti otac sa svijim vojnicima je mrtvački ozbiljan, ujedno slijep. Jadnik.
Laudatiću, izgleda da ti ne odgovara prizemljena i jednostavna spika,....ti voliš, kao i čitava tvoja visperna bratija više kontemplativne i paučinaste razgovore, gdje se paučinasto prede u nedogled, žonglirajući riječima o postojanju ili nepostojanju Njega, smisleno ekvilibristički izbjegavajući sav mulj i talog u kojemu se ekvilibristi valjaju dvje tisučice godina.


registracija
1/3/11

Laudate, 03.09.11. 22:49

@ Patricija13 : potpuno se slažem

@ siziffe,
ti i tebi slični ne tražite "mea culpa" i kaznu po građanskim zakonima dotične zemlje. Ne biste se zadovoljili sa nikakvom kaznom dotičnim svećenicima.
Jedina zadovoljština vama bilo bi potpuno uništenje Crkve, a i tada biste plašili buduće naraštaje sa Crkvom koja može uskrsnuti u svkaom trenutku.

Zato siziffe jer je tema zaista preozbiljna nemam volje razgovarati s nekim tko na svaki spomen vjere, religije i Crkve pravi sprdačinu od razgovora.


registracija
12/1/11

siziff, 03.09.11. 23:27

Laudatiću, neću ja ( i meni slični ) uništiti Crkvu. Ona će se uništiti sama, a ti ćeš joj spram svojih mogučnosti
svesrdno pomoći


registracija
8/7/09

bankar, 04.09.11. 02:48

a nije te sram što sad lažeš papa razzi


registracija
15/8/09

vergilia, 04.09.11. 08:43

Tako je! Sveta stolica prihvaća "primjedbe i sugestije", Valjda da bi ih proslijedila dragom bogu na razmatranje, a ne prihvaća građanske optužbe, jer jedino bog i sveci mogu sudiiti onima koji se kriju pod skutama majčice crkve. U nedostatku boga i svetaca, suditi će im i oprostiti grijehe nakon pokajanja majčica crkva. Koja sprdačina za glupe ofce, a za zločince u krilu crkve doživotno ladovanje u nekom od samostana.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.09.11. 10:58

Treba samo zaštititi djecu od ovakvih komentara,komentatora i kvazi "intelektualne bratije" kojoj pedofilija i pedofili služe samo da bi prikazali svu ništavnost svoga bića.budući da je raspuštenica vodila ministarstvo obitelji,očigledno da ni ovdje,a ni u svijetu nema dovoljno educiranog kadra koji će pedofile prepoznati na prvi pogled.U mojoj firmi pedofili su uzorni obiteljski ljudi,redovito idu u crkvu,svršavaju na izraze uzornog katolika,a ponašaju se poput vampira,međusobno znaju jedni za druge,zajedno dijele plijen,štite jedni druge,i ne boje se da će pedofilija tako brzo isplahnuti dok je Bajića,Karamarka,Hebranga,Šeksa,Friščića,i svih onih kojima ovakav kaos odgovara.Pedofili i masonerija isti je izraz za uvažene nadbiskupe,još ako i ne piju ljudsku krv,u što sumnjam,možda padne koja pedofilska glava na sotonskom izbornom pladnju svima na uvid baš da jednog pedofila s izborne liste maknu,koji već zna tko će ga zamijeniti.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.09.11. 11:38

Ugled i čast Crkve.To mi je ipak najjači vic.


registracija
15/8/09

vergilia, 04.09.11. 12:23

@Patricia13: „Ne, moj Laudate ovo je trebao da bude nekakav vic, ili tko će ga znati??? Samo, tema je preozbiljna da bi se bilo tko s njom "šalio". Ali kad sam se već javila moram priznati da me je jako pogodilo sve ovo o čemu se piše u zadnje vrijeme. Iskreno me je sram radi ovakvih ružnih afera koje potresaju našu crkvu. Onim svećenicima koji su se ogriješili o maloljtnike želim doživotnu robiju. Iskreno se nadam da će svi drugi svećenici koji bilo što znaju o sličnim situacijama stati ispred nedužne djece!!!“

Citiraš papu kad kažeš da te je sram! Ali, sram nije dovoljan – treba reći ZAŠTO se sramiš. Nisi ti pedofil – pa otkuda onda sram? Ja se ponekad sramim ljudske gluposti pa mi se čini da je to iz jednog jedinog razloga – to što sam čovjek. Ali, nije to razlog. Čovjek se može sramiti samo ako shvati da je odgovoran, čak i kad nije kriv – tu svoju odgovornost za crkvene zločine (nisu to „afere“ kao što ti kažeš, afera je kad neki pop ima ljubavnicu pa se to otkrije , pedofilija je – zločin) treba preuzeti SVAKI vjernik koji pripada katoličkoj crkvi. U tome je stvar – ne bi trebali o tim zločinima raspravljati i na njih ukazivati – ateisti, nego vjernici. Ali, vjernici su slijepi kod očiju, gledaju a ne vide, slušaju, a ne čuju. Ne žele vidjeti, ne žele čuti! „Iskreno nadanje“ je isto farsa, ako sam čovjek nešto ne poduzme, to je prebacivanje odgovornosti na nekog drugog – na one „sve druge svećenike“, valjda. A na koje to – možeš li za bilo koga staviti ruku u vatru da nije pedofil? Možeš li staviti ruku u vatru za svog susjeda, rođaka, kolegu na poslu?? Ne deklariraju se pedofili javno, pa da znamo tko su, kužiš draga Patricija? Stvar je u tome da nikom, nikom ne možeš vjerovati kad je pedofilija u pitanju, ma što govorio – na tim misama svašta se priča i svašta se propovijeda. Da li si ikad na nekoj misi čula da svećenik javno obznanjuje ime i prezime svećenika – pedofila?? Kriju svoju zločinačku bratiju ko zmija noge. U tome je problem o kojem bi ovdje trebalo popričati, a ne o Laudateovim praznim frazama i trkeljanjima bez ikakvog smisla. To što papa kaže da nisu prikrivali zlostavljanja djece – obična je farsa – možda su ponekad i maknuli nekog svećenika iz sredine gdje je zlostavljao djecu, u neku „sigurniju“ sredinu, no to nije dovoljno – zločinca se mora prijaviti i prepustiti pravosuđu PRIJE nego sve izađe na vidjelo pa se više ne može sakriti – o tome se radi. Ovaj što je zlostavljao i iskorištavao maloljetnice fino sadi paradjaz u nekom vrtu s pogledom na plažu prepunu gole mladosti – suditi će mu se, naravno, jer je otkriven, no – gdje je osuda crkve??


registracija
11/10/10

agaSovulj, 04.09.11. 12:45

lijepo obrazloženo, vergillia. Osuda crkve je potrebna. Radi same crkve, ako želi opstati.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.09.11. 12:50

@ vergilia
".... odgovornost za zločine..... treba preuzeti svaki pripadnik Katoličke crkve...."

a što ne kažeš:
"odgovornost za komunističke zločine treba preuzeti svaki ateist", itd..... a puno primjera bi se moglo navesti.

U svojoj mržnji prema Crkvi ne možete prihvatiti da postoje jednaka prava pred zakonom i individualna odgovornost.

Što ne kažeš postoji kolektivna odgovornost svakog državljanina RH što nije prijavio Sanadera i ostale. Mogla si, što nisi. Nisi znala, nije ti se povjerio pa nisi mogla.
Kako ovaj način razmišljanja i ponašanja podsjeća na ne takvo davnu prošlost.
Možda je komunizam kao politički projekt otišao s ovih prostora ali nije iz ljudi.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.09.11. 13:21

Crkva je zlo,Vatikan je zlo,papa je zlo,religija je zlo.Mnogi su vjernici progledali,a neki neće nikad.


registracija
15/8/09

vergilia, 04.09.11. 13:33

@Laudate: „a što ne kažeš:
"odgovornost za komunističke zločine treba preuzeti svaki ateist", itd..... a puno primjera bi se moglo navesti.“

Kažem da si licemjer koji izokreće sve čega se dohvati. Komunizam je ideologija u koju su se vjernici savim dobro implementirali – kad je komunizam propao, odjednom se ta ogromna masa komunista – ateista, na čelu s našim dragim velikim voždom Francekom pretvorila u vjernike i počela lizati oltare – usput su im se razvezali jezici pa popuju i pljuju po vremenima u kojima su sami odlično živjeli i bez srama što su se svoje vjere (uglavnom dobrovoljno i zbog osobne koristi i političkih i drugih probitaka) odricali.

@Laudate: „U svojoj mržnji prema Crkvi ne možete prihvatiti da postoje jednaka prava pred zakonom i individualna odgovornost.“

Pojma ti nemaš što ja mogu, a što ne mogu prihvatiti. Za druge ne znam, govorim uvijek samo u svoje ime. Upravo o toj individualnoj odgovornosti i govorim, ti si dragi licemjeru individualno odgovoran za izokretanje činjenica koje sasvim jasno govore o zločinima – ti te zločine prikrivaš upirući prst u komunizam, umjesto da upreš prst u svoju majčicu crkvu.

Laudate: „Što ne kažeš postoji kolektivna odgovornost svakog državljanina RH što nije prijavio Sanadera i ostale. Mogla si, što nisi. Nisi znala, nije ti se povjerio pa nisi mogla.“

Točno – postoji kolektivna odgovornost, no sasvim jasno vidljiva kao individualna odgovornost svakog građanina koji lopova zaokruži na svom glasačkom listiću a zna ili sluti da je lopov. Svaki građanin ove zemlje odgovoran je što nam je država upropaštena kriminalom, što se skandira lažnom domoljublju, što je masa ljudi zbog osobne koristi sklona mitu i korupciji. Nemoj misliti dragi Laudate da i ti nisi odgovoran – jesi i biti ćeš i nadalje. Svatko je odgovoran djelovati tamo gdje ima mogućnost – crkva sa svojim djelatnicima IMA mogućnost djelovati, ali – neće. O tome se radi, to je svakom jasno, pa i tebi. Samo se praviš glup i zaglupljuješ na ovom forumu one jadne glupe ofce i to ti je jedini cilj.Kakve veze ima Sanader s crkvenom pedofilijom, pojma nemam – očito nema iako bi ti htio, prikazati kao da ima..:) Ne korigiraš ti moje mišljenje niti ti je cilj rasprava, nego lažeš i mažeš onima za koje ocjenjuješ da će tvoja laprdanja progutati. A takvih ima, nažalost – previše.

Laudate: „Kako ovaj način razmišljanja i ponašanja podsjeća na ne takvo davnu prošlost.
Možda je komunizam kao politički projekt otišao s ovih prostora ali nije iz ljudi.“

Blagoslovio te komunizam u licemjerni um koji je zaglavljen u toj prošlosti! Daj izmisli nekog drugog Pedru, ovaj se već usmrdio na vješalima..:))


registracija
1/3/11

Laudate, 04.09.11. 13:42

@ vergilia
zašto ateisti postaju jako nervozni kada se primjeni njihov način rezoniranja i govora, ali iz druge perspektive?


registracija
1/3/11

Laudate, 04.09.11. 13:52

@ vergilia
možda bi trebalo ukinuti "državu" kao instituciju jer ne uspijeva osigurati da nitko od njenih žitelja ne čini zlo, ne uspijeva uhvatiti sve, a i dio onih koje je uhvatila prođu s blagom kaznom ili njihov predmet ode u zastaru.

Kad je u pitanju Crkva, isto tako razmišljaj, u stvari ti već to činiš.


registracija
1/3/11

Laudate, 04.09.11. 13:59

@ vergilia
ono sa "Pedrom" je OK, ma je Pedro prije nego je odapeo posijao puno sjemena, i rastu mali Pedr.....


registracija
15/8/09

vergilia, 04.09.11. 22:08

@ Laudate:
“zašto ateisti postaju jako nervozni kada se primjeni njihov način rezoniranja i govora, ali iz druge perspektive?“
Zašto to mene pitaš, presvijetli @Laudate?? Ja ovdje ne vidim nijednog nervoznog ateistu. Ako si slučajno meni nalijepio tu etiketu, obavještavam te da ti jednostavno nisi u stanju primijeniti moj „način rezoniranja i govora“ ni iz koje perspektive, to je jednostavno još jedan od tvojih umišljaja..narodski bi se reklo – što se babi htilo, to se babi snilo! Hm...ali ti nisi baba, pa se baš ta narodska ne može na tebe primijeniti...:)
No, na stranu to – nisi još ništa rekao na temu pedofilije u crkvi – vidim da si nabrušen na komuniste i ateiste, no oni svakako nisu i ne mogu biti pripadnici svećenika – pedofila, mogu biti samo obične komunističke, ateističke pedofilske svinje i s njima na robiju! Pedofil – svećenik može biti samo vjernik, božji sluga. Što o njima misliš – o tome nisi ni čmr ni br..:) Slobodna sam zaključiti da te pedofilija u krilu majčice crkve ne smeta i da tome nemaš prigovora. Očito ne osuđuješ niti svećenike koji prakticiraju seks s maloljetnicama i plaćanje tog seksa novcem. Zašto i bi – sve je to u božje ime, malo grijeha iza kojeg slijedi pokajanje – sve ono što je vjernicima uobičajena praksa. Zar ne?
ps: jel' si ti plaćen po učinku? Pa nisi mi tri ljubavna pisma trebao pisati ..:)


registracija
1/3/11

Laudate, 05.09.11. 06:13

@ vergilia
".....samo obične komunističke, ateističke pedofilske svinje i s njima na robiju!"

BRAVO vergilia, ovo je veliki iskorak.

Ti si prva među mnoštvom komentatora koja je spomenula pedofiliju izvan konteksta svećenstva. Eureka.

Slažem se s tobom: Svi pedofili u zatvor!!!

Jesmo li sada gotovi ili idemo ponovno na prežvakavanje pedofila svećenika po tisućiti put jer to je dnevna doza mentalne terapije za jednu kategoriju ljudi.


registracija
15/8/09

vergilia, 05.09.11. 09:01

@Laudate:"Jesmo li sada gotovi ..."
Jesmo - konačno je jasno da nemaš prigovora na svećenike-pedofile - pa što odmah to ne reče? Ne bi se trebali zamarati sa ovoliko piskaranja po sistemu povuci-potegni!


registracija
1/3/11

Laudate, 05.09.11. 09:40

@vergilia
ja izjavim: "Svi pedofili u zatvor!!!",
a ti kažaš: "konačno je jasno da nemaš prigovora na svećenike-pedofile..."

Što reći na to????


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.11. 12:13

Citat:"Kenny,premijer Irske, je kazao da je nedavni izvještaj Cloyne Report, o tomu kako su prikrivane optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnika od strane katoličkih svećenika u Corku, pokazao potrebu hitnih promjena jer je jasno da su svećenici i biskupi sve znali, ali slučaj su željeli zataškati.

Premijer je kazao, šokirajući društvo, da odnosi države i crkve u Irskoj ne mogu biti isti kao prije. Kazao je kako je izvještaj pokazao ili prokazao elitizam, disfunkciju, nepovezanost i narcizam koji je latentan i dominantan u Vatikanu.

'Silovanja i mučenja djece bila su umanjena ili manipulirana za spašavanje ugleda institucije, njene moći, umjesto da ih vodi briga za zdravlje žrtava', kazao je premijer."
Vidi ti pokvarenog ateiste,ovog Kennyja.Mrzi tako milu organizaciju kao što je Katolička crkva.


registracija
15/8/09

vergilia, 05.09.11. 13:22

@Laudate:"ja izjavim: "Svi pedofili u zatvor!!!",
a ti kažaš: "konačno je jasno da nemaš prigovora na svećenike-pedofile..."

Što reći na to????"

Da je moj zaključak točan. Ovdje se ne raspravlja o "svim pedofilima", nego o pedofiliji božjih službenika i prikrivanju tih zločina od strane crkve. TO je tema, a po toj temi nisi rekao - NIŠTA. To je zato jer spadaš u zaštitare tih zločinaca, skrivaš se iza općenite fraze izvučene iz konteksta sa ciljem da stvarno svoje mišljenje ne izrečeš. Proglašavaš sve ateistima, agresivcima i mrziteljima vjere i crkve, a najveći nasilnik i agresivac ovdje si ti - tvoje licemjerje i manipuliranje tuđim upisima ovdje na forumu je naprosto bez premca! Ponavljam - nigdje se ti kao vjernik nisi ogradio od crkvenih zločina niti ih osudio, a to je naprosto zato što smatraš da je crkvi i crkvenoj bratiji sve dozvoljeno, pa i zločin.S druge strane si kukavica, jer svoj stav se bojiš otvoreno izreći, no on je jasno vidljiv i bez izricanja.


registracija
1/3/11

Laudate, 05.09.11. 14:26

@vergilia

osuđujem svaku pedofiliju, od one svećenike, profesorske i svake druge ma gdje se pojavila bez razlike. Osuđujem ih zbog onoga što su učinili djeci, žalim ih jer su zarobljenici izvitoperenog uma.

Ti i ostali znate da svi vjernici to osuđuju, ali se naslađujete neprestanim ponavljam sintagme "svećenik pedofil" i zato ne prestajete s time. To je oblik ovisnosti.

Kad bi bilo drugačije vi biste davali prijedloge kako unaprijediti stanje po pitanju pedofilije i slično. Kako pomoći žrtvama što je u cijeloj priči najbitnije.

Svega toga nema jer vama je cilj naslada sintagmom "svećenik pedofil" a nakon toga osuda Crkve.
Tema je Irska, ali nema veze opali po Crkvi u Hrvata i cijeloj KC.

P.S malo pregledaj svoje postove. Ima previša uvreda, izvrtanja riječi i lažiranja izjava.
Prije nego me idući puta za bilo što optužiš provjeri pa možda to više nećeš činiti.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.11. 16:02

2.194,729.859 dolara platila je Katolička crkva u USA 2004. - 2009. zbog spolnih zlodjela svojih pripadnika, od čega 1.897,599.482 dijeceze i eparhije, a 297,130.377 redovi.
104,5 milijuna dolara platile su američke dijeceze 2009. - od toga 55 mil. (59 %) odštete žrtvama, 6,5 mil. za terapiju žrtava, 28,7 mil. odvjetnicima, 10,9 mil. za terapiju počiniteljima, itd.
398 novih optužaba uloženo je 2009. protiv 286 svećenika i đakona - od toga 6 za sada maloljetne, a ostale za odrasle maltretirane dok su bili maloljetni. Muškarci čine 83 posto, mlađi od 10 godina 15 posto. Više od 70 posto optužaba odnosi se na godine 1960. - 1984., najčešće 1977. i 1979.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.11. 16:04

Kardinal Joseph Ratzinger, današnji papa Benedikt XVI., nije želio kazniti američkog svećenika za kojega su postojali dokazi da je seksualno zlostavljao više od 200 gluhe djece, iako su ga biskupi upozoravali na cijeli slučaj i prezentirali mu jasne optužbe protiv pedofila, objavio je jučer američki The New York Times , pozivajući se na dokumente odvjetnika koji zastupaju žrtve zlostavljanja.

Svećenik se zvao Lawrence C. Murphy, djelovao je na području nadbiskupije Milwaukee, a u razdoblju od 1950. do 1974. radio je u školi za djecu sa oštećenim sluhom i tamo zlostavljao najmanje 200 dječaka, što je i sam priznao.


registracija
12/1/11

siziff, 05.09.11. 18:14

LOLOBRIGITA@

Misliš da će se to dojmiti našega Laudatića ?
Svo on to predobro zna, ali dužnost je dužnost. Pogotovo kada se od te dužnosti predobro živi.

Ne trkelja on ovdje zbog onih koji vide, on trkelja zbog onih koji slabo vide, tj zbog onih koji vide samo ono šta im on pokazuje.
Ne za dugo!


registracija
12/1/11

Patricija13, 05.09.11. 19:45

Svoj stav prema pedofiliji u KC sam iznijela već prije dva dana, da se ne ponavljan…
Sigurno je jedno: Ako želimo problem pedofilije stvarno riješavati, onda je potrebno razmatranje i kritika svih mogućih slojeva društva i društvenih zajednica. Tu odvratnu pojavu treba raskrinkati u svakom segmentu!!! Samim tim što se koncentriramo samo na pojedine svećenike prebacujemo loptu na sporedni teren, dok na glavnim terenima "igra" i dalje skoro neprimjetno traje. To je, po meni, na prvom mjestu obitelj, gdje oba roditelja, dobri stričeki, ujaci, kumovi i obiteljski prijatelji i dalje skoro nesmetano iskorištavaju djecu na takav jedan odvratan način. Isto tako ne smijemo zaboraviti da i pojedinačne države, cijenjene članice UN-a. mlako ili baš nikako ne osudjuju udaje djevojčica od 7 do 8 godina, neke to smatraju, dapače, svojom kulturnom tekovinom. E, to je najgora pedofilija u svoj svojoj bijedi, ako se pedofilija uopće može stupnjevati. Ustanove u kojima se zbrinjavaju djeca s posebnim potrebama bi volila da ne moram ni navoditi, ali ako hoću da se suprostavim ovoj temi, onda moram.
Ja, kao vjernica se, ipak ću ponoviti, iskreno stidim slučajeva pedofilije u mojoj Crkvi, ali sam i sretna što je Papa rekao jasno i glasno da je i njega sram. Mislim da to svjedoči o njemu. Ne mogu, a da ne primjetim da u novijoj prošlosti nikada nisam čula tako moćnog čovjeka da je nešto slično rekao, gdje tako teška( i po meni ispravna kritika) dolazi na osobnu adresu. Sigurno da je sve moglo i prije i glasnije…


registracija
12/1/11

siziff, 05.09.11. 20:41

LAUDATIĆ@

Reci ti cjenjenom čitateljstvu; dali se ti koji puta galasaš pod nikom Patricija (?), ili ja imam prebujnu maštu?


registracija
1/3/11

Laudate, 05.09.11. 22:01

@siziffe,
nisam se imao namjeru više javljati no da ne budeš u dvojbi po pitanju mene:
-javljam se isključivo pod nikom Laudate
- nisam svećenik
- nemam ugovor sa Kaptolom (P.S.raskinuo sam ga kad si me razotkrio; -šala mala)
- običan sam vjernik, poštujem tuđe a volim svoje i osjetljiv sam na tendenciozne izjave i pisanja
- imam obitelj
- radim i mučim se kao svi ostali na tržištu
- ovaj način prepucavanja mi je malo ispod razine uobičajene komunikacije, no čini se suviše odmjeren govor ovdje nitko ne čuje.

Sad kad sam ti sve rekao molim te nemoj pitati "Laudatiću, laudatiću kako ti je ime?"


registracija
15/8/09

vergilia, 05.09.11. 22:10

Patricija 13:"Samim tim što se koncentriramo samo na pojedine svećenike prebacujemo loptu na sporedni teren, "
Crkvena pedofilija NIJE sporedni teren - pročitaj malo podatke koje je naveo(navela) @lolobrigita - a to je samo jedan teren (svakako ne u potpunosti istražen), ovo što se u Irskoj desilo je drugi veliki teren - sve se to desilo u jednoj sredini koja je naprosto idealna za iskorištavanje djeca, pa nikako ne može biti sporedno niti se radi o "nekim svećenicima", to je masovna pojava. Naravno da pedofilije ima u svim segmentima društva. No, ovdje je tema - crkvena pedofilija i stav i djelovanje crkve po tom pitanju, a ne pedofilija općenito, postoji niz foruma koji obrađuju tu temu općenito - svrati ponekad i na druge forume pa ćeš sama vidjeti. Zašto je problem držati se teme, a ne skretati i širiti raspravu - ovo je portal i rasprava se vodi oko jednog novinskog članka, a ne o pedofiliji općenito.Naravno da će svatko deklarativno osuditi pedofiliju, no čim se spomene pedofilija u crkvi, odmah se to proglašava mržnjom i agresivnošću i skreće se s teme - na komuniste, ateiste - talibane,crvene kmere, Napoleona i slične gluposti. Zašto?


registracija
1/3/11

Laudate, 05.09.11. 22:40

@vergilia & lolobrigita
volite temu pedoflije ili je volite samo kad je vezana uz Crkvu? Isto to pitanje upućujem i novinaru. Primjećujem da naši novinari napadno pišu o pedofiliji u Crkvi a samo kao novinsku vijest iz ostalih segmenata društva.

Volite brojke pa će vas i ovo zanimati:
Prema studiji Department of Health and Human Services (SAD) procijenjen broj žrtava pedofilije u SAD-u je
1992.g - 150.000
1998.g. - 104.000
1999.g. - 93.000
Polovica nasilnika su roditelji žrtava, 18% su rođaci.

To nije nikakvo opravdanje za svećenike, no u svjtlu ovih podataka ovo sa svećenicima mi ne izgleda kao smak svijeta i treba rušiti Crkvu.


registracija
12/1/11

Patricija13, 05.09.11. 23:50

I kad se već razbacujemo brojkama:
Od 1950 do 2002 u SAD-u je optuženno 4'392 katolička svećenika, od kojih je oko stotinu pravomoćno osudjeno.
Po tim podacima ispada da su tisuće svećenika krivo optuživani. I onda se pitam u čijem je interesu toliko popljuvati Katoličku crkvu? Samo, ako nastavimo voditi diskusiju o brojkama, bojim se da ćemo zaboraviti žrtve.


registracija
15/8/09

vergilia, 06.09.11. 08:46

U Europi i svijetu iz dana u dan otkrivaju se novi slučajevi seksualnog zlostavljanja u krilu katoličke crkve i crkva je napokon dovedena u situaciju da ne može više ignorirati niti tajiti monstruozne zločine nad djecom i maloljetnicima o kojima se šuškalo već desetljećima, a koje je Vatikan uporno ignorirao pretvarajući se da su sve to laži i ciljani napadi na crkvu. Dugogodišnja praksa u crkvi je prvotno zaštita ugleda crkve, pa tek onda pijetet prema žrtvama, što znači da se počinitelji zločina stavljaju pod zaštitu crkve i u njoj nalaze utočište za svoje nastranosti. Uz ogroman osjećaj sigurnosti takvih svećenika unutar institucija crkve svakako da se računalo i računa se na zatucanost vjernika koje se oduvijek poučavalo da tko napada svećenika napada samoga Krista. I tako je Krist zloupotrebljen i kao zaštitnik pedofila. Vjernici jednostavno nisu u stanju sagledati stvarne razmjere zlostavljanja i njihovog sakrivanja unutar crkve, a za rušenje ugleda crkve krive ateiste, ne shvaćajući da najveću opasnost za vjerodostojnost crkve predstavlja samo svećenstvo i crkvene vlasti na čelu s papom. Ipak i vjernicima se polako otvaraju oči – npr. istraživanja instituta Integral u Austriji pokazuju da gotovo milijun Austrijanaca (17% od 5,6 milijuna) razmišlja o napuštanju crkve, 56% katolika ne želi svećenike u blizini svoje djece , a čak 69% austrijskih katolika ne vjeruje da je crkva spremna obračunati se s pedofilijom u svojim redovima. Naravno da ne vjeruju, jer se svaki medijski napis o tom problemu proglašava od strane crkve kao novi progon od strane njezinih neprijatelja, a koje mišljenje je zadržao i podržava ga onaj zatucani i slijepi dio vjernika.


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 09:39

@vergilia
...zatucanost vjernika
....Krist zaštitnik pedofila

Agresivni ateizam uporno nastoji uništiti religiju. Ovladao je medijima i sada pomalo polučuje uspjehe ako je vjerovati ovim podacima o raspoloženju ljudi.

To da je produkt tog ateizma pornografija koja je ušla u sve pore društva i sigurno pridonijela povećanju pedofilije jer vidimo da se 50% toga događa unutar obitelji otome ateisti šute. Oni isključivo pedofiliju vežu uz svećenike što je marginalni postotak u masi nasilnika.

Ne vrijedi, ateistički talibani jurišaju na Crkvu.

Utopit ćete se u svojoj ispraznosti i razvratnosti i povući mnoge koji koji ne dijele vaš svjetonazor.
Od svijeta sve više pravite pakao u kojem se ne zna tko s kim, use, nase, podase.

Vjera nije pitanje rata svjetonazora sa drugim. To je osobni čin odnosa s Bogom.
Svatko od nas odlučuje i odgovara za sebe, a Crkva je tu da nam pomogne. Na taj način gledano boreći se protiv Crkve vi se borite protiv čovjeka pojedinca. A o preodgajanju pojedinca mogle bi se pitasati knjige kako su to radili u totalitarnim ateističkim režima.


registracija
12/1/11

siziff, 06.09.11. 12:03

......." A Crkva je tu da nam pomogne"......

"Glasnogovornik" Crkve po niku Laudatić, najdrskije, najvulgarnije izvrće činjenice kako bi maksimalno izminorizirao sve šta bi trebao osuditi, usmjerujući kritiku a time i osudu u drugom pravcu.

Crkva po svojeme poslanju, po ideji, po svemu onome šta govori nemože nikako biti predmetom usporedbe sa opačinama iz svjetovnoga života, tako da svaka usporedba sa strane Laudatića: "Podeset posto pedofilije se događa unutar obitelji....." je najblaže rečeno; drska i služi jedino u svrhu umanjivanja i obmanjivanja, a time ujedno i opravdavanja Crkve.
Da je u svjetovnom životu tristo puta više pedofilije nego u crkvi, a da Crkva istovremeno pokušava to sve zataškati, kao šta i jest, bila bi jednako kriva.
Plus toga Crkva bi morala posjedovati "nstrumente" čiščenja iznutra koji bi onemogučavali i eliminirali svaku djeatnost koja se protivi njezinome učenju.
Nikako suprotno od toga, kako se dugi niz stoljeća zbiva, a šta će je (na moju veliku radost) KONAČNO i pokopati


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.11. 12:08

Ne postoje svjetske statistike o svećenicima koji su počinili “zločin”, kako ga je nazvao Papa, nad djecom. Neki računaju kako svećenika pedofila ima oko 1,5 posto od ukupnog broja, a taj izračun izvode na osnovu broja svećenika pedofila u redovima američkog svećenstva. U SAD-u je optuženo 4.392 svećenika za seksualno iskorištavanje djece, odnosno 1,5 posto ukupnog broja, u razdoblju od 1950. do 2002. Američke biskupije moraju platiti 2,6 milijardi dolara žrtvama svećenika pedofila.
U Brazilu je optuženo 1.700 svećenika za seksualno iskorištavanje djece, pa i za drogiranje djece. U Italiji je u razdoblju od 2003. do 2007. utvrđeno 50 slučaja pedofilije (navodno ima 73 slučaja iskorištavanja 235 maloljetnika), te je 17 svećenika osuđeno, a protiv 24 se još vodi proces. Optuženih svećenika pedofila ima u Poljskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Francuskoj i Hrvatskoj. Ratzinger, prije negoli je postao Papom, kazao je kako u Crkvi ima mnogo blata.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.11. 12:14

Arhiva.Županijski sud u Rijeci potvrdio je zatvorsku kaznu svećeniku Dragi Ljubičiću, bivšem župniku crkve s Raba, kojeg je sutkinja općinskog suda, Tatjana Čargonja, prije dvije godine nepravomoćno osudila zbog toga što je bludničio nad petoricom dječaka u dobi između deset i dvanaest godina, piše Novi list.


Suđenje se odvijalo u Sudu za mladež, no presudi su ipak kumovale izjave maloljetnih žrtava. Sutkinja Čargonja rekla je kako su iskazi maloljetnika vjerodostojni i kvalitetni, te da odgovaraju psihologijskom nalazu načina držanja prilikom svjedočenja, što samo potvrđuje kroz što su dječaci prošli. Ovaj je slučaj otkriven prije dvije godine, nakon čega je svećenik priveden u istražni centar Županijskog suda, nakon čega je pušten uz sučevu mjeru opreza, te uz strogu zabranu komuniciranja s roditeljima oštećenih i oštećenicima.

Umeđuvremenu, pismom se obratio Valter Župan, biskup Krčke biskupije, koji je obavijestio kako je svećenik razriješen svojih dužnosti u Banjolu, te da će biti smješten u Dom za svećenike, točnije samostan Svetog Josipa u Krku.

No, nakon toga, sredinom srpnja 2007. godine odjeknula je vijest o tome da 65-godišnji svećenik vodi nedjeljne mise u crkvi Police na Krku. Crkva se oglasila i kazala kako za svećenika nije tražena zakonska izloacija, te stoga nema zakonskih prepreka koje bi mu onemogućile da predvodi misno slavlje, koje je Ljubičić kasnije prestao predvoditi.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.11. 12:24

Adalbert Rebić o "problemu":
"No, bez obzira na percepciju javnosti, zakoni Katoličke crkve su neumoljivi i jasni.Razlozi ekskomunikacije svećenika regulirani su Zakonikom kanonskog prava. On kaže da pobačaj podliježe izopćenju, ali pedofilija – ne."

Dakle,veći je grijeh pobačaj nego pedofilija.


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 12:26

Kako me vaši stavovi podsjećaju na mentalitet komunista iz Stalinovog doba.
Za njihove neistomišljenike jedina kazna je bila potpuno fizičko uništenje i brisanje sa lice zemlje i zatiranje bilo kakvog traga o njima. Vjerojatno zato i nisu obilježavali grobove. Tolika je njihova mržnja bila.

Sličnu mržnju vidim i u ovim postovima. Nije dovoljno osuditi svećenike kao bilo koje drugo fizičko lice, treba zatrti Crkvu i kršćanstvo a vjernike poslati na preodgajanje.


registracija
12/1/11

siziff, 06.09.11. 14:01

Ako se svećenika kažnjava "kao bilo koje drugo fizičko lice", onda ga treba tretirati po svemu kao "fizičko lice", ali onda, moj jarane, nije mogao niti može biti svećenik. Tim individama već dvije tisuće godina dajete takoreći nadnaravne atribute, ali kada seksaju djecu; eee.... onda su obični smrtnici HE HE
Da se nebi slučajno krivo tumačilo: Ja ne forsiram da se svećenicima za isti prekršaj sjeće noga, nego samo hoču reći ono šta govori i Crka; svečenik ima druge moralne kvalitete po kojima odskaće od fizičkoga lica, a to su:
Naglašena skromnost, ćudoređe, poštenje, požtvovnost (....nastavi niz, ti sigurno to znaš, ili zapravo neznaš, jer u protivnom nebi ovo tkeljao šta trkeljaš) i kao takvima se nebi nikako moglo desiti da masovno prešučuju i zataškavaju ponašanje svoje bratije, a svi znaju sve.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.11. 15:13

Brazilka, koja ima samo devet godina pobacila je unatoč protivljenju Katoličke crkve. Ona je nosila blizance, a zatrudnjela je s očuhom koji ju je silovao od njene šeste godine.
Pobačaj je inače u Brazilu ilegalan, osim u iznimnim situacijama kada je ugrožen život majke ili fetus nema šanse da preživi.

Fatima Maia, direktorica bolnice gdje je djevojčica pobacila, kaže kako je život djevojčice, koja ima samo 36 kilograma, bio ugrožen.

Međutim, ima i onih koji smatraju da djevojčica nije trebala pobaciti.

Predstavnici Katoličke crkve kritizirali su pobačaj, koji su okarakterizirali kao kršenje Božjih zakona. Osim toga iz zajednice su izopćili majku djevojčice, liječnike i sve ostale koji su u pobačaju sudjelovali.

- Smatram da je potez Crkve ekstreman i radikalan. Šokiran sam tim radikalnim stavovima, koji navodno spašavaju jedan život i dovode u opasnost drugi život - rekao je brazilski ministar zdravstva Jose Gomes.


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 16:27

Pobačaj je licemjerni izraz za najokrutnije ubojstvo djeteta u majčinoj utrobi koje se radi doslovno komadanjem djeteta uz odobrenje majke. To su neoborive činjenice.

Crkva je tu vrlo principjelna i neodobrava ubojstvo.

Nažalost život piše drame u kojima se ubojstvo djeteta čini najbezbolniji izlaz za uključene aktere ali ne i za dijete u utrobi.

Svi koji na bilo koji način pravdaju abortus trebaju pogledati što abortus jeste u slici a tada nek nastave razgovor.


registracija
15/8/09

vergilia, 06.09.11. 17:35

Kod ovog slučaja iz Brazila zanimljivo je da silovatelj-pedofil NIJE izopćen iz crkve, suditi će mu se po građanskom zakonu. Crkva će mu, naravno nakon pokajanja udijeliti oprost. Fuj!


registracija
15/8/09

vergilia, 06.09.11. 17:36

TAJNI VATIKANSKI DOKUMENT
Ovdje je tajni vatikanski dokument koji upućuje biskupe da prikrivaju seksualne zločine koje su počinili svećenici. Dolje je prvobitna latinska verzija i nezvanični engleski prijevod od CBS News.
• latinski dokument
• engleski prijevod http://www.cbsnews.com/htdocs/pdf/Criminales.pdf
(CBS) Desetljećima su svećenici u ovoj zemlji, zlostavljali djecu po župama dok su to njihovi nadređeni prikrivali. Sada izgleda da su naredbe za to prikrivanje bile napisane u samom Rimu, na najvišim Vatikanskim instancama. CBS News novinar Vince Gonzales je otkrio crkveni dokument koji je u tajnosti držan 40 godina. Tajni vatikanski dokument, koji su nabavili CBS News, određuje crkvenu politiku koja zahtijeva apsolutnu tajnost kada dođe do seksualne zlouporabe od strane svećenika - svatko tko o tome govori može biti izbačen iz Crkve. Dokument je napisao 1962. kardinal Alfredo Ottaviani.
Taj dokument, jednom "spremljen u tajne arhive" Vatikana, usredotočuje se na zločine koji su dio ispovjedne povezanost i što naziva "najgorim zločinom": "seksualno napastovanje koje je počinio svećenik" ili "pokušavao ga s mladima bilo kojeg spola ili sa životinjama.
Biskupima se savjetuje da se bave time slučajevima "na najtajniji način...obuzeti vječitom šutnjom...i svatko (uključujući navodnu žrtvu) ...mora poštivati strogu tajnu, koja se zajednički drži za tajnu Svetoga ureda...pod kaznom izopćenja."
Larry Drivon, odvjetnik koji predstavlja navodne žrtve, je rekao, “Ovaj dokument je značajan kao nacrt projekta prijevare.”
Drivon kaže da to dokazuje ono što se pokazalo u korist žrtava svećeničkih zloporaba na suđenjima: da je Crkva uključena u zločin – oblik reketa.
“To je priručnik s uputama kako obmanuti javnost i kako zaštititi pedofile,” kaže Drivon. "I kako izbjeći izlazak istine na vidjelo."
SAD konferencija katoličkih Biskupa tvrdi da je taj dokument uzet izvan konteksta, da je to crkveno pravo koje se bavi samo vjerskim zločinima i grijesima. I da je tajnost značila zaštititi vjernike od skandala.
“Ideja da je to neka vrsta projekta za održati tu tajnu je jednostavno pogrešna,” rekao je monsinjor Francis Maniscalco, glasnogovornik konferencije.
“To je sustav zakona koji je kompletan sam unutar sebe, i on ne govori biskupima ni na koji način o tome kako se baviti tim zločinima kada se smatraju građanskim prekršajima,” kaže Maniscalco.
Ali Richard Sipe, bivši svećenik koji je pisao o seksualnim zlostavljanjima i tajnosti u Crkvi, kaže da dokument odašilje jezovitu poruku. “To je kodeks ponašanja na koji način se treba suočavati sa seksom svećenika. Vi čuvate tu tajnu po svaku cijenu,” kaže Sipe. “A to se i dogodilo. To se dogodilo u svakoj biskupiji u ovoj zemlji.”
Prema crkvenim spisima, ovaj dokument je bio temelj katoličke politike glede seksualnih zlostavljanja, sve dok se američki biskupi nisu sreli u ljeto (2002) i odlučili o novoj politici prema ovoj krizi u Crkvi. ©MMIII, CBS Broadcasting Inc.


registracija
12/1/11

Patricija13, 06.09.11. 20:00

CRIMEN SOLLICITATIONS
Napisan je 1922 godine, aktualiziran pred Drugi vatinkanski koncil. Sadrži upute po kojima se moraju ponašati biskupi pri saznanju o bilo kakvom seksualnom iskorištavanju od strane svećenika. Kazne koje se predvidjaju, zavisno o težini djela, su suspendiranje, degradiranje inotpuštanje iz svečeničkih redova. Kod sumnje da bi dotična osoba koja nije exkomunirana mogla počiniti isto ili slično djelo, odredjuje se kontiuirani nazor te osobe. U civilnim procesima koji se vode u SAD-u advokati žrtava prebacuju KC ( zbog toga što ovaj dokument odredjuje postupak samo unutar Klera) da je KC prikrivala zlodjela svećenika. Klerska linija odgovara da niti jednom rječju dokumentom nije zabranjeno svećenika prijaviti i zivilnim sudovima, te da se samo dok traje proces utvrdjivanja štiti kako žrtva, tako i počinitelj dok osuda ne postane pravomoćna.

DE DELIKTIS GRAVIORIBUS

Pismo je koje je tadašnji Kardinal Ratzinger 2001 odaslao svim biskupima KC. Iz ovog pisma je možda važno naglasiti da Ratzinger diže rok zastare na 20 godina poslije punoljetstva žrtava. Isto tako ovim pismom, zbog dokazanog i mogućeg budućeg zataškavanja, slučajevi pedofilije izuzima nadležnosti dijecezanskih sudova instavlj ih direktno pod nadležnost Kongregacije za nauk vjere. Kardinal to čini upravo zato jer su se zločini zataškavali na nižim instancama.

Vrlo je simptomatično da se sve što serviraju mediji konzumira "zdravo za gotovo" nerjetko se prezentira samo istina jedne strane, a svi dobro znamo da je prava istina ipak negdje u sredini.
Nasljednici onih koji su razapeli Krista danas razapinju njegovu Crkvu!!!


registracija
12/1/11

siziff, 06.09.11. 20:33

......"Pobačaj je licemjerni"........

Laudatić je počeo trkeljati o licemjerju.
Ovo više nije niti ludilo, ovo je smak svijeta !


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 20:46

@laudate
ako je to sve što imaš reći o abortusu pogledaj ovo:
http://www.google.hr/imgres?q=abortion&um=1&hl=hr&sa=N&tbm=isch&tbnid=s0_QTPamJZSxMM:&imgrefurl=http://www.abortioninformation101.com/abortion-video.html&docid=nkzConRRMvwbQM&w=400&h=355&ei=02lmTsTCBo34sgb1vdWcCg&zoom=1&iact=hc&vpx=1300&vpy=390&dur=422&hovh=211&hovw=238&tx=156&ty=85&page=1&tbnh=138&tbnw=140&start=0&ndsp=42&ved=1t:429,r:41,s:0&biw=1585&bih=812


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 20:47

@sizif
http://www.abortioninformation101.com/abortion-video.html


registracija
15/8/09

vergilia, 06.09.11. 21:24

@ Patricia13, izvješće CBS-a sasvim jasno ukazuje da je klersko tumačenje dokumenta o kojem je riječ - farsa – svećenik pedofil bio je zaštićen ko bubreg u loju u krilu svoje institucije jer je upravo kler pod prijetnjom izopćenja pedofiliju morao držati u tajnosti – naravno da ju je mogao prijaviti, ali tada bi bio izopćen. Dakle – da bi slučaj došao pred građanski sud, preostalo je jedino žrtvi da stvar prijavi. Strah od crkvenog izopćenja, manipuliranje „bezgriješnog“ svećenstva najuzvišenijim osjećajima vjernika prema bogu i tumačenjem da je optužiti svećenika jednako kao optužiti samog Krista, utjecalo je na to da je trebalo proći puno vremena dok su žrtve skupile hrabrost izreći istinu. Naravno da dokument određuje sam postupak unutar crkve – u tome i jeste bit te farse – vječna šutnja o učinjenim zločinima, nema podataka da je itko izopćen(čak ni n akon građanskih osuda, a kamoli prije), dakle crkva nije osudila svoje svećenike na crkvenom sudu – ako je nekom i bio „pojačan nadzor“, to samo dokazuje da su znali da je zlodjelo počinjeno, a da su i dalje pedofila štitili – nema tu istine u sredini, istina je isplivala ispod tepiha gdje je desetljećima bila sakrivena. Postoji samo tumačenje klera u svrhu svoje zaštite, ništa drugo.

Apropo razapinjanja Krista – Krista je ponovno razapela njegova crkva duboko se ogriješivši o njegov nauk i krijući svoje grijehe pod njegovim skutima, a ne oni koji istinu o tome iznose na svijetlo dana.


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 22:42

Jedan američki doktor, židov, koji je izvršio više tisuća abortusa preobratio se na katoličanstvo jer kako kaže: više nije mogao nositi taj teret i trebalo mu je uvjerenje da mu je oprošteno.

Institucija ga je štitila i davala mu legalnost za silne zločine nad nerođenom djecom no savjest je bila jača i slomio se.


registracija
1/3/11

Laudate, 06.09.11. 22:44

Tekovina ateističkog pogleda na svijet je da se dijete u majčinoj utrobi može ubiti lako kao otići i izvaditi zub.


registracija
12/1/11

Patricija13, 07.09.11. 06:29

Ako već pričamo o izopćenju o kojem se govori u tom dokumentu, onda moram istine radi replicirati. Opuštanje iz svećeničkog reda se odnosi samo na one svećenike koji bi izdali ispovijednu tajnu, tj. ona saznanja do kojih se dolazi prilikom ispovijedi ostaju tajna izmedju svećenika i onoga koji se ispovjeda. Saznanja koja su stečena drugim putem se prijavljuju nadležnom biskupu. I niti u jednom redku ne piše da je zabranjeno napraviti prijavu i civilnim vlastima. Pa nije se američki Biskup bez razloga na sav glas ispričavao žrtvama pedofijile i američkim katolicima!!! Njegov grijeh!

I još u jednom momentu se leži pogrešno; nitko od vjernika ne poistovjećuje svećenika sa Isusom. To je u najmanju ruku smiješna izjava.

A, od teze da isti oni koji su razapeli Isusa danas razapinju Crkvu ne odustajem. Pa pogledajte samo u čijem su vlasništvu mediji!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 07.09.11. 09:03

@Patricija: „I niti u jednom redku ne piše da je zabranjeno napraviti prijavu i civilnim vlastima. Pa nije se američki Biskup bez razloga na sav glas ispričavao žrtvama pedofijile i američkim katolicima!!! Njegov grijeh!“

Svećenike-pedofile prijavile su ŽRTVE. Nije ih prijavio nijedan svećenik iako, kako ti kažeš – nije bilo zabranjeno. Da je tako, to je još gore – smio, ali nije htio! A biskup se ispričao kad je stvar isplivala u javnost, nisam nigdje pročitala informaciju da se itko ispričao žrtvama PRIJE nego se sve saznalo.

“I još u jednom momentu se leži pogrešno; nitko od vjernika ne poistovjećuje svećenika sa Isusom. To je u najmanju ruku smiješna izjava.“

Nigdje nisam rekla da vjernik poistovjećuje svećenika s Kristom – u glave vjernika usađeno je vjekovno crkveno učenje da je napad na svećenika (crkvu) napad na samog Krista, jer je crkva – Kristova crkva, a svećenik njegov namjesnik . Vjernici su odgojeni da se BOJE, bilo božjeg gnjeva, bilo da ne povrijede svoju svetinju, o tome se radi. Ma, dobro si ti razumjela, doista nije smiješno, nego je žalosno. Iako – npr. moja susjeda je uvjerena da je kip Krista u crkvi – sam Krist glavom i bradom, a župnik da svako veče razgovara s njim (tim kipom) osobno – ali to su, valjda ekstremi i nisam o njima govorila kad sam rekla to što sam rekla.

„A, od teze da isti oni koji su razapeli Isusa danas razapinju Crkvu ne odustajem. Pa pogledajte samo u čijem su vlasništvu mediji!!!“

Kakve to ima veze?? Razni mediji imaju razne vlasnike, crkva isto ima svoje medije – ne misliš valjda da bi samo crkva smjela imati medije? Naravno da će crkva medije proglasiti neprijateljem, jer ti mediji iznose ono što je crkva duboko sakrila da se ne bi saznalo, a ipak se – saznalo. I svjetovne vlasti često proglase medije za neprijatelje, kad se sazna nešto što je vlast zataškavala i sakrivala. Mediji su zahvalni objekt i kad hoćeš optužiti da nešto iznose, a isto tako da – ne iznose. Kako kome paše.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.09.11. 12:42

Riccardo Seppia, papin savjetnik za pedofiliju uhićen je 13.svibnja pod optužbom za pedofiliju i konzumaciju opojnih droga.
Zaista, koliko se Crkva bori protiv ovakvih zločinaca i kakva je to logika da je po svemu sudeći pedofilija manji problem od ateizma, agnosticizma ili sekularizma..... nekome su se očito moralne i etičke teze izokrenule.
Talijanski svećenik suočen je s optužbom za pedofiliju i zlouporabu droge, upravo u vrijeme kada Vatikan radi na donošenju novih naputaka za ponašanje u slučajevima seksualnog zlostavljanja, piše talijanska La Stampa.
Najnoviji seks skandal koji je pogodio Katoličku crkvu dogodio se na prostoru koji pripada nadbiskupiji uglednog kardinala Angela Bagnasca, koji blisko surađuje s papom Benediktom XVI. na reformama uz pomoć kojih Vatikan želi pronaći odgovor na mnogobrojne pedofilske skandale svojih svećenika u prošlosti.
Ovog puta je u grijehu uhvaćen 55-godišnji svećenik Riccardo Seppia, župnik u malom selu pokraj Genoe, koji je u petak uhićen zbog pedofilije i zlouporabe droge. Istražitelji su prisluškivali Seppijin mobitel i čuli kako je marokanskom dileru drogom naložio da mu organizira seksualne susrete s mladim i ranjivim dječacima.

"Ne želim 16-godišnjake, već mlađe. Oni od 14 godina su OK. Posebno traži one s obiteljskim problemima", navodno je dileru rekao u razgovoru.

Seppiu se sumnjiči i za pokušaj seksualnog zlostavljanja maloljetnog ministranta, te zbog davanja kokaina punoljetnim mladićima u zamjenu za seks. Svoje je žrtve uglavnom tražio po gradskim šoping centrima, a često je s dječacima stupao u kontakt upravo preko dilera te im plaćao kokainom ili im davao 50 eura.

Kardinal Bagnasco, koji je direktno nadređen Seppiji, nakon uhićenja se sastao s papom i zatražio blagoslov za svoju nadbiskupiju. "Poput svakog oca osjećam veliku bol kad vidim sina, odnosno svećenika koji nije vjeran svom pozivu", rekao je Bagnasco Benediktu XVI.


registracija
12/1/11

siziff, 07.09.11. 14:57

....."dijete u majčinoj utrobi može ubiti lako kao otići i izvaditi zub"......

Samo ovo iznad da je točno, šta je navela Lolobrigita@, dovoljno je, jer je čaša puna, tako da nemaš (i nesmiješ) Laudatiću, zajedno sa svom svojom bratijom više ništa laprdati, o nikakvom vađenju zubi ili bilo šta drugo.
Već ste odavno pročitani i odavno izgubili svaki kredibilitet za bilo šta, a kamoli da budete pastiri stada kojima je kvazi; jedino do opstojnosti stada i svetosti života.


registracija
12/1/11

Patricija13, 07.09.11. 15:39

Ako u jednoj instituciji od 50'000 članova 10% kradu da li je to udružena banda lopova???
Ja ništa drugo od nevjernika ne očekujem nego da dopuste da se u priči o pedofiliji u KC govori o pojedincima koji imaju svoje ime i prezime. Ponavljam, njihov grijeh!!! Niti ja, niti 90% vjernika, niti 90% svećenika ne možemo ništa drugo nego iskreno saosjećati sa žrtvama. A, da su nam uši i oči širom otvorene možete nam vjerovati… ili ne vjerovati!!!
Ja vjerujem da je vama teško razumijeti priču o "izgubljenom sinu", i ja ponekad imam tešku muku sa istom tom pričom.


registracija
12/1/11

Patricija13, 07.09.11. 15:44

@siziff žao mi je što moram napisati, ali ti si sa svojim prvim komentarom jedini koji je izgubio kredibilitet da učestvuje u ovoj diskusiji. Drugi puta se koncentriraj na temu, a okani se sprdanja s nickovima.


registracija
12/1/11

Patricija13, 07.09.11. 15:46

Čini mi se da ću ti ukrasti nick, bolje odgovara meni. Sve što napišem izgleda uzaludno!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.09.11. 15:57

Postoji opravdana sumnja da je dr. Joseph Ratzinger, kao prefekt kongregacije za nauk vjere svoje crkve i kao papa do danas sistematski zataškavao i seksualnu zloupotrebu djece i mladih, štitio počinitelje i time podupro daljnje seksualno nasilje nad mladima. Za to postoje konkretni podatci, bilježeni u javnosti, putem brojnih afera.

Do danas je poznato da su posljednjih desetljeća tisuće katoličkih svećenika širom svijeta seksualno zloupotrijebili i silovali desetine tisuća djece i mladih. Sljedeći primjeri ograničeni su na zemlje najviše pogođene seksualnim zločinima i nekoliko primjera crkvenog zataškavanja.

2002. novine ´Boston Globe´izvijestile su da je od sredine 1990-ih godina 130 žrtava jednoga bostonskog svećenika ispričalo svoje strašne doživljaje iz djetinjstva, proživljene dok su bili đaci. Nadležni kardinal Bernard Law je znao da mlade seksualno ne zlostavlja samo jedan određeni svećenik, već više njegovih svećenika, ali je na pritužbe njihovih žrtava reagirao samo tako što je svećenike premještao u druge župe gdje je njihova prošlost bila nepoznata. Kada se za ove rituale doznalo i kada su pokrenuti krivični postupci protiv kardinala zbog njegovog zataškavanja, premješten je u Vatikan i tamo je dobio´časne Zadaće´, iliti u prijevodu ´azil´. Ovo je osnovni princip po kojemu uprava Vatikana˝rješava˝ovakve probleme gotovo bez izuzetka.


registracija
12/1/11

siziff, 07.09.11. 16:28

PATRICIJA13@ alias LAUDATIĆ@

Pusti se tih olinjalih priča o par trulih jabuka u kašeti.
Ta kašeta je već odavno stoposto trula, tuto-kompleto. To se vidi iz mjeseca.
To vidite i vi svi skupa, od Papeka pa do zadnjega zvonara u Mrduši Doljnoj, samo kravica muzara koju od milja zovete Crkva daje izdašno i kvalitetno mlijeko, koje itekako prija.
Posebnu aromu i okus tome mlijeku daje činjenica; da je mukte.
Kravicu ne trba hraniti niti napasati, niti čuvati, niti se u bilo kojem smislu brinuti o njoj. Treba samo debelo trkeljati.
Kravica to sluša skupa sa "vjernicima" mliječne žlijezde rade ko pomazane (Isusovom mašću) i onda ju treba dobrano musti, a ona; daje li daje mlijeko, takoreći u neograničenim količinama.
NE ZA DUGO !


registracija
1/3/11

Laudate, 07.09.11. 17:29

@siziff & company
vaš svjetonazor kriv je za veliki broj ubojstava djece u majčinoj utrobi.
Kriv je jer je to ozakonio, kriv jer je to prikazao kao nešto bezazleno, kriv jer je to najgori mogući zločin - ubojstvo djeteta koje nema nikakve šanse pred kliještima u rukama isto takvog doktora.

Jednog dana ćete pred Bogom svi za to odgovarati.


registracija
12/1/11

siziff, 07.09.11. 21:20

LAUDATE@


Vaš svjetonazor je kriv šta dvije tisuće godina zdušno iskrivljujete i silujete istinu, stvarajući ovisnike o tlapnjama bez pokriča, koji anastezirani, a udruženi sa "majkom Crkvom" pokušavaju nametnuti svoje shvačanje svijeta neprispodobivog ljudskoj pameti (čitaj; inteligenciji), sa svim mogučim zastranjivanjima unutar klera koji ih temeljito koristi-izrabljuje i tretira kao mrave bez pameti, ne obazirući se na posljedice koje su koštale društvo i koje će još koštati u protoku vremena.

Sve to majmunisanje sa abortusima je samo farsa koju KC koristi za opravdavanje svoga postojanja.
Koliko je KC istinski stalo do toga... to već znaju i moji žohari u kuhinji.
KC koristi jedan jako jeftini i providni marketinški štos:
Mi smo neophodni jer se brinemo ( HA HA, od te brige bi čovječanstvo još uvjek čučalo u srednjem vijeku), a da se brinemo za vas pogledajte fotografije abortusa i video zapise, pa će te vidjeti koliko je stvarna naša briga.

To isto rade prodavaći usisavača za prašinu.
Posnimaju grinje, pa uvečane fotografije pokažu domaćicama sa pitanjem: Hočete li ovo imati posvuda po stanu?
Odgovor ne treba pojašnjavati
Moj jarane, šta da ti dalje pričam; domačice odmah potpisuju ugovor.
Usisavaći se prodju ko halva, ( jer naši usisavaći to sve pokupe zauvjek, za sve vjeke vjekova, amen !) .
Sve je jasno da jasnije nemože biti!


registracija
12/1/11

siziff, 07.09.11. 21:29

LAPSUS LINGUE : ........ANESTEZIRANI......


registracija
1/3/11

Laudate, 07.09.11. 21:53

@siziff,
čitam ne mogu vjerovati da si to napisao.

Pa nije ovo Rusija 1936, ni Njemačka 1943.... da se ljudska bića (nerođena djeca) indirektno uspoređuju sa grinjama i usisavačem koji ih počisti.
Strašno.
Ti naprosto nisi normalan.
Pričaš o humanim vrijednostima i 21 stoljeću a na razini si konc logora i gulaga, strašno.

Upamti, začeto dijete je ljudsko biće koje postupno sve više reagira na svoju okolinu, kako u utrobi tako i nakon rođenja, a tek nakon godinu prohoda i još kasnije progovori.


registracija
12/1/11

siziff, 07.09.11. 22:09

Jarane moj, nemoraš baš sve silovati.

Znam ja da ti kužiš poruku, ali ipak radi drugih:

Ovdje se povlači paralela između pristupa.
Nebitno je dali Liliputanci, grinje, žuti leptiri, mali kamenojedci ili bilo koja druga prispodobivao-neprispodobiva kreatura Božja, sa dušom ili bez duše.


registracija
1/3/11

Laudate, 07.09.11. 22:50

U Karlovcu postoji Centar za nerođeni život Betlehem, Samostan pavlina koji vodi pavlin Marko Glogović.
Taj svećenik je posvetio sve svoje vrijeme brizi o nerođenoj djeci i nagovaranju mladih djevojaka i žena da ne rade pobačaj već da dijete po rođenju predaju njima.
Isto tako organiziraju u okviru svojih mogućnosti smještaj za djevojke i žene koje njihova obitelj odbacuje zbog trudnoće ili zato što ne želi abortirati.


registracija
15/8/09

vergilia, 08.09.11. 07:34

@Patricia: „Ako u jednoj instituciji od 50'000 članova 10% kradu da li je to udružena banda lopova???“

Da, to je udružena banda lopova. Ta banda lopova mora biti organizirana poput hobotnice, mora imati glavu i pipce koji se duboko protežu u onih ostalig 90%, kako bi u svom lopovluku bili dobro zaštićeni. Tih 90% drži se od strane tih 10% lažima, manipuliranjem i prevarama u poslušnosti sa jedinim ciljem da se tih 10% može svojim lopovlukom i dalje baviti. Nije tih 10% sakupljeno na jednoj hrpici pa da ih jasno vidiš i da ih možeš otkriti, sakriveni su među onih 90%, a svaki taj sakriveni dio ima svog malog gazdu koji se u crkvenoj hijerarhiji vole nazivati očevima. Draga @Patricija, ovo je jedan jednostavni, slikoviti opis SVAKE udružene bande lopova, ne samo crkvene, nego i državne i bilo koje duge na nekom nižem nivou.

Kad počne individualno otkrivanje pojedinih članova bande, onda oni pipci koji postoje prorade, sakriva se gdje god se može pravo stanje stvari kako bi se spriječilo otkrivanje cijele bande i kako bi se banda i dalje mogla baviti svojim lopovlukom. Obični vjernik (ili građanin, svejedno) presretan je kad se kakav banditos otkrije, no obično nije svjestan i ne može znati tko su još oni oko njega koji su članovi te bande, naročito ako ih štite očevi.Očevi su najčešće nedodirljivi iz ovog ili onog razloga - o nedodirljivosti crkvenih očeva sve se zna i ne treba se ponavljati.


registracija
15/8/09

vergilia, 08.09.11. 10:05

@ Laudate: "Pa nije ovo Rusija 1936, ni Njemačka 1943...."

Hja...sad mi pade na pamet da je tadašnji papa Hitleru organizirao proslave rođendana na kojima je zdušno i učestvovao...i, zamisli, tog najvećeg zločinca novijeg doba crkva NIKAD nije izopćila, iako je bio kršteni katolik i kao takav naredio istrijebljenje milijuna nedužnih ljudi. O Hitlerovom pajdašu Musoliniju da ne govorimo - taj je uveo križ u škole, a s druge strane bojnim otrovima pobio skoro milijun ljudi u Etiopiji, za što je dobio ni više ni manje - papinski blagoslov! Kako je božjam riječ rastezljiva - ko kaoguma!


registracija
1/3/11

Laudate, 08.09.11. 10:24

@vergilia
zaboravila si spomenuti Tita koji je također kršteni katolik, a premetnuo se kao i one koje si navela u antikriste i u Europi ga smatraju odgovornim za smrt preko pola milijuna ljudi.

Crkva nije izopćila ni Tita, ni Hitlera, ni Musolinija.... jer jednostavno ne mogu izopćiti i uskratiti svoje usluge nekome tko nema nikakav kontakt s Crkvom.

"Musolini uveo križ u škole"..... brinem se za tebe, a i pitam kako bi izgledala povijest kad bi je ti pisala. Dobro da nisi rekla da je Musolini uveo križ kao kršćanski simbol uopće u upotrebu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.09.11. 11:47

Katolički svećenik Gabriele Amorth, egzorcist rimske biskupije i osnivatelj Udruženja egzorcista, izjavio je da smatra da pedofili nisu opsjednuti nego ih Sotona iskušava.

- Pedofili nisu opsjednuti, ne treba im egzorcizam nego obraćenje, to je ono što im treba. Trebaju se ispovjediti, iskreno pokajati i dobiti pokoru, to im treba - rekao je otac Gabriele Amorth govoreći o duhovnoj dimenziji pedofilskih devijacija.

U razgovoru za CNN Amorth je rekao i kako “đavao kuša svakoga, ljude iz politike, sporta i gospodarstva”. Od kušnji i napasti zla nisu imuni ni religijske vođe, rekao je egzorcist, dapače, oni su najviše na udaru. Neki od njih mogu čak biti i opsjednuti.

- Nitko nije dovoljno jak vjernik da ne bi mogao biti opsjednut. Bez Božje suglasnosti ništa se ne događa i on dopušta da ljudi odani Bogu, čak i sveci, mogu biti opsjednuti - rekao je svećenik.

Amorth, glavni egzorcist u Vatikanu koji je obavio više od 70.000 istjerivanja đavla iz opsjednutih u svojoj “karijeri”, naglasio je da postoji razlika između opsjednutosti, kada đavao potpuno preuzme nečije tijelo i postupke, i kušnji u kojima Sotona navodi nekoga na zlo djelo. Po njemu, pedofili su na kušnji Sotone, ali nisu opsjednuti.

Iako je u nedavnim istupima rekao da Sotona ima svoje prste čak i u crkvenom vrhu u kojem, kako je rekao, postoje “kardinali koji ne vjeruju u Isusa”, ovaj je put Amorth bio umjereniji u izjavama:

- U Vatikanu vidim samo dobre ljude. Ljude, molitve i svetosti. Ne vidim zlo.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.09.11. 11:51

Riccardo Seppia, papin savjetnik za pedofiliju uhićen je 13.svibnja pod optužbom za pedofiliju i konzumaciju opojnih droga.
Zaista, koliko se Crkva bori protiv ovakvih zločinaca i kakva je to logika da je po svemu sudeći pedofilija manji problem od ateizma, agnosticizma ili sekularizma..... nekome su se očito moralne i etičke teze izokrenule.
Talijanski svećenik suočen je s optužbom za pedofiliju i zlouporabu droge, upravo u vrijeme kada Vatikan radi na donošenju novih naputaka za ponašanje u slučajevima seksualnog zlostavljanja, piše talijanska La Stampa.

Najnoviji seks skandal koji je pogodio Katoličku crkvu dogodio se na prostoru koji pripada nadbiskupiji uglednog kardinala Angela Bagnasca, koji blisko surađuje s papom Benediktom XVI. na reformama uz pomoć kojih Vatikan želi pronaći odgovor na mnogobrojne pedofilske skandale svojih svećenika u prošlosti.

Ovog puta je u grijehu uhvaćen 55-godišnji svećenik Riccardo Seppia, župnik u malom selu pokraj Genoe, koji je u petak uhićen zbog pedofilije i zlouporabe droge. Istražitelji su prisluškivali Seppijin mobitel i čuli kako je marokanskom dileru drogom naložio da mu organizira seksualne susrete s mladim i ranjivim dječacima.

"Ne želim 16-godišnjake, već mlađe. Oni od 14 godina su OK. Posebno traži one s obiteljskim problemima", navodno je dileru rekao u razgovoru.

Seppiu se sumnjiči i za pokušaj seksualnog zlostavljanja maloljetnog ministranta, te zbog davanja kokaina punoljetnim mladićima u zamjenu za seks. Svoje je žrtve uglavnom tražio po gradskim šoping centrima, a često je s dječacima stupao u kontakt upravo preko dilera te im plaćao kokainom ili im davao 50 eura.

Kardinal Bagnasco, koji je direktno nadređen Seppiji, nakon uhićenja se sastao s papom i zatražio blagoslov za svoju nadbiskupiju. "Poput svakog oca osjećam veliku bol kad vidim sina, odnosno svećenika koji nije vjeran svom pozivu", rekao je Bagnasco Benediktu XVI.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.09.11. 12:03

@lolobrigita
koliko sudaca, policajaca, ministara širom svijeta podlegnu i seksu, novcu, drogi.... i budu osuđeni.

Nitko ne pomišlja osuditi cijeli pravni sustav zemlje zato što pojedinci pokleknu, a vi upravo to radite s Crkvom.

Razbacujete se primjerima iz svijeta. Okrenite se i pogledajte svoje okruženje pa pričajte o njemu.

Nisi se ni trznula na komentar o ulozi Crkve u obrani nerođenog života i brojna ubojstva djece u majčlinoj utrobi a usta su ti puna pedofilije po svijetu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.09.11. 14:47

Laudate,pišem o pedofiliji u Crkvi.Konkretno.Što se tiče ocjene da pedofilije ima i u drugim strukama,to je točno.Jedno samo ne stoji,naime nijedna druga struka,osim svećeničke,neće stati u obranu svog člana,maknuti ga negdje sa strane.Shvaćaš. Zamisli recimo da se nekog pedijatra uhvati na djelu s djecom i kolege,uključujući i njegovog glavnog šefa,učine sve da stvar zataškaju,da krivca prebace u novu ambulantu na pedijatriju.O tome se ovdje radi.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 08.09.11. 14:48

Jesi l' shvatio?


registracija
1/3/11

Laudate, 08.09.11. 15:36

Shvatio sam da te seksualno zlostavljanje djece konkretno pedofilija i zaštita djece uopće ne zanimaju osim ako u to nisu upleteni svećenici.

Ništa čudno kad tvoj svjetonazor na ubojstvo djeteta u majčinoj utrobi gleda kao na "čišćenje".


registracija
12/1/11

Patricija13, 08.09.11. 16:50

@lolobrigita taj primjer s liječnicima ti je pravi. Tu kastu jako dobro poznajem! Šta sve ti "Bogovi u bijelom ne sakrivaju, izvrću na svoj dobro poznat način koristeći omiljeni latinski jezik, koliko dosljedno čuvaju jedni drugima ledja…, o tome je tisuće filmova vidjeno i isto toliko knjiga napisano!
I ne samo da ih se ne premješta na drugi odjel, nego u pravilu ostaju da rade na istom!!!

@vergilia Ja se principijelno slažem sa 50% tvojih komentara, ali kad bi se s tobom složila potpuno, vjerujem da ne bi imala razloga u jutro da ustanem iz kreveta!


registracija
12/1/11

siziff, 08.09.11. 16:55

....."Koliko sudaca, policajaca, ministra......".....

Laudate, kada će ti do sive mase doči činjenica da je crkva zasnovana na drugim regulame nego li policija i ostali koje navodiš ?

Samo ponavljaj papagajski uporno jedno te isto:
Zadnja ura odkucava tvojoj lezi-lebe profesiji, ponavljao neponavljao


registracija
15/8/09

vergilia, 08.09.11. 17:49

@Laudate: "zaboravila si spomenuti Tita koji je također kršteni katolik, a premetnuo se kao i one koje si navela u antikriste i u Europi ga smatraju odgovornim za smrt preko pola milijuna ljudi.
Crkva nije izopćila ni Tita, ni Hitlera, ni Musolinija.... jer jednostavno ne mogu izopćiti i uskratiti svoje usluge nekome tko nema nikakav kontakt s Crkvom."

Nepopravljivi si manipulator - o Titu ni povijest ni Europa nije još rekla svoje, no točno je da je Tito slovio za ateistu i s crkvom nije imao veze, a ateistu se ne može izopćiti jer se valjda izopćio sam..:) Apropo Hitlera, taj je itekak imao bliske kontakte s papom, a što sam jasno i napisala i što je povijesno dokazano i poznato. Musolini je isto s papom bio itekako blizak. I Hitler i Musolini povijesno su dokazani zločinci koji se nikad katolicizma nisu odrekli, niti se tih zločinaca crkva odrekla, niti je ikad osudila njihove zločine.. Prema tome, sve što si napisao je notorna glupost i tvoja manipulatorska laž.


registracija
15/8/09

vergilia, 08.09.11. 17:53

@Patricija13:@vergilia Ja se principijelno slažem sa 50% tvojih komentara, ali kad bi se s tobom složila potpuno, vjerujem da ne bi imala razloga u jutro da ustanem iz kreveta!

Onda se nikako i ni po koju cijenu nemoj složiti..:) Šalim se, razumijem tvoje dvojbe i poštujem tvoju vjeru i vjerovanje. Dapače, meni je drago čuti i jednog razumnog vjernika, uopće nije ni potrebno a nije niti moguće da mislimo jednako, bitno je da se razumijemo. Razumijevanje je osnova svake komunikacije. Hvala ti.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.09.11. 18:56

@vergilia
jedno je što bi ti voljela a drugo su činjenice o Hitleru.
Taj čovjek po majci katolik, po ocu ateist sa napuštanjem dječačke dobi napustio je i svoj katolicizam.
Kao lukavi političar i još lukaviji govornik manipulirao je vjerskim osjećajima ali plan mu je bio nakon rata obračunati se sa kršćanstvom.

U trenutku prije planirane smrti kad maske padaju vjenčao se sa Evom Braun civilno, ne crkveno.

On je bio ateist.

Tako strašni zločini protiv čovječnosti kakvi su izvršeni u 20 stoljeću mogli su se dogoditi u krilu svjetonazora za kojeg je život nešto što nastaje slučajno, traje kraće vrijeme i netragom nestaje, ato je ateistički svjetonazor.

Za kršćane život je najveća vrijednost. Svaka odstupanja od toga bila su pojedinačne pojave ali nikad dio doktrine.
To je bitna razlika između vjerskog i ateističkog poimanja svijeta.


registracija
12/1/11

siziff, 08.09.11. 21:17

VERGILIJA@

....."oTitu ni povijest ni Evropa nije još rekla svoje"......

Ali su zato gulazi; Goli Otok, Lepoglava Sremska Mitrovica, jazovke......... rekli dovoljno, tako da svaka izgovorena riječ o njemu je suvišna.

(Uz svu ateističku blagonaklonost, od mene, u tvojem smjeru)


registracija
15/8/09

vergilia, 08.09.11. 21:21

Presvijetli @Laudate - pusti ti Hitlera i drž' se majčice crkve. I što kažeš na to da je tadašnji poglavar katoličke crkve organizirao Hitleru proslave rođendana i uvlačio se tom ateisti u guzicu?? Što kažeš na to da je tadašnji papa blagosovio Musolinijeve zločine? Kakvo je TO poimanje svijeta i kakvom to poimanju svijeta i najvećim vrijednostima uči majčica crkva svoje stado ovaca???


registracija
1/3/11

Laudate, 08.09.11. 22:42

@vergilia
"papa organizirao Hitleru proslavu rođendana...."
".... blagoslovio Musolijeve zločine..."

Organizirati proslavu rođendana djetetu to razumijem, papa Hitleru? Sumnjam. Možda je bilo kakvo primanje ili slično?

Razmisli o ovome kako to da su svi veleposlanici dolazili Miloševiću na noge i razgovarali s njim kad je on ratni zločinac?
Vjerojatno su mislili da s razgovorom mogu nešto postići. Da su znali ono što su znali na kraju vjerojatno bi se NATO uključio još 1991.

Musolinijevi zločini? O čemu govoriš? Niti jedan talijanski general nije osuđen za ratni zločin za razliku od Njemačke i Japana.


registracija
12/1/11

Patricija13, 08.09.11. 23:20

Hitler je tema koja me je svojevremeno interesirala. Pa tako kopajući po internetu sam naletila na jedan portal gdje se vodila žestoka diskusija izmedju ateista i katolika. U članku koji je predhodio diskusiji se upravo pisalo o tome kako ateisti kritizirajući KC olako izvlače "Hitlerkartu". Obično citiraju jednu rečenicu iz njegove knjige "Mein Kampf". Smisaono ta rečenica zvuči: "Djelujem u smislu mog Svemogućeg Stvoritelja; time što Židovima oduzimam sva prava, ja veličam njegovo djelo".
Katolici nasuprot tome stavljaju njegove poznate izjave:
"Isus je sin jedne židovske kurve".
"KC je židovska sekta"
Poznata je i njegova propagandska parola:
Kroz čistoću (naravno arijevsku) do jedinstva, bez Židova i Rima. Na njemačkom se jeziku to naravno i rimuje.
A sad da pokušam skratiti ovu epizodu o Hitleru. To je jedna odvratna spodoba koji ne treba vezivati niti za KC niti za ateiste!!!


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 10:01

Kad netko stalno implicira da su se najgori zločini dogodili u krilu ateizma i da su najgori zločinci bili ateisti, onda je uputno takvoj individui nabiti na nos da je njegova majčica crkva s tima i takvima imala odlične odnose, dapače da je nad nekima šakom i kapom dijelila svoje blagoslove, unatoč „principijelnom“ stavu o svetosti ljudskog života. Milijuni su pobijeni u božje ime, no to se onda zvalo „križarski ratovi“ (a ondašnji papa je i Musolinijevo uništenje etiopskog naroda nazvao „križarskim ratom“ i blagoslovio ga, na traženje Etopije da se Vtikan ispriča za nevine žrtve Vatikan nikad nije odgovorio, što je sramotno), ondašnji papa je itekako koketirao s Hitlerom, jel bila proslava rođendana ili prijem – isto je, iako presvijetli Laudate radi veliku razliku(što bi se reklo – nije govno, nego posro se pas!). Nitko ne spominje Hitlera bez veze, osim presvijetlog Laudatea koji licemjerno manipulira svetošću ljudskog života zgražavajući se nad pobačajem, dok istovremeno miljuni nevinih žrtava nemaju nikakvog značaja ako su te žrtve u ime Oca, Sina i Duha svetoga, amen! TO je strašno neljudsko licemjerje crkve kojim je zadojila i fanatične vjernike koji po uzoru na tu crkvenu paradigmu manipuliraju svojim stadom ovaca. Pa se tako pojave kao neki kvazi argumenti i Tito i kmeri i maocetung..:)) Čovjek jednostavno na neke takve provokacije ne može šutiti – no, trebalo bi, slažem se. Dovoljno bi bilo izbljuvati se i popiti čašu bistre vode..:))


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 10:19

@vergilia,
nema potrebe za nervozom.
Za konstruktivan dijalog treba samo biti principjelan i dobronamjeran.
Ako u raspravi vršite velika uopćavanja i uvodite kolektivnu krivnju vjernika i Crkve, te u istoj rečenici za potkrepu svog stava kao vrhunski argument navodite spaljivanje vještica i križarske ratove; što onda očekujete.

Samo vam je vraćeno na istoj razini na kojoj razgovarate.

Možda ne vidiš ali dio si velikog stada kojim manipuliraju ljudi tipa Soroš i ostali.

To što misliš da je tvoje mišljenje je oblikovano sustavnim zatrpavanjem ciljenih informacija ili bolje reći polu i kvazi informacija.

Ne možeš otići pet stoljeća do vještica a previdjeti Tita, Staljina, Hitlera &company....
Budi korektna pa očekuj korektnost.

Ugodan dan ti želim.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 12:29

......"treba samo biti principjelan i dobronamjeran"........


A dobronamjeran i principjelan je onaj koji sva nasilja učinjena u ime Boga stavlja u sferu zaborava.


Po čemu se crkveno jednoumlje i nasilja učinjena u ime Boga razlikuju od ostalih nasilja?
Zar je bitno dali je Hitler, Musolini, Pol Pot, Tito ili Staljin bio vjernik ili nevjernik?
Za odvagivanje zlodjela je to irelevantna činjenica.

Crkvi se jednako može predbaciti šta je radila zločine pozivajući se na svetost ljudskog života, kao i komunjarama koje su radile to isto pozivajući se na ravnopravnost, jednakost, bratstvo...i td.

Samo, samo.... crkvi je veča zamjerka ta; šta NAMJERNO na sve zločine učinjene sa njene strane sadi mahovinu zaborava, (prisiljena svojom dogmom i održanjem te dogme, koja uvjetuje i njen opstanak), zabašuravajući sve kao šta nastoji zabašuriti i pedofiliju


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 12:32

@siziff,
dakle krećemo od početka. Kako želiš.
.....
Al', drugom prilikom......
.... moram prvo dosta moliti da iz sebe izbacim ovu količinu negativne energije koju sam nakupio na ovim komentarima.

Ugodan dan želim


registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 12:40

Tema je pedofilija među svećenstvom i njeno zataškavanje od strane Vatikana,što je neosporna činjenica i o tome Laudate neće puno pisati jer su to,kao,rijetke iznimke.Ali hoće o svemu drugom,onako kako to on,svojom dioptrijom,vidi.
Je li Hitler bio pedofil?Je li Staljin bio pedofil?
Je li Tito bio pedofil?
To nam rasvijetli,ako znaš,pošto zasigurno znaš da su svi bili ateisti i baš zbog toga,jasno,zločinci. Doduše,Tito mi ipak ne ide uz ovu dvojicu,ali neka ti bude.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 13:21

@lolobrigita
prema podacima američke studije koju sam gore spomenuo u 50% pedofilije nasilnici su unutar obitelji, 18% rođaci, ukupno 58 --- oko 60%.

Mali postotak je vezan uz svećenstvo, ali tebe i novinare zanima gotovo isključivo pedofilija u kombinaciji sa svećenicima.

Zanimao te je i abortus u Brazilu jer su zbog njega svćenici izopčili iz Crkve počinioce pa si priželjkivala još jednu liniju napada na Crkvu. Tada te nije smetao otklon od zadane teme.

Žvačete prožvakanu hranu po n-ti puta


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 13:33

Več si se vratio sa molitve.
Mora da ti ne prija molitva pomješana sa puno sirove laži.
Probaj je mješati sa istinom. Možda će ti bolje prijati


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 13:42

Zaboravio si reći - ugodan dan vam želim! Izgleda da je negativna energija unatoč puno molitvi zavladala tobom u potpunosti. Možda bi ti pomogao kakav dobar egzorcista..:))


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 13:44

@siziffe, kud se guraš kad općim sa presvijetlim..?..:))


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 13:48

Dragi moji ateisti,
i vas ću uključiti u molitve.

Evo nešto za kraj tjedna:

Ako te Bog stavio u nešto on će te i provesti kroz to.
U sretnim trenucima slavi Boga.
U teškim trenucima traži Boga.
U tihim trenucima obožavaj Boga.
U bolnim trenucima uzdaj se u Boga.
U svakom trenutku zahvaljuj Bogu.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 13:56

Presvijetli @Laudate, slučaj djevojčice iz Brazila je upravo u okviru teme - majčica crkva izopćuje majku zlostavljane i silovane djevojčice, a silovatelj pedofil nije zaslužio čak ni pokoru, kamoli izopćenje. To je dokaz da crkva štiti ne samo pedofile u svojim redovima, nego i pedofile izvan crkve koje kao prepušta građanskom sudu. To ti je tema za koju kažeš da nije tema. Zlostavljano dijete nije važno, imenovani su od strane crkve krivci koji za ništa nisu krivi, a pravi krivac - nek mu sudi građanski sud, crkva pere ruke! To pranje ruku vjerojatno je naučeno još od Poncija Pilata..:)


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 13:57

Znam ja jednoga masera koji govori za sebe da je dobro obdaren (Nikada nisam uspio saznati šta mu to znači; obdaren)
Možda bi on mogao poslužiti kao egzorcist.


PS
Ne snosim nikakvu materijalnu i moralnu odgovornost u slučaju........


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 14:06

...Otac svoje milosrđe daje velikodušno svakome tko se Njemu otvori, a trenuci pred smrt su ono vrijeme koje čovjeka najedinstven način prosvjetljuje.

Dobar je primjer jednoga Voltairea koji je cijeli svoj život posvetio uništenju Crkve, papinstva i kršćanske vjere u cjelini te bi od njega bilo najmanje za očekivati potrebu za pokajanjem i svećenikom prije približavajuće mu smrti.

Voltaire je bio veliki prorok prosvjetiteljstva koje je intenzivno navještao podsredstvom masonskih loža, a usput sticao svjetski ugled drskom borbom protiv Crkve.
Postoje mišljenja da je Voltaireov smijeh najviše učinio da se izbriše svijest o Paklu jer podsmjeh vrlini pripada đavolskoj taktici. Svakako da je Voltaireovo članstvo u masoneriji u koju ga je uveo Benjamin Franklin samo uvećalo njegovu mržnju prema Kristu, tom “Galilejcu”, kako je govorio, pa onda i prema Crkvi. Njegov rad kao i rad njegovih poklonika donio je plodove teje trebalo imati hrabrosti uopće priznati se kršćaninom u vrijeme kasnije Francuske revolucije.

U tom ozračju uzleta antikršćanskih snaga Voltaire piše D’Alembertu 25. veljače 1758.: “Za dvadeset godina Bog će odigrati svoje.” Predviđao je još samo 20 godina kršćanstva, ali upravo na taj dan, u jeku svog trijumfa, iznenada dobiva krvoliptanje.
Dr. Tronchi mu reče: “Nemoguće, umirete!”. Okružiše ga tada D’Alembert, Diderot, Marmontel i drugi njegovi učenici bezvjerstva. Mislili su da će “umrijeti u slavi”, a sada prisustvuju njegovoj ponižavajućoj agoniji.

Ležeći u samrtnoj postelji izbezumljeni Voltaire je od svojih “prijatelja” enciklopedista tražio da mu dovedu svećenika kako bi se Crkvenim sakramentima mogao spasiti od vječnog prokletstva, ali nije mu bilo udovoljeno te je preminuo doslovce izluđen vapajima na koje mu nije bilo pozitivnog odgovora.

Zadnjim naporima Voltaire pokušava pozvati lokalnog župnika, svećenika one “bludnice” koju je htio satrti. Opat Gautier se nije mogao probiti kroz
blokadu koju su oko umirućeg postavili sljedbenici “barijaktara bezvijerstva”, ali i sami demoni, da bi spriječili da se ispovijedi.

Ostala su svjedočanstva dr Tronchina i još nekih koji su prisustovali strašnoj Voltairovoj smrti. Voltaire je uzvikivao: “Isuse Kriste! Isuse Krise!...” Proklinjao je svoje učenje, zablude, ludosti, dane, slavu, sljedbenike i svijet... Oholost prisutnih sljedbenika uzalud je nastojala sakriti istinu.

Voltaire je vikao u agoniji, bijesu i nemoći: “Ondje je đavao; hoće me zgrabiti!... Ja ga vidim... Vidim Pakao!... Sakrijte mi ga!”. Odmah zatim Voltaire je izdahnuo.

...(preneseno iz knjige Marka Franciškovića "HRVATSKA KNJIGA OPSTANKA
STUDIUM REI CIVILIS - STUDIJA O DRŽAVNIŠTVU")

Daleko je bolje sreće bio Diderot – isti onaj koji je bio u grupi oko umirućeg Voltairea.
I Diderot je bio veliki neprijatelj kršćanstva te je jednom prilikom kazao: “Kada bi mi čitav Pariz došao, jednoga dana, da mi kaže kako su vidjeli uskrsnuće mrtvog, ja bih prije vjerovao da je čitav Pariz lud nego da prihvatim jedno čudo.”

Tim je više čudo nad čudima to što Diderot na samrtnoj postelji traži svećenika, ispovijeda se, traži oproštenje grijeha od Boga i od ljudi. Sigurno najpametnija stvar koju je u
životu učinio


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 14:29

Da Diderot nije bio pokraj Voltaira i sve vidio možda se ne bi pomirio s Bogom, ali ovako..............

"Bolje cijeli život proživjeti u uvjerenju da Boga ima pa nakon smrti otkriti da Ga nema, nego život proživjeti kao da Ga nema, a poslije smrti otkriti da Ga ima".......to je rekao A. Camus........ što bi rekli igrao je na sigurno. I to ljudski i razumljivo.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 15:44

Nisi spomenuo Napoleona.Evo je ću:
"Religija je puno dobra stvar,to je jedino što sprječava sirotinju da ne pobije bogataše".


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 16:14

....."ŠTA BI REKLI IGRAO JE NA SIGURNO".....

Navali narode, igrajte na sigurno, još malo pa rasprodano! ( Sveta Misa počinje u jedan )


registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 16:31

Opet,da se vratimo na tvrdnju Vatikana i naslov kolumne:
"Nismo prikrivali ...."!?
Pa jesmo li mi ludi ili oni?


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 16:34

Sve ovo sa Voltaire-om je vrlo upitno i postoji puno osporavatelja svega EPPE-a koji Crkva radi od toga.

Moj mali prilog:
Kada čovjek umire, sve je u kolapsu, svi sustavi se urušavaju, pa tako i svijest.
U tom stanju svijesti su moguča sva pričinjavanja i halucinacije.
Šekspir je na samrti, na svoju oporuku stavio šest potpisa, niti jedan nije pasao sa drugim. Šest različitih potpisa od čovijeka koji je ostavio iza sebe tridesetak drama sastavljenih od miliona riječi.
U zagrljaju sa smrču se nije znao niti potpisati.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 16:34

Sve ovo sa Voltaire-om je vrlo upitno i postoji puno osporavatelja svega EPPE-a koji Crkva radi od toga.

Moj mali prilog:
Kada čovjek umire, sve je u kolapsu, svi sustavi se urušavaju, pa tako i svijest.
U tom stanju svijesti su moguča sva pričinjavanja i halucinacije.
Šekspir je na samrti, na svoju oporuku stavio šest potpisa, niti jedan nije pasao sa drugim. Šest različitih potpisa od čovijeka koji je ostavio iza sebe tridesetak drama sastavljenih od miliona riječi.
U zagrljaju sa smrču se nije znao niti potpisati.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 16:41

Nešta bi samo dodao:

Dok je Voltaire bio pri zdravoj svijesti, jako dobro je ta svijest zbrajala i množila, prosijavajući šta je religija, unatoč toga šta su mu svakoga trenutka mogle plamtjeti cjepanice pod nogama


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 18:09

Nešto bih samo dodao:
Dok je Voltaire i njegovi bio na vlasti nisu plamtjele cjepanice ali je radila giljotina.

U nekoliko godina pobijeno je više ljudi nego za 500 godina inkvizicije. To su činjenice.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 18:10

Mala korektura:
Šekspir je na samrti ostavio devet različitih potpisa i dvije riječi: Od mene


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 18:44

Poznati francuski književnik Emil Zola (1840.-1902.), tvorac tzv. eksperimentalnog romana i ideolog književnog naturalizma, bio je veliki kritičar vjere i ismijavao čudesna ozdravljenja u Lurdu.

Izjavio je „Kada bih vidio, vjerovao bih.“ Išao je u Lurd osobno se uvjeriti. Prisustvovao je čudesnom ozdravljenju djevojke a kojom je sjedio u istom kupeu vlada za Lurd. Na kraju je rekao „Vidio sam ali i dalje ne vjerujem.“

Nakon trostrukog prijeloma noge, dugotrajnog neuspjelog liječenja i pred amputaciju imao je čudan san a ujutro je rekao supruzi da ispred slike Majke Božje zapali svijeću. Istog trena osjetio je trnce u nozi i ustao se iz kreveta.

Ubrzo nakon toga ispovijeda se kod kaledonskog nadbiskupa mons. Salloisa i predaje mu vlastroručno potpisan dokument sljedećeg sadržaja:
"Ja, dolje potpisani, član Velike lože i ujedno viši svećenik i najviši majstor (nositelj višeg reda časti), osnivač reda slobodnih zidara i njegovih loža u Egiptu, pojašnjavam ovim dopisom da sam bio član sekte slobodnih zidara 30 godina i 20 godina majstor tog reda i na taj način imao dovoljno vremena za temeljno sagledavanje njegovih nazora i planova... (...)

Danas se iskreno kajem zbog toga što sam 30 godina živio u zabludi ali priznajem u čemu sistem cijelog slobodnog zidarstva počiva i da sam šireći tu nauku zavodio ljude koji su me masovno slijedili.
Nakon što me je Bog prosvijetlio svjestan sam svega lošeg što sam počinio. Zbog toga se odričem slobodnog zidarstva priznajući pred Crkvom kajanje za moje stranputice. Molim Boga za oproštenje za sve loše što sam uradio za mog pripadanja redu slobodnih zidara i molim nadpastira njegovu svetost papu Lava XIII da mi oprosti, kao i sve one koje sam na neki način zaveo."
U Rimu, 18. travnja 1896.
Emil Zola


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 18:52

LAUDATIĆ@

Oprosti nisam vidio tvoj nik jer sam trčao prema kuhinji da mi ne izgori bogobojazna večerica (zbilja i bez zajebancije; bogobojazna)

Voltaire je rođen 1694 , a umro 1778
Francuska revolucija je počela 1789, a trajala do 1795, po nekima do 1799.
Voltaire nije mogao nikako biti dio Francuske revolucije i dio giljotine, kako mu ti nastojiš imputirati.
Ali zato, on je morao bježati skoro čitavi svoj život, kao životinja, da ga ne uhvate tvoji i njima slični, i da ne naprave od njega euharistijsko slavlje uz krijes.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 19:08

Ovo sa Zolom si zasrao, ali u totalu.
Največa i naj jača masonska loža je Vatikanska.

Šta se tiče broja giljotiniranih i broja spaljenih.
Da je giljotiniranih tristo puta više, a spaljenih sa lomačom sa strane crkve, a u ime milostivog Boga, samo desetak, bilo bi previše.
Jer čitava vjerska teorija je usmjerena spram poštivanja i čuvanja ljudskog života. Spram milosrđa, skromnosti....BLA BLA BLA u nedogled.
To ne ide skupa sa roštiljanjem ljudi, pa čak ako ih je SAMO desetak izroštiljano, jer teorija pada u vodu.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 19:24

O siziffe, baš sve doslovno shvaćaš. Voltaire nije sudionik francuske revolucije ali je svojim pisanjem pripremao teren za nju.
........
"Najveća i najjača masonska loža je Vatikanska"....roštilj....vještice.... križarski ratovi... pedofilija...roštilj.... križarski ratovi.... vještice... pedofilija..... roštilj.... vještice... roštilj... vještice..... križarski ratovi.... pedofilija... roštilj....pedofilija...vještice...pedofilija....pedofilija

To je tvoj način konstruktivnog razgovora.


registracija
12/1/11

Patricija13, 09.09.11. 19:30

Gotovo 70'000 djece do 12 godina je pretrpjelo spolne zloupotrebe tijekom 2010 godine.
Samo od početka ove zabilježeno je npr. već 10'000 pedofilsko-pornografskih web-stranica. Ovo su izvještaji Organizacije ujedinjenih naroda. Ista ta organizacija tvrdi da SVAKE godine 200'000 maloljetnika bude iskorišteno od pedofila.
Od početka 2011-te zabilježeno je 10'000 novih pedofilsko-pornografskih stranica.
Isti izvori tvrde da se na seksualnom iskorišćavanju maloljetnika godišnje zaradi od 2,5 do13,5 milijardi eura!!!

Svi ovi podaci nam govore da se radi o jednoj vrlo raširenoj i globalnoj pojavi…Moje mišljenje

Voljela bi čuti vaša mišljenja.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 19:32

Rekao sam ja da tebi ne pašu jednostavni razgovori:
Imaš Forum HR, podforum religija, gdje se ti debelo ispucavaš na taj BLA BLA način, preko svojih kloniranih nikova.
Ovdje se jednostavno i ARGUMENTIRANO razgovara


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 20:44

PATRICIJA 13@

Više puta opetovano postavljam pitanje monsinjoru Laudatiću: zašto je u Vatikanu dobna granica za seks sa maloljetnikom/maloljetnicom dvanaest godina, no nekako je sramežljiv i stidi se da mi odgovori.
Obzirom da si ti kao vjernica nabrijana na sve to, a već se vidi po ovome napisu koji poziva na razgovor u tom smijeru, sigurno češ htijeti i znati mi odgovoriti.
Unapred veliko hvala!


registracija
12/1/11

Patricija13, 09.09.11. 20:52

Dobna granica za seks sa maljoletnikom je 12 godina?
Molim link! Meni to nije poznato.


registracija
12/1/11

Patricija13, 09.09.11. 20:53

Ili barem zakon na koji se pozivaš.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 21:20

PATRICIJA13@

GOOGLE je tvoj najbolji prijatelj !

Ne žali vremena i truda ako je za otvoriti okice.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 21:26

@ O siziffe sine europski,
Crkva pokriva cijelu zemaljsku kuglu a ne samo ravnu ploču Europu i njena pravila objedinjuje sve kulture.
Uostalom i BD Marija imala je oko 13 godina kada je rodila Isusa.
Nekada je dob za udaju bila dob spolne zrelosti.

P.S. gdje god da se javim javljam se samo pod imenom Laudate, barem za sada.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 21:36

Zakonska dobna granica zaseks u europskim zemljama: (za one koji ne znaju tu informaciju pronaći sami..:))

12 Vatikan
13 Španjolska
14 Italija, Austrija, BiH, Bugarska, Srbija, Estonija, Njemačka, Mađarska, Litva, Ukrajina, Portugal
15 Grčka, Češka, Danska, Francuska, Island, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švedska
16 Andora, Bjelorusija, Belgija, Finska, Letonija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Rusija, Švicarska, V. Britanija, Sj. Irska, Gibraltar
17 Cipar, Republika Irska
18 Malta, Turska


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 21:43

ps: da ne bi bilo zabune - ne radi se o zabrani seksa općenito, nego seksa PUNOLJETNE osobe s maloljetnikom(maloljetnicom).Usput - kod nas dobna granica - 14 godina, rasprave se dosta vode u posljednje vrijeme da se podigne na 16.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 21:45

@vergilia,
a Hrvatska.? .... ništa prije 20-te


registracija
12/1/11

Patricija13, 09.09.11. 21:51

Hajde siziff, budi drug! Pomozi!


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 21:52

@Patricija13,
od siziffa možeš dobiti samo Judin poljubac.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 21:53

@ laudate:"Uostalom i BD Marija imala je oko 13 godina kada je rodila Isusa. "

Ali ona se NIJE seksala, začela je bezgriješno, zar ne?


registracija
12/1/11

Patricija13, 09.09.11. 21:59

Vidim podaci su tu! Tako mi i treba kad ne aktualiziram stranicu!!! Po meni je tema završena!!!


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:12

@ vergilia,
da tako piše u Bibliji.
Danas se to čini nemoguće.
Mnoge stvari koje su nam danas normalne do nedavno su bile nemoguće.
Hologrami već funkcioniraju, uskoro će se i energija transplantirati na daljinu, a zatim vjerojatno i druge stvari.

Ono što mi ljudski zovemo čudo je "nemoguće" prema našim ljudskim mjerilima. Za Boga je sve moguće.

Sve pojave koje se nazivaju čudne u stvari fizikalno postoje, druga stvar što ih mi još ne razumijemo.
Pravo čudo ili Božje djelovanje je da se događaju u točno određeno vrijeme.

Nedavno su fizikalni modeli dokazali da je i biblijsko razdvajanje mora za prolazak Izraelaca fizički moguće. Pri ujednačenoj brizini vjetra od 100 km koji puše konstantnom brzinom iz istog smjera nešto se događa da se voda razdvaja. Dokazano.
Bilo prošle godine u novinama.
Ali takvi sadržaji traju jedno prijepodne dok sadržaji od pedofiliji &svećenicima stoje tjednima.
Takvo je naše novinarstvo.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:17

Evo pronašao sam linik o Mojsijevom prolasku:

http://www.jutarnji.hr/simulacija--cudo-moguce--mojsije-mogao-rascijepiti-crveno-more/888932/


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 22:20

@Laudate, opet trkeljaš sve i svašta što ni s čime nema nikakve veze - reci zašto si naveo dob BD Marije - jel to neki argument za dob od 12 godina, a koja se u Vatikanu ne smatra seksom s maloljetnicom(maloljetnikom). Lijepo rekoh da se BD Marija nije seksala, pa mi nije jasno kakve to veze ima s ovih Vatikanskih dozvoljenih 12 godina. Što mi tumačiš čuda božja, rastumači jednu običnu činjenicu. Ja si je jednostavno ne mogu rastumačiti. Što trkeljaš o medijima, hologramima i inim bedastoćama - odgovori jednom na jednostavno pitanje koje ti se već dulje vrijeme postavlja. Dakle - tko se to u Vatikanu seksa i zašto je dob - 12 godina. Pusti BD Mariju i božja čuda.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 22:22

Zaboga, i Mojsije se pojavio..:))


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:24

@ vergilia,
prvo trebaš prestati trkeljati i početi slušati a onda možda shvatiš.
Vatikan piše propise koji vrijede za sve katolike na kuli od Azije-Afrike-J.Amerike-S.Amerike-Australije i tu gdje si ti ravne ploče Europe.
Zašto bi tvoj kulturološki pristup bio ispravniji od onog u Aziji, Indiji ili Africi a tamo su recimo uobičajeni brakovi sa po našim pojmovima maljotnicama.


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:25

@vergilia,
mislio sam da su za vas ateiste znanstveni dokazi neupitni.
Čini se da je vaša mržnja prema Bogu veća od ljubavi prema znanosti.


registracija
12/1/11

siziff, 09.09.11. 22:28

....Od siziffa možeš samo dobiti samo Judin poljubac".....

Totalno krivo.
Od Sizifa možeš dobiti poljubac, jezik u uho i još puno toga (Kama Sutra je Crvenkapica u odnosu na; puno toga)

PS:
Nemam vremena, ali ovakvo MAČO provociranje nisam mogao otrpjeti


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:30

@siziff,
sve u redu, samo zaobiđi mene.


registracija
15/8/09

vergilia, 09.09.11. 22:35

@Laudate :"Vatikan piše propise koji vrijede za sve katolike na kuli od Azije-Afrike-J.Amerike-S.Amerike-Australije i tu gdje si ti ravne ploče Europe."

Sad kužim, što nisi to odmah rekao! Ti kao katolik možeš se slobodno seksati s djevojčicom od 12 godina i jedan dan i ne bi bio pedofil. Ova luda država Hrvaatska bi te doduše proglasila pedofilom, ali crkva ti ne bi dodijelila kao katoliku nikakvu pokoru, jer nikakav grijeh ne bi ni učinio. Kužim, hvala na objašnjenju..:)


registracija
1/3/11

Laudate, 09.09.11. 22:37

@vergilia,
bravo sve si shvatila, sad možeš na spavanje a odrasli idu u život.


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 00:34

Evo, sada konačno mogu sjesti i odgovoriti na Laudatićev zrakomlat


.... Sve u redu, samo zaobiđi mene".....

Kako te mogu zaobići kada si ti Patricija.

Ovaj puta će ti šupak izgledati koda si progutao petardu
Bez vazeljin!

Nisam ti ja od onih TVOJIH, šta svako malo klecaju na koljeno.
Vidjeti češ 1/1 kako Bogo kažnjava lažove


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 00:45

....."Zašto bi tvoj kulturološki pristup bio ispravniji od onoga u Aziji".....


A ispravni kulturološki pristup je; da se jebuckaju djeca od dvanaest godina u Vatikanu

Laudatiću, svaka ti je zlatna, ali sa ovom si nadmašio samoga sebe i svu plačenićku bratiju koja drka batinu po internetu vrbujući nove vjernike


registracija
1/3/11

Laudate, 10.09.11. 07:14

@siziff
kad bi tvoja ljubav prema Istini bila veća i odbacivanje Boga manje imao bi šanse da nešto shvatiš. Ovako si izgubljen slučaj.


registracija
12/1/11

Patricija13, 10.09.11. 07:42

Država Vatikan uopće nema osobnog zakona koji regulira starosnu dob od koje je dozvoljen seks. Umjesto svojih zakona koji bi odredjivali te granice vrijede zakoni države Italije.
Povremeno mediji ( Ha, siziffe Jutarnji ti "Biblija"?) tvrde da je granica 12 godina, što je netočno!
Mediska tvrdnja se zasniva na uvodjenju lateralnih ugovora izmedju dviju država od 12.02.1929. godine. Tada je starosna granica u Italiji stvarno bila 12 godina, ali je kasnije podignuta na 14, što autamatski po istim tim zakonima vrijedi i za Vatikan. Koga zanima radi se o Zakonu o pravnim izvorima(Gesetz über Rechtsquellen, Art.3f.).
Zakonske granice starosti u kojoj se mogu sklapati brakovi u KC su definirane Zakonom kanonskih prava i iznose za ženu 14, za muškarca 16 godina- Kan.1083,1.
Stvarno se više nisam mislila miješati u te starosne granice, ali ne da mi "vrag mira".;))


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 08:13

LAUDATIĆ ALIAS PATRICIJA KLON 13@

Kako se ovdje debelo laže, gazeći istinu (kao i obično zadnjih 2000g.)
Najprije se ne želi odgovoriti na pitanje, izbjegavajući svaki dijalog, a onda se "otvara" tema sa strane istih (sori - zajebali smo se, nismo na to mislili, mislili smo pričati o pedofiliji van Crkve, koja je po našim upornim tvrdnjama daleko veča negoli u Crkvi, a time, valjda je jasno; Crkva nije kriva onoliko koliko si vi bolesno umišljate) u kojoj se odgovor ne može izbjeći, ali se zato može POKUŠATI plasirati laž.
Vatikan nema svoje zakonodavstvo HE HE !
Vatikan je najsuperiornija država na ovoj usranoj kugli zemaljskoj, koji ne šmirgla nikoga, ne poštuje nikoga, osim vlastitog probitka.
Da bi taj probitak bio maksimalno velik, služe dobro podmazani zombiji ala ovaj gore sa svojim kloniranim nikovima koji izvršava janjičarske poslove, bez obzira na količinu prozirne laži, vidljive do vulgarnosti
Njemu=njoj: Neda vrag mira. HE HE i ta je zlatna!


registracija
1/3/11

Laudate, 10.09.11. 09:22

@siziffe
sa svakim tvojim novim komentarom ja sam sve zabrinutiji za tebe.

Sljedeća faza je da će ti priviđati bijeli miševi.


registracija
12/1/11

Patricija13, 10.09.11. 09:24

Argumentima siziffe, ne praznom pričom. Nije valjda da si u toliko neprijateljskim odnosima sa Google-om da ne možeš provjeriti ono što sam napisala.
I još jedna informacija samo za tebe. U Vatikanu živi ca. 1'000 ljudi. Nekakvo ogromno zakonodastvo nije ni potrebno.
Većina zakona se automatski preuzima od Italije, ako ne postoje zakonske norme koje Vatikan sam odredjuje. Tek od 01.01.2009. talijanski zakoni idu na provjeru prije nego li automatski stupe na snagu i u Vatikanu.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.09.11. 15:23

Evo iz Slobodne, uz članak o fratru koji je priznao i opisao sve svoje bludne radnje,a selo mu stalo u obranu i napalo novinare koji su samo objavili njegovo priznanje,komentar Dr. Mirjana Krizmanić, psihologinja:
"Crkva im je isprala mozak.
Mi smo prije nekoliko godina imali sličnu aferu u Šestinama kod Zagreba, ako se sjećate onog župnika Čučeka koji je dirao i iskorištavao curice. I tada se, kao i sada u Prološcu, dogodilo da upravo majke tih curica najviše brane i štite tog župnika – kaže nam naša ugledna psihologinja dr. Mirjana Krizmanić, te nastavlja:

- Takva reakcija mještana je posljedica snažnog utjecaja Crkve: ona ih uvjeri da je sve izmišljeno i da su za sve krivi novinari. A ja mislim da je glavni krivac upravo Crkva, sa svojim preblagim postupanjem prema takvim izopačenim svećenicima.

Vjernici, dakle ljudi koji svaki dan žive tu vjeru, naprosto ne mogu vjerovati da je njihov župnik takva svinja. Njima bi se svijet srušio kad bi to sebi priznali. Riječ je o obrambenom mehanizmu: to vam je kao kad nekog jako volite i cijenite, i ne možete priznati da je on lopov. Prema tome, mještani Prološca nisu krivi. Nije glavni krivac ni taj svećenik, jer on je bolestan čovjek, ali je kriva Crkva koja štiti takve tipove.

Jer, Crkva zna da je sve to istina i da ništa nije izmišljeno. I umjesto da štiti djecu, Crkva štiti takve svinje. To je strašno. A što je najgore, takvim svećenicima se ništa neće dogoditi. I župnik Čuček je dobio samo uvjetnu kaznu – zaključuje dr. Krizmanić.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.09.11. 15:30

Fra Jebo,kako ga zovu, plaćao je gomilu novaca za zemaljske užitke kojima je težio.Dobro,reći će apologetski Laudate,i on je čovjek.Griješi.Ali odakle mu novac,a radi se o lijepim novcima?Nije to mogao imati od plaće.Zapravo je zatvorio financijsku konstrukciju tako da je dobivene milodare od seljana vraćao njihovoj djeci u vidu mobitela i provoda.


registracija
1/3/11

Laudate, 10.09.11. 16:52

Za neprijatelje komunizma, po zagovornicima komuniza jedina prava kazna bila je smrtna i to da im zamete svaki trag, a za grob ne zna.

Danas za mrzitelje Crkve jedina kazna za svećenika može biti totalno izopćenje iz Crkve, društva, dugogodišnja robija, zatiranje Crkve i omalovažavanje vjere i vjernika.

Svaka druga kazna po kojoj bi se kaznio bilo koji drugi stanovnik ove zemlje za mrzitelje Crkve je preblaga, a uvjetna apsolutno neprihvatljiva.

Kada ćet shvatiti da mržnja loša i da je to put samouništenja.


registracija
15/8/09

vergilia, 10.09.11. 17:26

Fanatični vjernik licemjer uporno ponavlja svoju mantru - komunisti i mrzitelji crkve iskaču mu kroz usta čim zine!


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 19:52

Ima puno Jebi sa strane Crkve, Tako da fra Jebo nije jedini. Jedan od njih je i ovdje prisutni Laudatić Jebo, koji nas jeftino jebe na ovim stranicama.

Tako Jebo kaže da Patricia nije njegov klon, a nikovi se vežu najviše sa pola sata razlike.

Predhodni nik napisan sa strane Jebe u 9 sati i 22 minute prati odmah nik napisan samo sa dvije minute razlike od Patricie, u 9 sati i 24 minute. Tako Jebo piše čitavo vrijeme. Izgleda da Jebo misli da ovo čitaju samo vjernici, obzorom da je naučio sa njima komunicirati na tom nivou

Jebin klon alias Patricia do pred par nikova nije znala ništa o vatikanskom zakonodavstvu. Čak nije znala sama proguglati da potraži informacije o tome,
Odjedamput, iz čista mira, Jebina Patricia postaje ekspert za vatikansko zakonodavstvo koje je NEOVISNO, samo sa malim detaljem šta svi zakoni koje preuzima od Italije prolaze kroz vatikanski filter koji određuju dali će ti zakoni biti oživotvoreni ili ne.
Mislim da netreba pojašnjavati šta Jebo pokušava prodati.

LOLOBRIGITA @

Ovaj primjer sa fra Jebom je sjajan Jebo vrača dobivene milodare od matera njihovim kčerkama na pupak.
Taj primjer zaslužuje da se upiše u najtvrđi granit, kako bi dolazeća pokoljenja imala materijala za čuđenje i smijeh.


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 20:09

ISPRAVAK:

NAMJESTO NEVISNO; TREBA STAJATI OVISNO


registracija
1/3/11

Laudate, 10.09.11. 20:44

brate siziffe; diši malo, nemoj samo mrziti


registracija
12/1/11

Patricija13, 10.09.11. 21:05

siziff, 09.09.11. 19:32

Rekao sam ja da tebi ne pašu jednostavni razgovori:
Imaš Forum HR, podforum religija, gdje se ti debelo ispucavaš na taj BLA BLA način, preko svojih kloniranih nikova.
Ovdje se jednostavno i ARGUMENTIRANO razgovara

Drži se onoga što si sam napisao!!!
Tvoji vulgarni komentari su već postali naporni.
Još jedana mala replika. Zar si stvarno mogao pomisliti da ne poznajem tematiku? Možda nisi primjetio, ali nicku vergilia se to nije desilo. Jedino što me je zanimalo je bilo to da li je stvarno moguće da nikada ne provjeravaš ono što pročitaš iz novina. Još jedna mala preporuka. Sprijatelji se sa Google-om. Senzacija prodaje novine, nije loše provjeriti neke tvrdnje prije nego li se izblamiraš.


registracija
12/1/11

siziff, 10.09.11. 21:29

Ništa nije skapirao.
Sada je vremensa razlika između dva nika: 19 minuta.

Nema veze, on voli Boga i bog voli njega i sve ovakve. Njihovo je kraljevstvo nebesko


registracija
12/1/11

Patricija13, 11.09.11. 09:48

Pričaj mi malo o tome!
19 minuta??? E, da si taj argument napisao na početku diskusije možda ne bi na jednoj temi izgubili toliko dana.

Moj zaključak na kraju javljanja.
Pedofilija u KC nije masovna pojava, što je kao takvu, i pogotovo u okrilju KC ni u jednom momentu ne opravdava.
Da se desio i samo jedan slučaj i taj bi bio previše!!!
Jedino što meni kao vjernici daje nadu je to da se kako kleru, tako i vjernicima oči otvaraju. Isto tako je istina da sve zasluge za osviješćenje idu na račun žrtava koji su imale hrabrosti javno optužiti svećenike.
Nadalje raduje me da su svećenici od onih koji stoje na najnižem stepeniku crkvene hijerarhije, preko biskupa pa sve do Pape smogli snage da priznaju svoje grijehe i zamole kako žrtve, tako i vjernike za oprost.
Mislim da je to prvi korak koji je bio prijeko potreban i koji i onim najneobrazovanijim (neki bi rekli zatucanim) vjernicima široko otvara sva vrata da se svi zajedno debelo potrudimo da tu odurnu pojavu iskorjenimo iz KC.
Srdačni pozdravi svima!!!
Klon 13


registracija
12/1/11

Patricija13, 11.09.11. 09:56

PS
Pozdravi idu svima sa izuzetkom siziffa.
Znam,znam Isus je rekao ljubi bližnjeg svoga. Ali, šta da vam kažem? Meni je siziff taako dalekoo!


registracija
15/8/09

vergilia, 11.09.11. 10:30

Hmm...:))
Crkva u Hrvata kao moj mali dodatak – novinski napisi i izvještaji, uz jedan malo opširniji intervju s Bozanićem (mislim da je s Nacionalom) jedini su izvor informacija na osnovu kojih bi se nešto moglo zaključiti o postojanju pedofilije u crkvenim krugovima kod nas. Dva su slučaja procesuirana (@lolobrigitini upisi govore o tome pa se neću ponavljati), svećenici nisu po meni dobili primjerene kazne (mislim da je jedna samo uvjetna), a od strane crkve osiguran im je azil i zaštita. Ovaj zadnji slučaj s bludničenjem i iskorištavanjem maloljetnica, koliko znam nije još procesuiran, no za to vrijeme taj bludnik sadi paradajz negdje na našoj obali – budemo vidli što će iz toga biti.

Bozanić tvrdi da osim dva slučaja pedofilije u našoj crkvi – nema ...“bar koliko mi znamo“ (cit. Bozanić). Prema raznim ispitivanjima postotak pedofila među svećeničkom populacijom kreće se između 1,5 – 2%, iako ima nekih ispitivanja koja govore i o 6%. No, uzmimo 2% kao neki prihvatljivi postotak. Naoko to ne izgleda puno, no ako znamo da u Hrvatskoj ima oko 2.500- 2.600 svećenika, pa ako na to primijenimo 2%, onda je to oko 50 pedofila, nasuprot ona 2 koja spominje Bozanić i za koje se zna. Ne vidim da crkva u Hrvata tome pitanju posvećuje potrebnu pažnju, već potencijalno jedan od najvećih crkvenih problema gura na margine svojih interesa. Više se bave i više ih zanima materijalna imovina i pribava novca, pri čemu je Bozanić ovih dana licemjerno izjavio „svjedoci smo nametanja viđenja crkve kao materijalne tvorevine“. Ma nemoj mi reći! I tome čovjeku bi trebalo vjerovati kad kaže da pedofilije u našoj crkvi – nema. Svašta!


registracija
1/3/11

Laudate, 11.09.11. 11:21

@vergilia,
vidim Istina je prva žrtva kada se napada Crkva, a trebali bi biti pravi krivci.

U Hrvatskoj 3 svećenika čine 0,1% od ukupno 2500.

Podatak 1,5 do 2% je procjena iz USA. Mislim da naše prilike uopće nisu usporedive.
SAD su zemlja sa najvećom porno produkcijom i najvećim brojem konzumenata među kojima je sve više svećenika i o tome također američki biskupi govore. Zemlja daleko liberalnija i zemlja ekstrema u svakom pogledu.

Uspoređivati RH i SAD na prikazani način je tendenciozno i zlonamjerno.

Ovo me podsjeća na baratanje brojkama kad su u pitanju homoseksualci.
Prirodna ili možemo reći medicinska homoseksualnost je 0,5%.
Zbog okruženja u kojem se živi a prvenstveno zbog "pumpanja" medija za koje je to "in" popne se na par postotaka (zapadne zemlje) no ova populacija barata sa podatom 10% pa neki puta spominju i 20%.

Vidimo kako je od 0,5% do 20% mali korak.

Istina je uvijek prva žrtva u nametanju svog viđenja ili svojih želja.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 11.09.11. 12:38

Katolička crkva u Belgiji objavila je neovisno izvješće o seksualnom zlostavljanju djece od strane svećenika i drugih zaposlenih u Crkvi od 50-tih do 80-tih godina prošlog stoljeća.

Podaci iz izvješća zgrozili su javnost. Naime, u spomenutom razdoblju zlostavljano je oko 500 žrtava od kojih su 60 posto dječaci, a 40 posto djevojčice. Neke od žrtava bile su stare tek šest, četiri, a jedna žrtva imala je samo dvije godine. Broj žrtava mlađih od 12 godina jednak je broju žrtava koje su bile starije od 12, kaže se u izvješću.

Za Crkvu je dodatno užasan podatak iz izvješća da je trinaest žrtava pedofilije do sada počinilo samoubojstvo.

Katolička crkva odlučila je na pedofilski skandal u Belgiji reagirati osnivanjem pomirbenog centra i pooštriti pravila za svećenike, dok žrtve poteze Crkve smatraju nedovoljnima i traže oštre kazne za pedofile u crkvenim redovima koji se više ne bi smjeli prebacivati iz župe u župu, već kazniti prije svega po civilnom zakonu i završiti u zatvorima.

Papa Benedikt XVI. prihvatio je ove godine ostavku nadbiskupa Rogera Vangheluwea koji je upravljao belgijskom biskupijom Bruges, a i sam je bio upleten u pedofilske zločine. Naime, nadbiskup je priznao da je zlostavljao jednog maloljetnika.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.09.11. 13:00

@Laudate:"Istina je uvijek prva žrtva u nametanju svog viđenja ili svojih želja."

Da,da...kak si ti pametan! I Irska je zemlja s najvećom porno produkcijom, bar je to bila u decenijama kad su se pedofilski zločini provodili nad nevinom dječicom..:) Nije porno produkcija izrodila pedofile, oni su tu oduvijek. Da bi ostvarili svoje bolesne sklonosti potrebni su: uvjeti i – dijete. Sve to crkva ima i bez porno produkcije, djeca su svećenicima – pedofilima pod rukom, uz to uživaju zaštitu od svoje institucije, a i od samih vjernika – prof.Krizmanić je to jako dobro ocijenila, a ti si upravo školski primjer takvog vjernika. Slažem se da je istina uvijek prva žrtva u nametanju svojih želja – ti bi samo želio da su ova 3 pedofila – jedina. Pa zato jer bi to želio, tvrdiš da ih više nema.I to proglašavaš istinom s velikim „I“. Jer Hrvatska nije –SAD! Jaki ti je argument, svaka čast! Glupost koju pas s maslom ne bi pojeo.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.09.11. 13:10

Pa da - i u Belgiji je od 50.-80.-tih godina prošlog stoljeća pornografija cvala iznad svake mjere, zato se i desilo ovo što je @lolobrigita ovdje iznio(la).


registracija
1/3/11

Laudate, 11.09.11. 13:38

@vergilia
samo budi korektna i barataj s konkretnim podacima.

Ni ja ne spominjem što rade ateisti u Kini kad govorim o našima u Hrvatskoj.

Po naslađivanju kojim govoriš vidim da te pedofilija zanima samo u kombinaciji sa svećenicima. Žalosno.


registracija
12/1/11

siziff, 11.09.11. 14:00

PATRICIA / JEBO (KLON 13) @

.................".Meni je Siziff taaako dalekooo"..............

Tu si/ste pogodila/pogodio u sridu.

Između tebe/vas i Siziffa se talasaju oceani, ili još bolje; Siziff je od tebe/vas udaljen beskrajno, mjereno u svijetlosnim godinama, šta se tiče poštenja.
Možda bi taj razmak bio punao manji, ako bi mjerilo bilo poznavanje gramatike: Č i Ć, ili dali se nešta piše skupa ili odvojeno, ili dali se piše; koda ili kao da i sl.
Možda bi tu strahovitu razdaljinu umanjila i činjenica šta si/ste uspleli nalageriti u pamčenje više enciklopedijskih činjenica i faktografskih podataka, posebno u biblijsko-religioznom smjeru; dali je nešta bilo po starom ili po nivom zavjetu ili............ itd. itd

Ali kod Siziffa nemate nikakve šanse, kao šta rekoh: GLEDE POŠTENJA, a šta je PREDUVJET da uopče spomenete Boga, a kamoli da ga počnete tumaćiti


registracija
1/3/11

Laudate, 11.09.11. 14:17

@vergilia & company
još par rečenica i više se neću javljati na ovu temu.

Pozitivno misliti, govoriti i činiti je suština vjere iskazano današnjim rječnikom.
U uzročno - posljedičnom odnosu koji je Bog uspostavio u cijelom univerzumu nemoguće je negativno misliti, govoriti i činiti a ne biti uvučen u istu takvu struju negativnog i snositi posljedice.

To nikako ne znači ne misliti, govoriti i suprotstavljati se negativnim pojavama kao u ovom slučaju pedofiliji. Naprotiv, ali na način koji nije ispunjen namjernim pojačavanjem negativnog kroz tendenciozne paralele, impostiranje kolektivne krivnje i slično.

Sve sa djecom je vrlo osjetljivo ali zna biti i vrlo nepouzdano kao u slučaju o kojem se nedavno pisalo gdje je otac u rastavljenom braku završio gubitkom posla i u zatvoru zbog optužbe da je seksualno zlostavljao svoju kćer.
Nikakvo uzorno ponašanje nije pomoglo pred javnosti koja se naslađuje aferama.

Nakon nekoliko godina kćer se povjerila prijateljici da ju se majka emocionalno zapostavljala ali i svaki puta detaljno propitivala što je radila kod oca.

Primijetila je da majka pokazuje jako zanimanje za ovu problematiku i pozorno je sluša. Nakon toga izmišljala je priče jer joj je to osiguralo majčinu pažnju.

Naravno ovo nije i ne može biti opravdanje za bilo koji slučaj pedofilije. Samo želim reći da su u strahu velike oči i često se sve vidi preuveličano, a tada je i reakcija preuveličana.

Zato je iznad svega potreba vrlo velika osjetljivost, pažljivost u svim istražnim radnjama a ako se stvarno nepobitno utvrdi da se zaista radi o seksualnom zlostavljanju tada treba oštro reagirati kao primjer svima ostalima.


registracija
15/8/09

vergilia, 11.09.11. 14:17

Laudate: "Po naslađivanju kojim govoriš vidim..."

Presvijetli, kad je naslada u pitanju obično malo govorim, a više uzdišem...no, kako bi ti to mogao znati - oprošteno ti je, naravno, što si pobrkao lončiće..:))


registracija
12/1/11

siziff, 11.09.11. 14:34

Laudatiću, oprosti za "Jebo".......Neču te više oslovljavati tako, molim te piši sve šta god hočeš, ali samo pod svojim nikom.

Ostani ovdje
Sunce tuđeg neba
Neće te grijati
Kao šta ovo grije


registracija
15/8/09

vergilia, 11.09.11. 15:39

@Laudate: „Naravno ovo nije i ne može biti opravdanje za bilo koji slučaj pedofilije. Samo želim reći da su u strahu velike oči i često se sve vidi preuveličano, a tada je i reakcija preuveličana.“

Ajde, ne pametuj – iz otkrivenih slučajeva pedofilije u krilu majčice crkve oči su bile premalo, a ne previše otvorene, a reakcije crkve u vrijeme kad se sve dešavalo uopće nije bilo, a ne da je bila preuveličana. To i takvo iskustvo nas uči (a jedino iz iskustva se i uči, a ne iz nečijih demagoško-licemjernih pouka) da UBUDUĆE oči treba držati otvorene. I više nego širom.

@Laudate: „Zato je iznad svega potreba vrlo velika osjetljivost, pažljivost u svim istražnim radnjama a ako se stvarno nepobitno utvrdi da se zaista radi o seksualnom zlostavljanju tada treba oštro reagirati kao primjer svima ostalima.“

Da, da – naročito treba biti osjetljiv na bol crkvenih očeva zbog sramote koju su im prouštili njihovi sinovi – pažljivo i u rukavicama treba te zabludjele sinove crkve seljakati ovamo onamo da im se nepobitnost grijeha što teže može utvrditi, kako bi bol očeva bila što manja. Još kad bi definirao što podrazumijevaš pod „oštrom reakcijom“koju predlažeš, možda bi i tebi postalo jasno koliko je prozirno tvoje licemjerje. „Primjer svima ostalima“ sastoji se pak u tome da svi pedofili svećenici jako dobro znaju da će ih crkva maksimalno zaštititi, a što je jasno upravo iz dosadašnjih „oštrih reakcija“ crkve.


registracija
12/1/11

siziff, 12.09.11. 12:47

Izgleda da nam je Laudatić otišao u toplija podneblja, gdje se mirnije i sigurnije živi, posebno u kontaktu sa adolescentima napr. u Meksiko, jer tamo su ljudi, istina i Bog, strahovito siromašni, ali nitko od njih ne govori takve izmišljene gadarije protiv majčice Crkve, kao ovi ovdje, koji neznaju šta će od objesti, pa u svojoj dokonosti izmišljaju i konstruiraju; em dječicu koju su napastvovali sluge Božji, em crkvenu raskoš, em crkvenu gramzljivost i td i td i to samo iz razloga da bi temeljito napakostili jedinoj Presvijetloj i nenadoknadivoj Materi Crkvi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika