04.09.2011. / 15:11

Autor: Hina

Talijansko selo proglasilo neovisnost, počeli tiskati svoje novčanice

Načelnik Luca Sellari odmah je kao protumjeru proglasio neovisnost. Dao je otisnuti i novčanice Fiorita sa svojom portretom na njihovoj pozadini.

Photo: comunefilettino.it Photo: comunefilettino.it Talijansko selo Filettino proglasilo je neovisnost u znak prosvjeda protiv najavljenih strogih mjera štednje talijanske vlade, javljaju mjesni mediji.

"Kneževina Filletino", smještena 100 kilometara istočno od Rima, s 550 žitelja, uvela je i vlastitu valutu nazvanu Fiorito.

Filletino se po planu talijanske vlade o rezanju troškova lokalne samouprave treba administrativno spojiti sa susjednim Trevijem.

Načelnik Luca Sellari odmah je kao protumjeru proglasio neovisnost. Dao je otisnuti i novčanice Fiorita sa svojom portretom na njihovoj pozadini. One se već koriste u mjesnim prodavaonicama, a kupuju ih i turisti koji su počeli dolaziti u ovo inače nepoznato mjesto.

Mnoge male jedinice mjesne samuprave digle su svoj glas protiv najavljenog administrativnog spajanja s većim gradovima, pa čak postoji mogućnost da premijer Silvio Berlusconi odustane od te odluke.

"Kneževina Filettino", koja je u međuvremenu izradila svoj grb i službenu internetsku stranicu, uživa u novostečenoj svjetskoj slavi, jer televizijske postaje sve do Rusije emitiraju priloge o domišljatom selu.

Na kraju krajeva, kaže načelnik Sellari, Italija je u povijesti bila sastavljena od desetaka kneževina i vojvodstava, pa ako danas malešna republika San Marino može preživjeti, zašto ne bi i Filettino?

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 04.09.11. 16:34

Isto treba napraviti i s golim otokom... i tamo naseliti sve kradezenjare... da se mogu međusobno pljačkati i muljati.


registracija
8/11/10

matem, 04.09.11. 22:15

kad može jedno selo sa 550 stanovnika, zašto nebih mogla Istra, za početak AP ISTRIA


registracija
12/1/11

siziff, 05.09.11. 08:57

Upravo se na tome radi i u Pripizdini dolnjoj, u Hrvatskoj.
Moneta će se zvati Lakoćemo, a pozvani su da se pridruže svi Lezilebovići od boraca i "boraca" domovinskog rata i drugog svijetskog rata kao i članovi Dvesto hrvatskih obitelji
Ružičasta i svijetla budučnost zagarantirana!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika