05.09.2011. / 14:09

Autor: Nacional.hr

Pahor američkim senatorima: Ako Hrvatska uđe u EU, a Srbija ne, nastat će pakao

Pahor se zahvalio SAD-u "na pomoći pri postizanju dogovora sa Hrvatskom" oko graničnog pitanja

Borut Pahor, Jadranka Kosor i Boris TadićBorut Pahor, Jadranka Kosor i Boris TadićAmerički diplomatski dokumenti objavljeni na WikiLeaksu malo po malo otvaraju dobro skrivenu Pandorinu kutiju političkih poteza na Balkanu u posljednjih 20 godina.

Jedan od zanimljivijih depeša iz veljače 2010. godine govori o sastanku slovenskog predsjednika Danila Tuerka, premijera Boruta Pahora, ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara i dvojice američkih senatora, Voinovicha i Shaheena.

Tijekom sastanka ministar Žbogar izrazio je svoje očekivanje da Hrvatska do kraja godine (2010.) zaključi pregovore sa Europskom unijom, a senator Voinovich je pozvao opozicijskog vođu Janeza Janšu da se ne protivi ratifikaciji arbitražnog sporazuma između Hrvatske i Slovenije.

Zanimljivo je da se senator Voinovich složio sa slovenskim premijerom Pahorom da će "ukoliko Hrvatska uđe u EU, a Srbija ostane po strani, nastati pakao". Također, Pahor se zahvalio SAD-u "na pomoći pri postizanju dogovora sa Hrvatskom" oko graničnog pitanja. Senator Voinovich istaknuo je kako je taj sporazum u najboljem interesu ne samo Hrvatske i Slovenije već i cijele regije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 05.09.11. 16:02

mozda bi si taj pakao, kojeg pahor nagovijestava, dogodio u sandzaku ili vojvodini, ali ne na kosovu ili u hr.
hr, kao clanica nato, ima osiguranje da, ako bi sr napala hr, taj napad bio bi napad na sve clanice nato.

doduse, nas se polozaj i evropsko mnijenje prema hr znatno mijenja, ako bi hrvati izabrali gradnju jednakopravednosti za sve gradjane i nastave je graditi decenijama.
tada bi, ocekujem, EU radila protiv hr.

a sto se tice bosne, mnogi bosnjaci cekaju zgodu za jedan ne samo osvetnicki rat nego i povrat 'svetih' srpskih zemalja bosni.

srbija nemoze vojno napasti kosovo. taj napad-- ako bi se zbio-- bila bi peta i zadnja agresija protiv albanca; t.j. kosova i albanije.

sr, nakon sto je pokorila albaniju 13te, morala se je povuci iz albanije, jer su sr zaprijetile ratom austria i italija. hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika