06.09.2011. / 11:10

Autor: Nacional.hr

Bilješka iz 2009:

'Srbiji potrebno najmanje 10 godina za pristupanje EU'

Diplomatski dokument je iz 2009. godine, a Fluger navodi kako je samo mjesec dana ranije njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala je to objasniti srpskom predsjedniku Borisu Tadiću kad je posjetio Berlin 15. studenog

Angela Merkel Angela Merkel Među nedavno objavljenim WikiLeaksovim dokumentima nalazi se i diplomatska prepiska između dužnosnika njemačkog ministarstva vanjskih poslova Michaela Flugera i kolega u američkoj ambasadi u Berlinu u kojoj on tvrdi kako je za primanje Srbije u EU potrebno najmanje deset godina, izvještava Blic.

U daljnjem razgovoru požalio se kako srpski dužnosnici žele ubrzati taj proces i kako vjeruju da je to moguće u roku od tri do četiri godine. Diplomatski dokument je iz 2009. godine, a Fluger navodi kako je samo mjesec dana ranije njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala to objasniti srpskom predsjedniku Borisu Tadiću kad je ovaj posjetio Berlin 15. studenog.

Podsjetimo kako je Angela Merkel nedavno u Beogradu izjavila kako Srbija mora ostvariti napredak u dijalogu s Kosovom ako želi dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 06.09.11. 11:58

Nek Bog dao Hrvatskoj koliko sutra pristup EU - porucuju istocni susjedi Srbi!


registracija
20/8/10

McCoy, 06.09.11. 14:07

10 godina je sasvim dovoljno da se vidi kojim pravce ce ici EU. Poslednje sto nam sada treba je zurba i brzopletost. Ne mozemo dobiti nista a mozemo izgubiti mnogo. Francuska i Nemacka igraju na kartu politickih ciljeva domacih politicara koji su svesni da su uleteli u zamku olako datih obecanja o pristupanju Uniji. Sa svim aspektima aktuelne monetarne i bankarske krize u Evropi i svetu, bolje je ne zuriti mecki na rupu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika