08.09.2011. / 11:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Najmračniji dan u povijesti hokeja

U šoku je i jedna od najvećih zvijezda NHL lige Rus Aleksander Ovečkin, član Wahington Capitalsa. "U šoku sam, ova nesreća je nacionalna tragedija. To je zastrašujuće," kazao je Ovečkin

Zrakoplovna nesreća u Rusiji u kojoj su poginule najmanje 43 osobe među kojima i hokejaši Lokomotiva iz Jaroslava užasnula je poklonike sporta diljem svijeta, a predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel opisao je nesreću "najmračnijim danom u povijesti hokeja".

"Ovo nije samo ruska tragedija, već strašna tragedija za globalnu zajednicu hokeja na ledu," izjavio je Fasel, dok je ruski predsjednik Dmitri Medvedev izrazio sućut obiteljima poginulih. Odmah po nesreći ruski premijer Vladimir Putin na mjesto pada zrakoplova poslao je ministra transporta koji je pokrenuo istragu o padu 18 godina starog zrakoplova JAK 42.

U šoku je i jedna od najvećih zvijezda NHL lige Rus Aleksander Ovečkin, član Wahington Capitalsa. "U šoku sam, ova nesreća je nacionalna tragedija. To je zastrašujuće," kazao je Ovečkin.

Oglasio se i prvi čovjek NHL lige Gary Bettman. "Premda smo udaljeni tisućama kilometara, ova tragedija predstavlja katastrofalan gubitak za svjetski hokej, uključujući i NHL ligu koja je izgubila toliko očeva, sinova, suigrača i prijatelja.

Od 43 poginule osobe 11 su bili strani igrač i treneri, među kojima i slovačka legenda Pavol Demitra, bivši igrač Ottawa Senatorsa, St. Louis Bluesa, Los Angeles Kingsa i Vancouver Canucksa koji je punih 18 godina nastupao u NHL ligi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika