08.09.2011. / 11:57

Autor: Hina , Nacional.hr

Američka vojska povisila stupanj pripravnosti uoči 11. rujna

"Ovo nije odgovor na neku određenu prijetnju nego je razborita mjera predostrožnosti", rekao je glasnogovornik Pentagona George Little.

IlustracijaIlustracijaAmeričko ministarstvo obrane je u srijedu povisilo stupanj pripravnosti u američkim vojnim bazama, većinom domaćim, uoči nedjeljnog obilježavanja 10. godišnjice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Pentagon je međutim rekao kako odluka da povisi razinu zaštite u vojnim postrojenjima, uključujući samu njegovu zgradu, nije motivirana bilo kakvom određenom informacijom o vjerodostojnoj terorističkoj prijetnji.

"Ovo nije odgovor na neku određenu prijetnju nego je razborita mjera predostrožnosti", rekao je glasnogovornik Pentagona George Little.

Priopćeno je kako ova mjera vrijedi od srijede do nedjelje.

Pentagon je bio među metama napada 11. rujna 2001. u kojima su pripadnici Al Kaide oteli četiri putnička zrakoplova i ubili skoro 3.000 ljudi. Dva od tih zrakoplova oborili su na Svjetski trgovački centar u New Yorku, jedan je pogodio Pentagon a četvrti se srušio u polje u Shanksvilleu u Pennsylvaniji.

Američki sigurnosni dužnosnici su posebno pojačali budnost dok se približava 10. godišnjica napada 11. rujna.

State Department je izdao upozorenje za putovanja u kojem je rekao da Amerikanci koji putuju i žive u inozemstvu trebaju biti svjesni prijetnje koju i dalje predstavlja Al Kaida i njezine podružnice.

Američki glavni državni odvjetnik Eric Holder kazao je u srijedu kako nema vjerodostojnih prijetnji Sjedinjenim Državama za godišnjicu 11. rujna.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika