08.09.2011. / 13:23

Autor: Hina

Jandroković u Beogradu na Forumu Srbija-EU

Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na Forumu Srbija-EU, pod nazivom "Prevladanje krize, put prema Europskoj uniji", koji će se održati u petak u Beogradu, priopćio je u četvrtak MVPEI.

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićPotpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će na Forumu Srbija-EU, pod nazivom "Prevladanje krize, put prema Europskoj uniji", koji će se održati u petak u Beogradu, priopćio je u četvrtak MVPEI.

Uz predviđeno sudjelovanje predsjednika Europskog vijeća Hermana Van Rompuya, Forum će okupiti i brojne visoke dužnosnike iz Republike Srbije, Europske unije i zemalja jugoistočne Europe koje su obuhvaćene eurointegracijskim procesima, te predstavnike akademske zajednice, civilnog društva i gospodarskog sektora.

U okviru plenarne sjednice o poukama i iskustvima proširenja Europske unije, ministar Jandroković izvijestit će nazočne sudionike o iskustvima Republike Hrvatske u procesu njezina pridruživanja Europskoj uniji.

Tijekom Foruma ministar Jandroković održat će i nekoliko bilateralnih sastanaka s ministrima vanjskih poslova država jugoistočne Europe i drugim sudionicima Foruma, s kojima će razgovarati o predstojećim aktivnostima na putu Republike Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Osnovne teme Foruma bit će vezane uz pitanja proširenja Europske unije, stvaranje ekonomije znanja, održivi razvoj, socijalnu inkluziju i borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije te ilegalnih migracija, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 08.09.11. 13:48

Gdje si ti otiso bijednice jedan


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika