08.09.2011. / 16:55

Autor: Hina

Češka razmatra povećanje nuklearnih kapaciteta

Češka razmatra gradnju nekoliko novih nuklearnih elektrana, što je u izravnoj suprotnosti s trendom gašenja nuklearki u Europi nakon katastrofe u japanskoj nuklearki u Fukushimi u ožujku.

Češka razmišlja o gradnji dodatnih nuklearkiČeška razmišlja o gradnji dodatnih nuklearkiČeška razmatra gradnju nekoliko novih nuklearnih elektrana, što je u izravnoj suprotnosti s trendom gašenja nuklearki u Europi nakon katastrofe u japanskoj nuklearki u Fukushimi u ožujku.

Po nacrtu plana, koji je Reuters dobio na uvid, češko ministarstvo industrije ističe da bi Češka, izvoznik struje u susjednu Njemačku koja je odlučila odustati od nuklearne energije nakon katastrofe u Japanu, trebala povećati nuklearne kapacitete na 80 posto energetskih potreba do 2060.

Češka ima šest nuklearnih reaktora i raspisala je natječaj za još dva.

Češki ministar industrije i trgovine Martin Kocourek rekao je da je nuklearna energija nužna kao jeftin izvor energije jer obnovljivi izvori neće biti dovoljni.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika