12.09.2011. / 10:36

Autor: Totalsport

Bundesliga: S dva pogotka Mandžukić srušio Schalke

U drugom nedjeljnom ogledu je Nürnberg pobijedio kod Kölna 2-1, makar je od 42. minute igrao bez isključenog Pekharta

Mario MandžukićMario MandžukićHrvatski nogometaš Mario Mandžukić postigao je u nedjelju, u posljednjoj utakmici 5. kola Bundeslige, dva pogotka čime je uvjetovao pobjedu svog Wolfsburga na domaćem terenu protiv Schalkea od 2-1.

Bili su to prvi pogoci Mandžukića u novoj sezoni, kao i druga pobjeda Magathova kluba. Schalkeu je, pak, ovo drugi poraz u sezoni.

Wolfsburg je imao nezgodnu situaciju jer je Raul u 13. minuti doveo goste u vodstvo. No, u režiji Mandžukića se sve okrenulo, makar treba priznati da je Wolfsburg imao i sreće. Pogotovo kod drugog pogotka.

U 33. minuti je nabačenu loptu od strane Jönssona dočekao hrvatski napadač na dva-tri metra udaljenosti i glavom proslijedio u mrežu. Tri boda je, pak, Mandžukić donio osam minuta prije kraja. Schäfer je izveo slobodni udarac, a lopta je na putu prema mreži pogodila Mandžukića, promijenila smjer i prevarila vratara gostiju Fährmanna.

Mandžukić je uz ovaciju zamijenjen u 85. minuti, dok je Srđan Lakić odigrao cijelu utakmicu za domaćina.

U drugom nedjeljnom ogledu je Nürnberg pobijedio kod Kölna 2-1, makar je od 42. minute igrao bez isključenog Pekharta. Zanimljivo da je oba pogotka za goste postigao Simons i to oba s bijele točke (u razmaku od samo pet minuta). Za domaćina je drugo poluvrijeme odigrao hrvatski nogometaš Mato Jajalo.

Bundesliga, 5. kolo:

Wolfsburg - Schalke 2-1 (Mandžukić 33, 82 / Raul 13)

Köln - Nürnberg 1-2 (Chihi 39 / Simons 31-11m, 35-11m)

Redoslijed: 1. Bayern 12, 2. Werder 12, 3. Borussia (M) 10, 4. Bayer 10, 5. Hoffenheim 9...

Vezane vijesti

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

Mandžukić: Donio sam odluku, ali objavit ću je nakon Eura

Najbolji hrvatski strijelac na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, napadač Wolfsburga Mario Mandžukić, dao je intervju za novi broj Kickera u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika