12.09.2011. / 11:19

Autor: Totalsport

Brazilska Serie A: Leandro Damiao hat-trickom potopio Palmeiras

Prvak Fluminense na svom je stadionu u Riju pobijedio vodeći Corinthians 1-0 pogotkom još jednoga reprezentativnog napadača, Freda

Leandro Damiao (Wikipedia)Leandro Damiao (Wikipedia)Izgleda da brazilski nogomet dobiva novoga velikog centarfora i zvijezdu. Riječ je o 22-godišnjem napadaču Internacionala iz Porto Alegrea Leandru Damiau.

Zabio je Damiao hat-trick u Internacionalovoj 3-0 pobjedi kod Palmeirasa u Sao Paulu u nedjeljnom srazu 23. kola brazilskog prvenstva. Došao je do brojke od 13 ovosezonskih pogodaka u Seriji A (ispred njega samo je Santosov Borges sa 16), te 39 za svoj klub ove sezone u svim natjecanjima.

Prije tjedan dana u Londonu je zabio prvi gol za brazilsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Gane, koju je momčad Mana Menezesa dobila 1-0.

Prvak Fluminense na svom je stadionu u Riju pobijedio vodeći Corinthians 1-0 pogotkom još jednoga reprezentativnog napadača, Freda.

Četvrti poraz u nizu te osmu utakmicu bez pobjede ostvario je Ronaldnihov Flamengo, od kojeg je u Riju (2-1) bolji bio Atletico Paranaense. Izgubio je i trećeplasirani Sao Paulo, na gostovanju kod jakog Gremija, Internacionalova gradskog rivala iz Porto Alegrea.

Brazilska Serie A, 23. kolo:

Palmeiras - Internacional 0-3

Fluminense - Corinthians 1-0

Ceara - Atletico Goianiense 1-1

Coritiba - Botafogo 5-0

Figueirense - Vasco da Gama 1-1

Flamengo - Atletico Paranaense 1-2

Gremio - Sao Paulo 1-0

Atletico Mineiro - Bahia 2-0

Redoslijed: 1. Corinthians 43, 2. Vasco da Gama 42, 3. Sao Paulo 41, 4. Botafogo 40, 5. Fluminense 37, 6. Flamengo 36, 7. Internacional 35, 8. Palmeiras 34...

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Corinthians na korak do finala

Copa Libertadores: Corinthians na korak do finala

Gostujući na Vili Belmiro, stadionu branitelja naslova Santosa, nogometaši Corinthiansa došli su do minimalne, 1-0 pobjede nad domaćom momčadi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika