12.09.2011. / 19:32

Autor: Deutsche Welle

Gadafijeva djeca bježe u inozemstvo, a gdje je on?!

Nakon pada libijskog režima sve više članova obitelji Moamara al Gadafija bježe u inozemstvo. Njegov sin Saadi Gadafi je sada priveden u Nigeru. Ali gdje mu je otac?

Saif al-Islam GadafiSaif al-Islam GadafiNigerska vojska je, kako se navodi, u nedjelju zaustavila jedan konvoj iz Libije u kojemu se nalazio i Saadi Gadafi, priopćeno je iz Ministarstva pravde Nigera u noći s nedjelje na ponedjeljak. Prema navodima medija bivši profesionalni nogometaš je u spomenutom konvoju priveden zajedno s još osam osoba, te se dodaje da nigerska vlada nije bila prethodno obaviještena o ovoj akciji.

Zapovjednik, nogometaš i filmaš

38-godišnji Saadi Gadafi je četvrto Gadafijevo od ukupno osmero djece za koje se zna da su pobjegli u inozemstvo. Krajem kolovoza je već njegova druga žena Safija s kćerkom Ajšom i sinom Hanibalom pobjegla u Alžir. S njima je bio i Gadafijev sin iz prvoga braka, Mohamed.

Saadi Gadafi je za vrijeme vladavine njegovoga oca bio zapovjednik jedne elitne jedinice prije nego je kao profesionalni nogometaš otišao u Italiju gdje je bio pod ugovorom kod nekolicine prvoligaških klubova. Međutim, rijetko kad je doista i igrao u utakmicama, te se nakon optužbi za doping morao oprostiti od profesionalnog nogometa u Italiji. Bio je, pored ostalog, predsjednik libijskog nogometnog saveza, ali i angažiran u filmskoj industriji.

Gadafi: nikad neću napustiti zemlju mojih predaka

Gdje se trenutačno nalazi Saadijev otac, Moamar al Gadafi, još uvijek je nejasno. Za njim je u međuvremenu izdana i međunarodna tjeralica. Pobunjenici, međutim, tvrde da su mu već ušli u trag i velikim dijelom okružili njegovo trenutačno boravište.

Nedavno su se proširile i priče da je Gadafi izbjegao u egzil s jednim od dva konvoja koji su se kretali u pravcu Nigera. No, on sam je prije nekoliko dana potvrdio da se još uvijek nalazi u Libiji, te da neće nikad napustiti zemlju svojih predaka, kako je to istaknuo u audio-poruci upućenoj javnosti.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika