13.09.2011. / 11:00

Autor: Nacional.hr

Zapovijedi komadanta Mačeka: Umanjiti kriminal na papiru

"Odnosi između Barišića i Mačeka bili su natjecateljski, obzirom da je Barišić nastojao u poslove s HDZ-om uključiti društvo Fimi-Mediju, dok je Maček u posao uveo društvo Massol", izjavila je biša HDZ-ova šefica financija

Ratko Maček (Pixsell)Ratko Maček (Pixsell)Bivša šefica računovodstva HDZ-a, Branka Pavošević, rekla je istražiteljima kako joj je bivši glasnogovornik stranke i tada direktor predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2003. godine Ratko Maček naredio da prikaže kako je u kampanji potrošeno manje novca od onog što je 'službeno zabilježeno kao potrošeno', javlja Jutarnji list. Branka Pavošević dala je iskaz USKOK-u, procijenjuje se kako je na kampanju umjesto 10 do 13 milijuna kuna potrošeno 24 milijuna kuna.

"Odnosi između Barišića i Mačeka bili su natjecateljski, obzirom da je Barišić nastojao u poslove s HDZ-om uključiti društvo Fimi-Mediju, dok je Maček u posao uveo društvo Massol", izjavila je biša HDZ-ova šefica financija. "Nakon nekog vremena, meni je IvanJarnjak rekao da za sve što treba za stranku da se obratim isključivo Barišiću, a da će on to nabaviti preko Fimi-Medije. Iz navedenog sam zaključila da je Barišić uspio uvesti Fimi-Mediju u posao s HDZ-om, iako mi nisu poznati detalji oko tog dogovora" , nastavlja svjedokinja.

"Massol je pobjeđivao jer je imao najbolje ideje, a ne zbog mene, nemam veze s vlasništvom Massola. Ona sve laže. Koga štiti? Kriminalce?! Možda je ona uzela te novce", rekao je o toj temi Ratko Maček . "Tvrtka Massol je s HDZ-om kao i sa svim ostalim klijentima poslovala isključivo na zakonit način. Stoga tvrdnje o nekakvim nezakonitim isplatama odlučno odbacujemo", bio je kratak o svojoj vezi s Mladenom Barišićem direktor agencije Massol Ivan Soldo.

Bivša šefica računovodstva HDZ-a pod zaštitom je policije nakon što su detalji njezina razgovora u USKOK-u postali dostupni javnosti, javlja Jutarnji list.


Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 13.09.11. 15:41

Kad Maček kaže,Maček laže.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika