14.09.2011. / 07:50

Autor: Hina

I Bošnjaković u obranu stranke

Bošnjaković: HDZ je, a ne Sanader, predmet medijskog linča

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je kako je Hrvatska demokratska zajednica jako puno dobila učlanjenjem ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u stranku te ocijenio kako je HDZ "predmet jednog medijskog linča".

Dražen BošnjakovićDražen BošnjakovićMinistar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je kako je Hrvatska demokratska zajednica jako puno dobila učlanjenjem ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka u stranku te ocijenio kako je HDZ "predmet jednog medijskog linča".

Bošnjaković je u Dnevniku 3 HTV-a kazao kako mu je posebno drago da je Karamarko, koji je do sada bio neovisni ministar, odlučio pristupiti HDZ-u. "To znači da je on nakon razdoblja rada u vladi ocijenio da je HDZ dovoljno kvalitetna stranka da bio joj pristupio", rekao je.

Upitan "linčuje li HDZ bivšeg premijera Ivu Sanadera okrivljujući ga za sve, posebno za crne fondove", Bošnjaković je odgovorio kako se u odnosu na Sanadera provodi postupak koji provode neovisna tijela. "I s te strane stranka nema nikakve mogućnosti provoditi bilo kakakv linč. A kad gledam danas ovo u medijima, prije bih rekao da smo mi predmet jednog medijskog linča", ustvrdio je.

Komentirajući nagađanja da bi zbog tzv. crnih fondova i HDZ mogao biti optužen kao pravna osoba, Bošnjaković je kazao kako u Hrvatskoj postoji zakon o kaznenoj odgovornosti pravnih osoba te da, gledajući s te pozicije, sve pravne osobe mogu doći pod udar tog zakona.

"Međutim, uvjeti su vrlo jasno propisani kad je to moguće i s te strane treba vidjeti daljni slijed situacije kakva će biti, da li će se ostvariti nekakve pretpostavke, ali ja duboko vjerujem da takve situacije neće biti", rekao je Bošnjaković.

Govoreći o curenju informacija u medije iz istraga koje se provode, Bošnjaković je kazao kako je teško reći tko ih dostavlja novinarima te dodao kako "zato postoje naša tijela, Državno odvjetništvo, Ministarstvo unutarnjih poslova koje to u okviru svog djelokruga treba utvrditi" jer, ističe, istraga je zakonom pozicionirana kao tajna "i informacije koje se dobiju u istrazi ne bi se smjele dalje širiti". To nije dobro ni za istragu ni za sam tijek postupka, dodao je.

"I na koncu, vrlo često ne znamo je li to vjerodostojno, jesu li to neke konstrukcije. I mislim da tu treba jako puno poraditi da se otkrije tko zapravo raspolaže s tim informacijama i tako ih plasira u javnost", kazao je.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 14.09.11. 08:00

ko jos fali.. Kalmeta, da da podrsku stranci, ili vec je?


registracija
3/6/11

skaraica, 14.09.11. 08:27

Obrazovan,mudar,samoinicijativan ministar.Gdje su ga samo našli.Čekam da se javi isto takav primjerak Čobanković.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 14.09.11. 08:28

Mafija.


registracija
22/3/11

vferari, 14.09.11. 09:06

Pa gde je ta evropa kompletno pravosuđe,policija u vladajućoj stranci koja se navdno bori protiv korupcje još smo da prime Baića koji se jedini još nije izjasnio i korupcija će cvjetati nakon ptpisa pristunog ugovora ali evropa ima neki drugi interes tako da mog hadezejci mirno spavat.


registracija
14/7/11

Trinity, 14.09.11. 10:24

E pa kad ministar pravosuđa duboko vjeruje,onda uz Karamarkom osnaženi HDZ ta stranka bi mogla stvarno mirno spavati!! Toga se i bojim.


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.09.11. 10:51

e moj ministre! HDZ je predmet istrage, ne medijskog linča. zar stvarno u stranci vjeruju da je prvi policajac došao pomoći? on se infiltrirao, rekli bi ameri. on vam je al kaida!


registracija
8/7/09

bankar, 14.09.11. 11:04

oni su mislili ako svale sve na šupka sanadera da će se izvući


registracija
2/6/11

stereo, 14.09.11. 11:42

Ustvari sada tek nešto ne razumijem. Svojevremeno se pričalo 'e da nas bar naši kradu', mislim zakaj se onda sad bunimo, sada kada smo to i isforsirali tj omogućili.


registracija
4/9/11

Tosa, 14.09.11. 14:38

@starimudrac
A ti si uveren da je tuzilastvo nezavisno?
Da jeste ne bi vam privatizacija bila toliko problematicno odradjena i svega 5-10 ljudi koji vedre i oblace zivote 4-5miliona.
I mi imamo isti problem,a sve je pocelo kad je Mesic rekao da je poslednji pretsednik Yugoslavije


registracija
22/3/11

vferari, 22.09.11. 13:00

Ako jedan ministar pravosuđa tvrdi da se nad hadezeom vrši medijski linč a ne istraga o korupciji i krađi a zna da je tako što možemo očekivati od pravosudnih organa na nivou države a da ne govorimo niže.Gospdin ministar se bav politikom i plitikanstvom pa proziva g.Čačića nebi li na tuđoj muci dobio koji predizborni poen svoje šefice--vrlo neprofesionalno bjedno licemjerno.Bolje bi mu bilo da se bavi optužnicama iz srbije u o,,stalom to im je on načelu s ovom vladom omogućio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika