Objavljeno u Nacionalu br. 827, 2011-09-20

Autor: Marko Biočina

Povijest se ponavlja u slučaju Janafa

Za one kratkog pamćenja, sličan scenarij viđen je već kod privatizacije Ine

Odluka hrvatske vlade da dug umirovljenicima podmiri dionicama državnih poduzeća, konkretnije Croatia Osiguranja i Janafa, izazvala je brojne negativne reakcije. Naročito se to odnosi na Janaf, koji stručnjaci smatraju jednom od strateški važnih energetskih kompanija i koji mora ostati pod apsolutnom kontrolom države. Tako energetski stručnjak i savjetnik predsjednika HSLS-a Jasminko Umićević tvrdi da je riječ o lošoj odluci:

"Iako iz same odluke nužno ne proizlazi da će taj paket dionica biti uskoro prodan od strane mirovinskih fondova, poprilično je jasno da se zapravo radi o pripremnoj odluci za prodaju. Ako se to dogodi, udio Republike Hrvatske u vlasničkoj strukturi Janaf-a past će ispod 75 posto, što znači da država više neće imati odlučan utjecaj u skupštini tvrtke. Pojednostavljeno rečeno, donošenje svih strateških odluka u kompaniji moglo bi biti uvjetovano postizanjem dogovora s novim vlasnikom dionica."

Za one kratkog pamćenja, sličan scenarij viđen je već kod privatizacije Ine.

Vezane vijesti

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Sisak će kazneno goniti Marinu Matulović Dropulić zbog JANAF-a

Grad Sisak će kazneno goniti bivšu ministricu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Marinu Matulović Dropulić, zbog pogodovanja u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika