23.09.2011. / 09:18

Autor: Nacional.hr

Plaćanje na zaprljane ruke

Dodatak na optužnicu?

Branka Pavošević Uskoku je navodno tvrdila da te isplate nisu zavedene u službenoj financijskoj dokumentaciji stranke, a navodno je rekla i da joj je Ratko Maček još 2003. godine naložio da u službenoj dokumentaciji smanjeno prikaže potrošnju sredstava za izborne kampanje

Visokopozicionirani članovi HDZ-a (Pixsell)Visokopozicionirani članovi HDZ-a (Pixsell)Takozvani "dodaci na plaće", odnosno gotovinske isplate koje je HDZ isplaćivao svojim članovima od 2003. do 2009. godine, mogle bi postati jedan od dokaza koji će USKOK-u omogućiti da optuži HDZ kao pravnu osobu. Naime, kako javlja Novi list, u istrazi oko Fimi Medije Uskok je tražio da se provede financijsko vještačenje tih gotovinskih isplata kako bi se nedvojbeno utvrdilo jesu li isplaćivane svote evidentirane u dokumentaciji HDZ-a, te jesu li po tim isplatama državi plaćeni pripadajući porezi.

Branka Pavošević Uskoku je navodno tvrdila da te isplate nisu zavedene u službenoj financijskoj dokumentaciji stranke, a navodno je rekla i da joj je Ratko Maček još 2003. godine naložio da u službenoj dokumentaciji smanjeno prikaže potrošnju sredstava za izborne kampanje.

Ako se utvrdi da je novac nije zaveden u poslovnim knjigama Uskok bi dobio ključni dokaz da je HDZ koristio crne fondove za stranačke potrebe. Posljedično, to bi značilo optuženičku klupu za HDZ zbog dodataka na plaće.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
9/3/11

poluprovokator, 23.09.11. 13:36

...a utvrditi porijeklo svog tog novca?

Sve se lomi preko radnog naroda za extra punjenje proracuna i onda se taj novac isisava preko "transparentnih natjecaja" i zavrsava u crnim fondovima i privatnim dzepovima!

Politicar&Korupcija neidu razdvojeno kao niti
Black&Decker


registracija
11/1/10

fluid, 23.09.11. 15:02

Kako su mirovinski fondovi najopljačkaniji keš u Hrvatskoj od 90.-tih a mirovine u međuvremenu čak zakonski zamrznute(jer nedostaje sredstava u proračunu-što je opet oblik pljačke)jasno je zašto i kako uzima lovu.Također i od koga.Pljačkalose i još se pljačka,gdje god se stigne.Ni Rojsova više ne vrijedi;"tko je jamio-jamio"!Jama se i dalje i to bez pardona.Samo mijenjaju načine mažnjavanja i odakle će maznuti sljedećom prilikom.A vi umirovljenici ,kontejnerska kasto,udrite u glasački bubanj HDZ-a i njegovih satelita.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika