24.09.2011. / 14:00

Autor: Hina

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta Gallup.

George Bush i Barack ObamaGeorge Bush i Barack ObamaVećina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta Gallup.

Kada je slučajni uzorak od 1004 odrasle osobe upitan za usporedbu 43. i 44. predsjednika SAD-a, 34 posto ispitanika reklo je da je Obama "gori" predsjednik od Busha, a 22 posto je reklo da je "približno isti".

Prednost Obaminom načinu obnašanja predsjedničke dužnosti u odnosu na Busha, dalo je 43 posto ispitanih.

Anketa, provedena od 15. do 18. rujna, ima marginu greške od plus ili minus 4 postotna boda. Gallup nije precizirao kriterije za uspoređivanje dvojice predsjednika.

Predvidivo, u anketi su demokratski birači najviše podržavali Obamu a republikancima je miliji bio Bush.

Odgovor neovisnih birača, koji čine trećinu američkog elektorata, mogao bi najviše govoriti o Obami - uznemirujućih 67 posto izjavilo je da ga smatraju otprilike istim ili još gorim od Busha.

Rezultati ukazuju na izazove s kojima se Obama suočava u pokušaju da osvoji drugi mandat, s mnogo birača nezadovoljnih s pravcem kojim ide zemlja i vlastitom financijskom situacijom.

Ranije ovoga tjedna, jedna je druga Gallupova anketa prvi puta pokazala da većina Amerikanaca, njih 53 posto, sada krivi Obamu za loše gospodarsko stanje u zemlji. Prije toga, većina Amerikanaca poštedila je Obamu krivnje, pripisujući Bushu najviše odgovornosti za financijsku krizu i recesiju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 24.09.11. 14:16

A što je trebalo očekivati. Mora čovjek krvavo paziti što radi.Degeneriranom američkom stadu trebaju predsjednici tipa Bush.


registracija
30/11/10

jato, 24.09.11. 15:11

Isti nije jer je kmica


registracija
8/7/09

bankar, 24.09.11. 16:14

pa šta bi bio različit samo zato što je tamnoputiji?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika