26.09.2011. / 11:34

Autor: Totalsport

Brazilska Serie A: Hat-trick Souze, sukob navijača Cruzeira

Derbi kola odigrali su trećeplasirani Botafogo i četvrtoplasirani Sao Paulo, a završilo je podjelom bodova 2-2

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHat-trickom Diega Souze momčad Vasco da Game slavila je na gostovanju kod Cruzeira s 3-0 u sklopu 26. kola brazilskog nogometnog prvenstva i tako očuvala čelno mjesto na ljestvici.

Utakmica je igrana na Alligator Areni u Sete Lagoasu koji se koristi kao zamjenski stadion za Mineirao u Belo Horizonteu na kojem traju radovi u sklopu priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine.

Najbolji igrač brazilskog prvenstva iz 2009. godine (za vrijeme igranja u Palmeirasu, op.a.) načeo je prvi put mrežu Cruzeira pet minuta prije kraja prvog poluvremena i potom još u 59. i 80. minuti., a stigao je izboriti i isključenje suparničkog braniča Marquinhosa Parane.

Tijekom susreta došlo je do međusobnog sukoba navijača Cruzeira, a policija je bila prisiljena koristiti suzavac kako bi smirila ratobornu gomilu. Podsjetimo, navijači Cruzeira stvorili su probleme i u subotu, dan uoči susreta, kada se njih 250 okupilo na trening-igralištu momčadi i protestiralo zbog slabih rezultata koji su ih doveli na rub zone ispadanja.

Derbi kola odigrali su trećeplasirani Botafogo i četvrtoplasirani Sao Paulo, a završilo je podjelom bodova 2-2. Gol za konačnih 2-2 zabio je 39-godišnji Rivaldo, glavom nakon ubacivanja vratara Rogerija Cenija iz slobodnog udarca.

Podsjećamo, Rivaldo, najbolji nogometaš svijeta iz 1999. godine, vratio se u Brazil prošle godine nakon trogodišnjeg mandata u Uzbekistanu.u dresu Bunyodkora, a bio mu je to peti ovosezonski prvenstveni gol.

Brazilska Serie A, 26. kolo:

Avai - Gremio 1-2

Botafogo - Sao Paulo 2-2

Corinthians - Bahia 1-0

Cruzeiro - Vasco da Gama 0-3

Internacional - Atletico Mineiro 2-1

Atletico Goiainense - Palmeiras 1-1

Ceara - Coritiba 3-2

Redoslijed: 1. Vasco da Gama 49, 2. Corinthians 47, 3. Sao Paulo 46, 4. Botafogo 45 (-1)...16. Cruzeiro 29...

Vezane vijesti

Video: Hat-trick Neymara

Video: Hat-trick Neymara

Samo nekoliko dana nakon što je zabio jubilarni 100. gol u karijeri, brazilski 20-godišnji nogometni dragulj Neymar ponovo je zablistao. Naime, zabio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika