27.09.2011. / 15:55

Autor: Nacional.hr

Metronet predstavio najnovije cloud computing usluge i rješenja

Metronet je predstavio usluge vir2all, mContact, cloudMarket, webGuard, cloudOffice, cloudAssistant i cloudFolders

Cloud MarketCloud MarketMetronet je predstavio novu paletu usluga "u oblaku" namijenjenu poslovnim korisnicima.

vir2all

Podatkovni centar vir2all predstavljen je kao temelj poslovanja u oblacima. Proizvoljan broj virtualnih privatnih servera, sigurnosna pohrana važnih podataka, udaljeni disk te integracija firewall rješenja karakteristike su ovog podatkovnog centra u oblacima. Vir2all nudi cjelokupnu pohranu svih podataka neophodnih za rad svake kompanije i to na iznimno siguran način, uz višestruke mogućnosti zaštite svega onog što je korisniku od presudne važnosti te 24/7 podršku.

mContact

mContact je Metronetovo web bazirano rješenje za pozivni centar koje nudi integraciju svih odlika call centra i CRM sustava i to za sve vrste tvrtki koje imaju pozivne centre s manjim ili većim brojem agenata. Kao profesionalni alat za korisničku analizu mContact omogućuje jedinstveni pregled svih korisnika, prijašnjih interakcija i povijesti proizvoda, čime pruža sve što je potrebno za profesionalan pristup korisnicima.

cloudMarket

Tržnica poslovnih aplikacija nazvana cloudMarket potpuna je novost na hrvatskom poslovnom IT tržištu. Poput AppStorea ili AndroidMarketa, no orijentiran isključivo na poslovni segment, www.cloudmarket.hr je mjesto na koje hrvatski proizvođači softvera (King ICT, Evolva, Špica, Inducta i dr.)mogu nuditi svoje aplikacije za razne tipove tvrtki i poslovanja, poput CRM-a, human resourcesa, nabave, e-učenja i sl. Uz probni period korisnici mogu najprije testirati, a potom i kupiti bilo koju aplikaciju po principu „plaćam koliko koristim".

webGuard

webGuard, uz zaštitu mreže od napada s Interneta, nudi mogućnost web filteringa. Drugim riječima, poslodavci imaju mogućnost blokirati pojedine internetske stranice te dobivati izvještaje o posjećenim web stranicama od strane svojih zaposlenika (vrijeme, adresu, trajanje i sl.) Uz sigurnost mreže, webGuard tako tvrtkama omogućuje nadzor nad efikasnošću svoje radne snage.

cloudOffice

Ova usluga omogućuje pristup vlastitom računalu s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću samo tri stvari: korisničkog imena, lozinke i pristupa Internetu. Istovremeno, korisnik se može spojiti na veći broj svojih računala - u uredu, kod kuće i sl. te tako doći do svih podataka koje želi iz bilo kojeg računala koje koristi.

cloudAssistant

Osnovni uredski alati sada su dostupni i u oblaku. CloudAssistant korisniku pruža sve što mu treba za svakodnevni rad. Funkcionalan spoj adresara i e-maila omogućuje brz i jednostavan način osnovne poslovne komunikacije, dok integracija kalendara sa svim njegovim značajkama pruža mogućnost kontrole nad vlastitim obvezama i poslovnim rasporedom, uz veliku preglednost i jednostavnost korištenja bilo na računalu, smartphoneu ili tabletu.

cloudFolders

cloudFolders omogućuje pristupanje vlastitim podacima na Internetu. Tablet, smartphone, računalo - bilo koja platforma spojena na Internet omogućuje pohranjivanje i korištenje podataka u oblaku i to u pokretu. Podaci se mogu dijeliti prema željama korisnika, a ionako veliki osnovni smještajni kapacitet je lako nadogradiv.

Vezane vijesti

Metronet povećao operativnu dobit za 22 posto

Metronet povećao operativnu dobit za 22 posto

Metronet telekomunikacije objavio je svoje poslovne rezultate za 2011. godinu u kojima bilježi pozitivno poslovanje u odnosu na godinu ranije. Prihod… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika