28.09.2011. / 15:51

Autor: Hina

Kosor o mržnji

Zašto se predsjedniku ne mjeri

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je, na kraju saborskog aktualnog prijepodneva, izrazila žaljenje što je njezin i mandat njezine vlade bio obilježen podmetanjima i mržnjom od strane oporbe, jer bi, kazala je, lakše bilo da se oko nekih bitnih pitanja radilo zajedno.

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je, na kraju saborskog aktualnog prijepodneva, izrazila žaljenje što je njezin i mandat njezine vlade bio obilježen podmetanjima i mržnjom od strane oporbe, jer bi, kazala je, lakše bilo da se oko nekih bitnih pitanja radilo zajedno.

Trijumf u trnovitim uvjetima mržnje

"Bili smo uporni i znali kako doći do cilja, bez obzira na objede i ponižavanja. Moj mandat i mandat kolega u vladi svakodnevno je bio prožet mržnjom od strane oporbe, a mogli smo zajedno, bez uvreda, ponižavanja i izricanja laži", poručila je premijerka.

Borisu Kunstu (HDZ), kojega je zanimalo jesu li oporbena podmetanja imala bilo kakvog utjecaja na rad vlade, odgovorila je da uglavnom nije imalo utjecaja "jer smo mi sve svoje zamisli proveli".

Zašto se predsjedniku ne mjeri

Nezadovoljna je, kazala je, što se toliko kritiziraju njezini obilasci po Hrvatskoj. "Predsjedniku države se ne mjeri, a meni se sve mjeri. To nije dobro jer se stvaraju dvostruka mjerila da neki mogu sve, a neki ne mogu čak ni raditi svoj posao", poručila je Kosor.

Najavila je da će i dalje obilaziti sve dijelove Hrvatske, jer joj je i posao, istaknula je, osluškivati što govore građani.

Medijska šutnja o nadtragičnoj situaciji

Milivoj Škvorc (HDZ) upitao ju je što je vlada sve morala učiniti kako bi sanirala štetu u Gradu Zlataru koju je, rekao je, nanijela vlast bivšeg HNS-ovog gradonačelnika Marijana Đureka.

Kosor se prisjetila da su je suradnici iz Zagorja upozoravali na prezaduženost Zlatara, o "više nego tragičnoj situaciji" koja se očitovala i u strahu od pljački jer si grad nije mogao priuštiti ni žarulje za javnu rasvjetu u blizini banaka i pošta.

Medijima je zamjerila da, za razliku od nekih drugih slučajeva, slučaj Zlatara i njegovog bivšeg gradonačelnika nisu stavljali na naslovnice i raspisali se oko toga.

Govoriti mandarinski

"A Zlatar nije jedini, pogledajte Varaždinsku županiju, Rijeku gdje se nenamjenski troše milijuni gradskih kuna, bez da itko iz tamošnje vlasti uopće smatra da je to nezakonito", naglasila je Kosor.

Međusobnim optužbama između HDZ-a i oporbe obilježeno današnje aktualno prijepodne u Saboru ocrtao je HSS-ov zastupnik Stipe Gabrić Jambo, koji je zastupnicima poručio: "Bilo bi puno bolje da ste danas pomogli u berbi mandarina".

U Saboru je završeno aktualno prijepodne, a zasjedanje se nastavlja u 15,30 sati, raspravom o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet kako bi ga se kazneno gonilo u aferi Hypo.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 28.09.11. 16:02

Zalis? Mislis da bilo sve po tvoj volji!? Ima jedna poljoprivredna: STO SI POSIJES TO TI UBIRESI!!!


registracija
3/6/11

skaraica, 28.09.11. 16:35

A što da mu mjerimo ?


registracija
9/3/11

poluprovokator, 28.09.11. 16:36

Sramota je sto si dopustaju SVI na vlasti koji su na poziciji da barataju s proracunskim parama!
...ajd da se "ustipnu" za neku "siću" ali njihova pohlepa nema granica...!
Da nije bilo lopovluka, macehinskog odnosa radi mita, korupcije i kumova mogli smo imati PDV 17% i 20% niža davanja na plaći uz 30% bolji standard građana... i sve to bez zaduživanja.
Cilj je bio baciti Hrvatsku na koljena, unistiti proizvodnju, razdijliti "zlatne koke", prepustiti banke i ponuditi gologuzu naciju kao jeftine najamnike usput ih prisilivsi da prodaju zemlju strancima i igracima krupnog kapitala.

Kak si?
Pa tak..


registracija
14/11/07

laufer, 28.09.11. 16:38

Boris Kunst (HDZ) : "...smo mi sve svoje zamisli proveli..."

Istina.

Sve što ste htjeli pokrasti ste - pokrali.


registracija
27/12/06

Skipp, 28.09.11. 16:51

Predsjedniku se ne mjeri za to što on stvarno ide po Hrvatskoj da bi se direktno upoznao sa stanjem a Premijerka ide naokolo samo poradi promocije prvenstveno sebe a zatim svoje stranke prije izbora i za to troši državne a ne stranačke pare što je krađa. That's it, folks!


registracija
17/4/11

DONDON, 28.09.11. 17:30

" ... mogli smo zajedno bez ..." to znači bezuvjetno slijediti sve ono što nameće HDZ i ona. Ali, oni su provodili i tako sve ovo što nas je dovelo u ovakvo stanje. Za nju su to vrhunski uspjesi. Ona je ponosna, puna samohvalisanja što na drugoj strani imamo sve više siromaštva svake vrste, tolika zaduženja, toliko ljudi bez posla i bez plaća, toliko nameta i sve niži životni standard, što imamo toliko kriminala i afera, ... Ona je ponosna što su uspjeli napraviti državu samo po svojim uskostranačkim mjerilima i interesima i što je u njoj ugodno živjeti samo njima.


registracija
15/8/09

vergilia, 28.09.11. 20:40

.."zašto se Predsjedniku ne mjeri.." pita Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a..:) Pa zato što Predsjednik nije u predizbornoj kampanji, a predsjednica HDZ-a koristi svoj položaj premijerke i proračunski novac za svoju predizbornu kampanju. Eto, zato se njoj mjeri, a Predsjedniku se ne mjeri. Koja kokoš!


registracija
8/4/08

arisa, 29.09.11. 07:11

Jaca jedino sto zna, to joj se mora priznati, od svega i svacega moze napraviti krumpir salatu.
Ali nitko ne zeli da je jede.


registracija
5/5/10

katlin, 29.09.11. 08:43

Žalosno je što premjerka ne zna što je njezin posao, a što radi predsjednik. Ona treba sjediti i s Vladom vući zemlju iz krize, a ne raditi turistička putovanja po Hrvatskoj i trošiti naš novac na izbornu kampanju HDZ. Sramota!


registracija
22/3/11

vferari, 29.09.11. 10:24

"Mogli smo skupa,zajedno"tako nebismo samo mi na vlasti krali nego bi to zajedno pa bismo zajedno bili i krivi ovako ispada da smo samo mi krivi ali nema veze mi ćemo bobiti izbore pa ćemo nastaviti jer je još nešto otalo"Sve za vlas,vlast nizašta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika