28.09.2011. / 16:53

Autor: Nacional.hr

Policija traži nasilnike na internetu

"Poduzimamo sve mjere kako bismo unaprijed spriječili moguće nerede na ulicama Beograda", otkriva izvor iz vrha srpskog MUP-a

photo: Dino Stanin/PIXSELL (Ilustracija)photo: Dino Stanin/PIXSELL (Ilustracija)Uoči beogradskog Gay pridea u nedjelju 2. listopada, srpska policija i tužiteljstvo već danima pretražuju Facebook, Twitter i internetske stranice u potrazi za pozivima na obračun i prijetnjama sudionicima parade, izvještava Press.

"Poduzimamo sve mjere kako bismo unaprijed spriječili moguće nerede na ulicama Beograda. Danonoćno provjeravamo internetske stranice i društvene mreže na kojima se najviše objavljuju prijetnje. Velik broj osoba pozvan je zbog toga na informativne razgovore", otkriva izvor iz vrha srpskog MUP-a.

Navodi se kako su brojni pripadnici ekstremnih organizacija i navijačkih skupina već pozvani na obavijesne razgovore. Razgovaralo se i sa onima kojima su prijetnje upućene. Kako se bliži dan održavanja parade, policija sve više pojačava svoju istragu. U slučaju ozbiljnih prijetnji bit će podnesene kaznene prijave.

Dodajmo kako je policijski sindikat Srbije ponovo pozvao organizatore Gay pridea da razmisle o odgodi okupljanja, a neistomišljenike da budu odgovorni i da ne rade nemire. U priopćenju se navodi kako je situacija na Kosovu kritična i kako su potrebne jake policijske snage koje bi trebale kontrolirati 'taj dio Srbije' kako se sukobi ne bi proširili na ostatak zemlje. Upozorava se kako će policija umjesto na Kosovu, morati u subotu i nedjelju biti raspoređena u Beogradu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika