29.09.2011. / 13:46

Autor: Totalsport

Moto GP: Borba za naslov se nastavlja u Yamahinom dvorištu

Aktualnom svjetskom prvaku Jorgeu Lorenzu (Yamaha) preostale su samo četiri utrke do kraja prvenstva kako bi pokušao sustići i prestići vodećeg u poretku Caseya Stonera (Honda) koji mu bježi sa 44 boda

Jorge LorenzoJorge LorenzoOvaj vikend vozači MOTO GP prvenstva stižu u Japan na 15. utrku prvenstva na stazi Twin Ring Montegi.

Utrka je ove godine odgođena zbog tsunamija i potresa koji je prouzročio štete diljem zemlje. Aktualnom svjetskom prvaku Jorgeu Lorenzu (Yamaha) preostale su samo četiri utrke do kraja prvenstva kako bi pokušao sustići i prestići vodećeg u poretku Caseya Stonera (Honda) koji mu bježi sa 44 boda. Podij u Motegu nije stran Lorenzu jer je tamo pobijedio 2009. godine, a prošle godine mu je postolje izmaklo nakon žestoke borbe sa momčadskim kolegom Valentinom Rossijem te je utrku završio kao četvrti.

Trkalište je izgrađeno 1997. godine kao test staza, a asfalt pruža dobar grip koji nije preoštar prema gumama. Stazu obilježava mnoštvo sporih zavoja koji se prolaze u drugoj brzini povezanih sa mnoštvom kratkih ravnih dijelova te tako zahtijeva mnogo pravovremenih kočenja i ubrzavanja koji su potrebni za brzi krug.

Vezane vijesti

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika