29.09.2011. / 14:20

Autor: Nacional.hr

Amnezijom do amnestije

Izgubljena u proturječju

Odluka je donesena i dionice su prodane, a tada je ministrica Kosor rekla kako je odluka donesena jednoglasno nakon "širokih konzultacija". No, tri godine kasnije, premijerka Kosor tvrdi drugačije

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor tijekom cijelog svog mandata u Vladi zagovarala je prava branitelja. Tako je 2008. godine kao ministrica branitelja i generacijske solidarnosti bila na čelu Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja.

Kako piše Novi list, 2008. godine Fond je donio odluku o prodaji sedam posto dionica Ine koje je Vlada prenijela u imovinu Fonda. Odluka je donesena i dionice su prodane, a tada je ministrica Kosor rekla kako je odluka donesena jednoglasno nakon "širokih konzultacija".

No, tri godine kasnije, premijerka Kosor tvrdi drugačije. Odgovarajući na pitanje IDS-ovca Damira Kajima koji je konstatirao da je "premijerka ustupila MOL-u sedam posto dionica Ine", premijerka je rekla da ona tada kao ministrica nije glasala za tu odluku.

"Moram vam reći jednu važnu činjenicu. Odluku o tome da se proda tih sedam posto dionica Ine donio je Upravni odbor Fonda u čijem pretežitom vlasništvu su hrvatski branitelji. Kad biste bili upućeni znali biste da ja tada kao ministrica nisam glasala za tu odluku. Ja sam bila jedina članica Upravnog odbora koja nije poduprla tu odluku, to biste morali znati kad se već bavite istraživanjima u ulozi i istražitelja i egzekutora", rekla je i time opovrgnula svoju izjavu iz 2008.

Zanimljivo je kako je prilikom davanja izvještaja o poslovanju Fonda branitelja u 2008. godini, prodaju dionica Ine, Kosor nazvala dobro obavljenim poslom. Rekla je i da su se na taj potez odlučili nakon procjene Društva za upravljanje imovinom "ali i mnogih drugih stručnjaka".

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 29.09.11. 14:24

Kosorica je političarka koja se nalazi na funkciji bez ikakvog demokratskog legaliteta.Ako nije,a nije,izabrana demokratski na tu dužnost tada je na poziciji uzurpatora vlasti i diktator.No nije ona upitna nego svi u ovoj državi koji nemaju formulu kako to prekinuti.Hrvatska zemlja bez demokratskih načela,je mrtva država.


registracija
14/7/11

Trinity, 29.09.11. 15:15

Da, to je bio tako dobro obavljen posao da je nakon toga , i uslijed toga, Mol-u omogućena prevaga u INI! Ali, što bi ona o tome znala? Ona je samo sjedila Njemu zdesna na sjednicama Vlade i Predsjedništva stranke i bogobojazno dizala ručicu. Zato sada, SADA!?! ne da Hrvatsku ni za što, i štiti hrvatske strateške interese zakonom koji ide pojašnjavati Bruxellesu. Fuj, fuj ,fuj!!! Nepodnošljiva je!


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 29.09.11. 15:18

Pa drustvo iz HDZ-a je citavo vrijeme svoga ''postojanja'' u najocitijoj kontradikciji. U jednu ruku, stalno, kada im to odgovara naravno, hvale se izjavama u stilu; ''kako smo rusili Jugoslaviju'', da bi onda kada im se pocinju iznositi dokazi o ratnome huskanju, provokacijama, tajnim egzekucijama, otvorenome sirenju mrznje i dakako najbrutalnijem etnickom ciscenju, ova ekipa najgore sramote za Hrvatsku hladnokrvno bila u stanju izjaviti; "Pa Hrvatska je bila napadnuta"! Da li je to bas sasvim i samo tako? Na prvi pogled, s obzirom da se sve desavalo na hrvatskom teritoriju, to i izgleda da je samo tako, medutim po samoj prirodi stvari to nikako ne moze biti tako i o tome ce se sigurno jos dosta toga cuti, zar ne?
Ukratko, Milosevicevo nepromisljeno i glupavo hvalisanje srpskim junastvom i mitovima vezanim za to, krajem 80-ih, je vrlo lukavo i vjesto iskoristeno za osvetu, pljacku i razaranje Hrvatske od strane samih Hrvata ponajprije, jer bez rata, znali su, nemoguce je bilo ostvariti ciljeve vezane za ''njihovu stvar''.
Da se Hrvatska i Slovenija nisu odcijepile, sto bi to Milosevic toliko toga loseg ucinio Hrvatskoj i Sloveniji, na temelju svojih neinteligentnih govora i hvalospjeva, sto? Bas nista, najvjerojatnije jer u Jugoslaviji je jedini ozbiljan problem bilo Kosovo i Hrvati i Slovenci su odlucili napustiti brod a ne spasavati ga, sto je bio cin koji najcesce i ne dobije neko lijepo ''ime''.
I tu sad izranja jedna na hrvatskoj strani psihopatska figura zeljna slave, udruzuje se sa ekipom zeljnom osvete i s ekipom zeljnom bogatstva, slave i boljeg polozaja u drustvu i to sve na brzinu, prevaru i uz silu
i bal vampira pocinje, sto nazalost jos uvijek traje, zar ne? A hrvatski narod? Ma lako za to, pa to je ionako samo stoka sitnoga zuba, govorio je nekoc nas veliki drzavotvorac. Cinjenica je da je doticni ''gospodin'' bez slave morao napustiti brod sto vec 20 god. ovako krhak i izvitoperen lupa izmedu obala Balkana , Europe i Amerike. Jedino sto upucuje da se tu radi o necemu hrvatskom je Hrvatski jezik, sve drugo je tudinsko, vise manje. Da li je to samo prezime naseg slavnog drzavotvorca vec samo po sebi ukazivalo da ce Hrvatska opet biti tudinska? Mozda, kad bi se salili, kad sve ovo ne bi bilo ovako tragicno i tuzno, zar ne?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika