29.09.2011. / 16:01

Autor: Nacional.hr

Neobično: Puljanku napalo jato ušata

"Mahala sam nogama i rukama, a onda su ostale ribe navalile na mene. Bilo ih je cijelo jato. Pobjegla sam iz mora, a iz rana mi je curila krv", kazala je 38-godišnja kupačica

Ušata (Oblada melanura) - WikipediaUšata (Oblada melanura) - WikipediaPuljanku u moru kod Valbandona napalo je jato ušata, javlja Glas Istre.

"Ušla sam u more okupati se. Bila sam u moru do pojasa i močila ostale dijelove tijela. Onda sam osjetila da me nešto ugrizlo, bocnulo u nogu. Pogledala sam i vidjela očadu. Bila je velika otprilike kao dlan. Mislila sam da će otići, ali došla je druga i to isto učinila. Mahala sam nogama i rukama, a onda su ostale ribe navalile na mene. Bilo ih je cijelo jato. Pobjegla sam iz mora, a iz rana mi je curila krv. Uopće ne znam zašto su me napale. Takvo što nikad nisam doživjela", kazala je 38-godišnja kupačica. Tvrdi kako nema nikakvu kožnu bolest i kako nije bila namazana sredstvom za sunčanje.

"Očada ili ušata je jako plašljiva riba. U svojoj dugogodišnjoj praksi nikad nisam čuo za takvo što", odgovorio je na novinarski upit o ponašanju riba oceanolog Elvis Zahtila.

"Ne znam što bih rekao ili kako bih to objasnio. To je nevjerojatno, a moram priznati da zvuči smiješno. Mogao bih to objasniti jedino time da su predvodnici jata bili nenamjerno ili namjerno isprovocirani. No, ne znam", rekao je Alen Soldo iz Centra za studije mora Sveučilišta u Splitu.

Vezane vijesti

Puno ribe - niži rizik pojave raka debelog crijeva

Puno ribe - niži rizik pojave raka debelog crijeva

Ljudi koji jedu puno svježe ribe mogu imati smanjeni rizik pojave raka debelog crijeva a još i niži rizik od pojave karcinoma rektuma, pokazalo je… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 29.09.11. 20:46

To je zato što mi jedemo njih, pa su nam odlučile pokazati kako izgleda biti na nečijem jelovniku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika