30.09.2011. / 19:39

Autor: Hina

UEFA i policija istražuju antisemitske napade navijača Legie iz Varšave

Poljska policija istražuje, a UEFA je pozvana da poduzme snakcije protiv antisemtiskih navijača Legie iz Varšave koji su pozivali na "džihad" za vrijeme utakmice Europske lige protiv Hapoela iz Tel Aviva u četvrtak.

Gianni InfantinoGianni InfantinoPoljska policija istražuje, a UEFA je pozvana da poduzme snakcije protiv antisemtiskih navijača Legie iz Varšave koji su pozivali na "džihad" za vrijeme utakmice Europske lige protiv Hapoela iz Tel Aviva u četvrtak.

Na početku utakmice, koju je Legia dobila 3-2, postavljen je natpis "džihad Legia".

"To je novi način antisemitskog ponašanja od strane ekstremnih aktivnih skupina na poljskim nogometnim stadionima", izjavio je Rafal Pankowski, dužnosnik programa "Nogomet protiv rasizma u Europi" (Fare), partnera UEFA-e.

"Istražujemo i sastat ćemo se s organizatorima utakmice i predstavnicima kluba", izjavio je glasnogovornik poljske policije.

"Legia treba platiti za to", kazao je pak pomoćnik zadužen za sigurnost u Poljskom nogometnom savezu Miroslaw Starczewski, dodajući kako će UEFA-ina kazna za Legiu vjerojatno biti da zabrani njenom navijačima da prisustvuju uzvratnoj utakmici koja se igra u Tel Avivu 15. prosinca.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika