04.10.2011. / 10:30

Autor: Totalsport

Marija Savinova europska atletičarka godine

Savinova je osvojila zlatnu medalju na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, a pritom je postavila i najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu (1:55.87)

Marija Savinova (Wikipedia)Marija Savinova (Wikipedia)Ruskinja Marija Savinova (26) izabrana je u utorak za najbolju europsku atletičarku u 2011. godini. Na tronu je zamijenila lanjsku slavodobitnicu, našu Blanku Vlašić.

Savinova je osvojila zlatnu medalju na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Daeguu, a pritom je postavila i najbolji ovogodišnji rezultat u svijetu (1:55.87). Ne samo da se radi o njezinom osobnom rekordu, već i o najboljem rezultatu jedne Europljanke u gotovo devet godina.

Savinova je četvrta Ruskinja koju je Europska atletska federacija (EA) izabrala za atletičarku godine. Prije nje su to bile Irina Privalova, Svjetlana Masterkova i Jelena Isinbajeva. Lani je, baš kao i 2007., to priznanje pripalo hrvatskoj rekorderki u skoku u vis Blanki Vlašić.

Savinovoj će, baš kao i atletičaru godine čije će ime biti objavljeno u srijedu, nagrada biti uručena 15. listopada na svečanosti u španjolskoj Aroni.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika