04.10.2011. / 10:38

Autor: Totalsport

ATP Peking: Anderson izbacio Roddicka

- Ako u jednom setu dva puta napravim break, a izgubim set, onda s mojim servisom definitivno nešto ne štima. To je neprihvatljivo - rekao je Roddick

Andy RoddickAndy RoddickJužnoafrikanac Kevin Anderson, 31. tenisač svijeta, u 1. kolu ATP 500 turnira u Pekingu izbacio je šestog nositelja i 15. igrača svjetskog poretka, Amerikanca Andyja Roddicka 6-4, 7-5 nakon jednog sata i 42 minute igre.

Roddick je u drugom setu dva puta oduzeo Andersonu servis, ali je čak tri puta izgubio svoj, što je Andersonu, uz jedan break u prvom setu, bilo dovoljno za prolaz u dva seta.

- Ako u jednom setu dva puta napravim break, a izgubim set, onda s mojim servisom definitivno nešto ne štima. To je neprihvatljivo - rekao je Roddick.

Uz Roddicka, oprostio se još jedan nositelj, i to osmi, Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, koji je ove godine u našem Umagu osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri. Bolji od njega bio je talijanski kvalifikant Flavio Cipolla 6-1, 1-6, 6-0.

Podsjećamo, hrvatski tenisač Marin Čilić uvjerljivo je startao u Pekingu. U 1. kolu savladao je domaćeg predstavnika Di Wua sa 6-2, 6-0. Protivnik u 2. kolu bit će mu pobjednik dvoboja između drugog nositelja Francuza Gaëla Monfilsa i Talijana Fabija Fogninija.

Turnir u Pekingu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 2.1 milijun dolara. Uz Čilića hrvatske boje ondje brani i Ivan Ljubičić kojem je protivnik u 1. kolu u utorak Amerikanac John Isner.

ATP Peking, 1. kolo:

Verdasco - Llodra 6-2, 6-4

Cipolla - Dolgopolov (8) 6-1, 1-6, 6-0

Mayer - Ramos 6-2, 6-4

Lopez - Ilhan 6-2, 7-6(6)

Anderson - Roddick (6) 6-4, 7-5

Čilić - Wu 6-2, 6-0

Vezane vijesti

Roland Garros: Roddick velik i u porazu

Roland Garros: Roddick velik i u porazu

Amerikanac Andy Roddick oprostio se od drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa već prvoga dana turnira u Parizu. Bolji od Roddicka, trenutno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika