05.10.2011. / 11:50

Autor: Nacional.hr

Video: Supruga predsjednika prešla na drugu stranu

Nakon nekoliko zagrljaja i riječi podrške, preskočila je ogradu i pridružila se gomili

Olafur Ragnar Grimsson i Dorrit Moussaieff (Wikipedia)Olafur Ragnar Grimsson i Dorrit Moussaieff (Wikipedia)Supruga islandskog predsjednika. Dorrit Moussaieff, se nakon mise u katedrali Domkirkjan u Rejkjaviku pridružila demonstrantima.

Nakon jesenskog zasjedanja nacionalnog parlamenta običaj je da parlamentarni zastupnici i državni dužnosnici pohode misu. Ispred katedrale čekalo ih je nekoliko tisuća nezadovoljnika koji zahtijevaju uklanjanje indeksa na stambene kredite i zakonske reforme koje bi trebale olakšati tešku ekonomsku situaciju u zemlji. Prosvjednici su svoje negodovanje izrazili bacanjem jogurta i jaja na najviše predstavnike vlasti prilikom njihovog izlaska iz katedrale.

U jednom trenutku supruga islandskog predsjednika Olafura Ragnara Grimssona, izašla je iz povorke i uputila se prema prosvjednicima iza ograde. Nakon nekoliko zagrljaja i riječi podrške, preskočila je ogradu i pridružila se gomili. Demonstranti su pljeskom odobrili njezin potez.

Populizam ili ne, sami procjenite.

Vezane vijesti

Berlin ignorira lekcije iz 1930-ih

Berlin ignorira lekcije iz 1930-ih

Ekonomist Nouriel Roubini i povjesničar Niall Ferguson u tekstu za Financial Times upozoravaju kako vlasti u Berlinu trebaju pod hitno djelovati kako… Više

Komentari

registracija
14/12/06

crestor, 05.10.11. 13:08

Eeee moj Olafur . U Hercegovini kazu : kupi kravu i zenu u svom selu. Ti isao po nju u Jerusalem....haha


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika