06.10.2011. / 15:24

Autor: Hina

Jakovčić: Borba protiv korupcije već odavno prošla tunel Učku

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je borba protiv korupcije već odavno prošla kroz tunel Učku i "na sreću zatvorila gotovo pola HDZ-a".

Ivan JakovčićIvan JakovčićPredsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je borba protiv korupcije već odavno prošla kroz tunel Učku i "na sreću zatvorila gotovo pola HDZ-a".

Odgovarajući na izjavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor kako "borba protiv korupcije mora proći kroz tunel Učku", Jakovčić je naglasio kako je upravo IDS bio najuporniji u borbi protiv korupcije i upozoravanju na sve što se događa u hrvatskom društvu u zadnjih pet do deset godina te da se to "pokazalo točnim". Stoga je najavio da će IDS još odlučnije djelovati kako bi se korupcija iskorijenila iz hrvatskog društva te razotkrile sve afere.

"Ako je izjava predsjednice HDZ-a usmjerena na ono što bi ona trebala učiniti, a to je da počisti vlastitu korumpiranu ekipu i samu korupciju u tajnim koalicijskim partnerima, onda tu izjavu pozdravljam", istaknuo je Jakovčić, dodavši kako za razliku od čelnika HDZ-a, čelnici IDS-a mogu svakoga pogledati u oči jer, kako je rekao, "korupcije u IDS-u jednostavno nema".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić pozvao je danas predsjednicu HDZ-a da se javno ogradi od izjave predsjednika virovitičko-podravskog HDZ-a Josipa Đakića koji je kazao "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade, mislio sam da sastavljaju srpsku, a ne hrvatsku vladu".

"Ta je izjava potvrda kako se HDZ još nije izvukao iz nacionalističke gotovo fašistoidne politike. Pozivam Jadranku Kosor da se javno ogradi od te izjave inače je svima jasno da su priče o iskrenoj europskoj politici samo HDZ-ova farsa", kazao je. Po njegovim riječima upravo HDZ takvim nas izjavama "ostavlja na balkanskom području ratnih zločinaca i ratnih profitera". U prilog tomu istaknuo je kako su Ladonja i HDZ očito sestrinske stranke jer ih, kako je rekao, "povezuju isti svjetonazori i iste metode djelovanja".

"Farsa u režiji Ladonje glede predizbora demokratska je farsa s namještenim izborima gdje će se potrošiti više od deset milijuna kuna, i to je nazabilježen čin u hrvatskom političkom životu", rekao je Jakovčić, dodavši kako je to nemilice "činio i HDZ trošeći ukraden novac, pokušavajući diskreditirati IDS na svim dosadašnjim izborima".

"Premda je riječ o parlamentarnim izborima, gdje je uloga Ladonje neznatna, utrošen novac pokazuje da Ladonja kao i HDZ ne bira sredstva u paničnoj želji za vlastitim opstankom", poručio je Jakovčić. Dodao je kako Plinio Cuccurin izjavom kako je "glas za IDS glas za HDZ" očito podcjenjuje Istrane. Upravo je IDS, drži, jedina prava brana protiv svih koji omalovažavaju izgrađene vrijednosti u Istarskoj županijii.

Stoga Jakovčić smatra kako se "Cuccurin boji istine kao uostalom i HDZ".

"Glas za IDS, odnosno Kukuriku koaliciju, glas za promjene u Hrvatskoj, a svaki glas za Ladonju nije samo bačen glas u vjetar već je glas koji ide u prilog politici opstanka sadašnje vlasti", poručio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, dodavši kako "istarski građani žele promjene, a ne Cuccurina".

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 07.10.11. 06:39

Tako je Jakovčiću, HDZ sebe prodaje kao Desni centar a ako ćemo tako onda je to HSLS. HDZ je desnije od Auschwitz-a.


registracija
5/10/10

zvuk958, 07.10.11. 13:28

Slažem se u potpunosti i potpisujem ovu izjavu!!!


registracija
22/3/11

vferari, 07.10.11. 13:37

Hadeze je pokret a ne stranka i to pokret koji šteti hrvatskoj i hrvatskom narodu,pokret koji širi mržnju,nacijonalnu,vjersku ideološku i svaku drugu,onaj ko kaže da bez njh nema stabilne hrvatske čini upravo suprotno bez zadovoljnog jedinstvenog ravnopravnog naroda nema sretne države.HADEZ-E svojim istupima krši ustav koji govori o ravropravnosti svih građana bez obzira na vjeru ili nacionalnost i zato bi trebali snositi sankcije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika